Tisdag

Idag hade jag en trevlig förmiddag i stallet med en tunt lager snö på backen och sol. På vägen ut var jag in på Granngården och köpte 5 till broddar och hoppades att det skulle räcka. Guffi och de andra stod och åt men maten var snart slut så jag tog in honom ändå. Han vägrade gå in i stallet men fick in honom till slut och då fick han stå i gången medan jag kolla hur många broddar som satt kvar. Första hoven hade han 2 kvar, nästa 1...där gick de 5 nya åt. På de andra satt alla kvar som tur var. Så det var bara att börja få dit dom nya, jag kommer blir riktigt duktig på detta med broddar om det fortsätter så här och gängtappen är välanvänd. Kan det bero på leran att han tappar dom?

Han fick stå ute sedan och där var han mycket lugnare, slickade på sin saltsten och tittade efter mig var jag än gick. Vi gick bort till paddocken. Han blev rädd för preseningen som fladdrade vid nya stallet men lugnade ner sig snabbt igen. Vi tog ett lugnt pass med mest bara skritt. Mycket lydnad och mjukgörande. Jag tror verkligen vi behövde det efter att det blivit en del oseriös ridning det senaste. Jag tror också det behövs just nu med tanke på att han fortfarande är lite hispig efter nyår och jag tror även han var det förra året när vi inte kunde rida ut själva hela januari och februari. Får hoppas att han inte hittar på något sådan i år. Det gick iallafall bra idag, koncentrerade mycket på min sits, blick och händer och lät Guffi gå i den form han ville, förutom att titta på stjärnorna. Han sänkte sig fint av sig själv och arbetade på bra. Tog några varv i trav och avslutade med att skritta runt de olika sakerna som är i paddocken, en grävskopa, håvagn och en betongklump till nya stallet. Sedan fick han sin första morot sen musen åt upp de som var kvar i stallet, jag glömmer ta med mig dom hemifrån varje gång.

Han var så go och mysig idag, även om vi var lite oense ibland. Jag hade dessutom min overall på mig idag, den är också väldigt mysig.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Kan mycket väl vara leran som ställer till det och gör så att han tappar broddar, sedan kan det även vara leran + utrensning av den som sliter ner gängorna och då släpper väl borddarna lättare, typ som en ond spiral.

2012-01-10 @ 20:03:23 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0