Torsdag

Så här effektiv var det länge sedan jag var! Började med att storstäda, tog en paus och åt och gav mig till stallet fast jag på morgonen inte alls hade någon lust, men den kom tillslut. Var hemskt att cykla idag. Snöade hela natten men det mest var is nu och alldeles knaggligt, så man fick vara försiktig. Cykeln var lite krånglig så jag behöver nog lämna in den, kedjan sitter knappt fast känns det som. I posten hade jag fått min fina lila mössa och halsförlängaren, och det var därför jag ändrade mig och cyklade till stallet. Så idag provade vi halsförlängaren. Tog med allt till ridhuset för det började regna, så slapp vi gå fram och tillbaka ute. Han fick ha tränset med äppelbett utan tyglar och nosgrimma, longeringsgjorden lånade jag och halsförlängaren. Ena spännen gick sönder nästan på en gång så fick hitta ett litet snöre att binda fast det mest, morr. Ska maila Hööks.

Annars gick det riktigt bra, han förstog grejen men behöver nog vänja sig lite mer för han sänkte sig inte hela tiden. Mycket beröm när han gjorde det, då gjorde han det ännu mer. Han älskar beröm! Han sprang på av sig själv, busade lite när jag jagade på och såg allmänt busig och glad ut, jämfört med igår.Jag sa det till hovslagaren igår, det är som 5 hästar i en, man vet aldrig från dag till dag vilken man får. Spännde inte alls halsförlängaren hårt, men när jag provade att dra åt lite mer så började han vifta med huvudet och försökte springa ifrån det hela. Så han måste vänja sig mer innan man kan spänna åt den så det ger mer effekt. Sedan fick han stå lös i ridhuset utan för själva banan...vid boxarna och bänken medans jag plockade. Snällt stod han och åt tills han ätit upp. Då tänkte han undersöka matmängden i boxarna tror jag. Skulle sedan släcka, det gör man inne i ett hörn och där vägrar Guffi gå in så han fick stå i en box och såg lite sur ut.

Jag upptäckte förresten att när jag ber honom stanna så går han in mot mig! Det har han inte gjort förut, så snart kanske han gör det i hagen, om man får önsketänka lite.

På vägen hem hämtade jag min ny kurslitteratur och städade klart när jag kom hem. Sedan pluggade jag en stund innan jag nu ätit middag. Som sagt, så här effektiv har jag inte varit på länge! (Latmask!)

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Det låter som en riktigt bra dag!

2012-01-19 @ 22:18:09 / URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag skulle också behöva vara lite effektiv. Men det är ju fredag, och då kan man ta det lite lugnt... ;)

2012-01-20 @ 14:47:12 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0