Lördagstur

Idag tog vi äntligen en härlig längre ridtur. Serstöks sår har nästan läkt så nu är det fullt fart framåt! Fast vi började med en ridtur med mycket skritt och några korta travsträckor bara. Hästarna skötte sig väldigt bra, Guffi kändes väldigt avslappnad och lugn. Trots bullriga traktorer, skyttetävling med speaker som hördes genom skogen, soptunnor mitt i skogen och lite nya stigar. Han spände sig bara sista biten i skogen där han verkar tro att det kryllar av älg för så fort han hör något just där blir han stel som en pinne och stressad. Vi försökte som sagt hitta lite nya stigar i skogen, men vi fick tyvärr vända på de ställen där vi provade. Vi får utforska mer en annan dag helt enkelt. Det var rätt fuktigt i luften så båda hästarna var riktigt svettiga när vi kom tillbaka och sen somnade Guffi en stund med mulen mot väggen innan han fick väldigt bråttom ut ur stallet och fick ta på sig täcket halvvägs ut. Han som alltid står så snällt i sin box trots att man inte stänger boxdörren.
 
Guffi fäller sin sommarpäls något förskräckligt just nu, det bara rasar av honom och eksemtäcket har snart fått pälsfoder. Så här såg det ut på golvet efter lite borstning, tydligen har hans päls nästan samma färg som betonggolvet enligt min mobil också.
 
 

Fredagsunderhållning

Och lite om går kvällen. Jag och Frida var in på Hööks först, köpte mest nödvändiga saker men också ett par väldigt sköna tunna vintervantar med fluff på, så dom kommer matcha min vinterskor! Men dom var väldigt sköna iallafall och smidiga. Jag har mest bara väldigt tjocka vintervantar så några att ha när det inte är så jättekallt eller under hösten tyckte jag behövdes.
 
 
Iallafall ikväll har jag inte varit till stallet, istället beställde jag två nya eksemtäcken från Börjes. Dom rear ut dom för 299kr, men fanns inga i 135 kvar, så det fick bli 145 istället. Skitsamma, jag kan sy in dom lite om det behövs, men förhoppningsvis är dom inte allt för stora och till det priset kan jag nöja mig med det. Han har ett just nu som han har haft i flera veckor och det är fortfarande helt, jag har inte behövt laga det en ändå gång.
 
Jag pratade med mamma också, och vi kom in på det här med symaskiner. Min är ju fortfarande inte helt bra, den hoppar över stygn med jämna mellanrum. Och jag är lite lat av mig och har inte orkat lämna in den än. Men så slog det mig, det står ju en till symaskin i förrådet på vinden! Jag fick med den när vi flyttade söderut för två år sedan, men mamma trodde inte den skulle fungera och jag skulle behöva lämna in det. Vilket jag aldrig gjorde och jag provade inte ens om den faktiskt fungerade. Istället fick jag sen den som är i stallet när vi flyttade igen eftersom mamma då fick tillbaka sin andra av min syster (ja, symaskiner finns det många av i min släkt). Så jag gick upp och hämtade den, letade upp en bruksanvisning på internet och satte igång. Den fungerade! Lite olja tror jag den behöver, annars verkar den gå rätt bra. Så förhoppningsvis kan jag skjuta upp den här inlämningen av symaskin till nästa år, haha!

Uppsittning i nya tränset

Idag på vägen till stallet åkte jag till en liten hästbutik här i Västerås. De säljer både nytt och begagnat, i våras lämnade jag även in eksemtäckena på tvätt där. Jag tänkte titta efter ett träns och se vilken tur jag hade för där hängde det! Ett svart nackstycke i fint skick med ett pannband med fläta på, precis vad jag var ute efter. Jag tror det fanns sist jag var där också och hade haft det lite i bakhuvudet sen dess. Dessutom var det 25% rabatt på alla islandssaker. Var lite osäker om det skulle vara för litet, men tur nog blev det faktiskt flera hål över till och med.
 
Guffi fick sen testa det under lite uppsittningsträning och sen en kort ridtur. Grodhopp, hopp och skutt, vifta med armarna, hoppa och hålla i sadeln och sen hänga innan jag sitter upp. Tre gånger om helt perfekt, inga spänningar alls. Skrittade något varv mellan varje gång och idag kunde jag verkligen inte rida i höger varv, min kropp var inte alls följsam. Men vi skulle ändå inte rida där på plan utan gav oss ut på åkern. På andra sidan stora vägen kom det en traktor med två hövagnar som skramlade ordentligt och var lite läskiga tyckte Guffi. Han var inte helt avslappnad men det blev bättre och bättre. Travade bort till skogen och sen lufsade vi runt där. Klämde in en lite galopp i den korta lilla uppförsbacken. När vi kom ut på åkern igen visste Guffi precis vad han skulle göra och efter svängen runt skogen fick han det också, galoppera. Vad han tar i de första stegen, man känner verkligen hur hela hästen lyfter, skjuter ifrån med bakbenen och njuter. Ja, att galoppera det gillar han!
 

Tömkörning

Igår blev det tömkörning med det nya bettet. Serstök och Frida var med så Guffi kändes mer avslappnad, förutom att han helst genade så han kunde gå bakom Serstök. Så det blev mycket fokus på att jag bestämde vägen och att vi då skulle gå dit jag ville. Annars hamnade vi som sagt bakom Serstök. En gång hamnade vi rakt emot varandra, båda hästarna stannar nos mot nos och står det och myser en stund. Man kan ju inte säga att dom inte gillar varandra...
 
Vi hade satt ut koner i ett timglas ungefär. Så jag flyttade runt hörnen några varv och det flöt på bra, han flyttade inte alltid så mycket men han fuskade inte en enda gång heller. Sen körde vi slalom mellan konerna på "kortsidorna" Han kändes mjuk och smidig. Avslutade med lite joggtrav på volt där han sänkte sig fint lång låg. Hade velat ha lite mer böjning inåt men var nöjd ändå med den lilla ställningen.

Nytt träns - flätade pannband

Till det nya bettet behöver jag ett nytt träns. Ja, jag är lat och har ett träns till varje bett. Jag har ett helt vanligt nackstycke, men det är för kort för Guffis jättehuvud när bettringarna är lite mindre som det är på det nya bettet. Jag kan heller inte byta med något annat träns för dom bettringarna är precis lika stora eller mindre. Så nu letar jag efter ett nytt träns. Jag har slutat använda nosgrimma på Guffi, det behövs ju inte och även om den till det lila Fakúr tränset är väldigt fin så känns det onödigt. Därför vill jag egentligen inte köpa ett helt komplett träns, men jag funderar ändå på tränset från Hööks med silvertrådsfläta på nosgrimman och pannbandet. Annars funderar jag på att köpa ett nytt nackstycke med pannband eller köpa ett pannband på sidan om. Men då kommer nästa fråga, var hittar jag ett pannband som jag gillar? Jag vill att det ska vara en fläta av någon sort, svart, silver eller lila, men det är inte det lättaste att hitta. Har hittat två hemsidor där de tillverkar egna pannband, en med vanliga flätade i läder och en annan med tenntråd.
 
Har ni några bra förslag till mig?
 
 Guffi i en fin kombination med sina två andra träns.

Promenader

Just nu händer det inte så mycket, har blivit några promenader med Frida och Serstök. Jobbar 6 dagar den där veckan och i torsdag när jag var ledig hade jag inte lust alls att rida. Förhoppningsvis kommer ridsuget tillbaka till veckan och Frida och Serstök kan komma igång igen och vara med oss. Så länge får ni några mobilbilder.
 
Guffi stod och sov och hängde hela huvudet över boxdörren. Trött häst.
Ikväll gick vi en promenad på andra sidan vägen och Serstök ville inte alls gå hem.
Köpte en nyhet från Marabou idag, någon som hört talas om ätbart knas förut?

Nytt bett och ridning från marken

Jag beställde ett nytt bett till Guffi. Ett rakt med sötmalm, har aldrig sett ett sånt förutom och eftersom han egentligen bara trivs med raka bett är det svårt att kunna variera. Rakt som rakt liksom. Men med det här blir det lite annan smak iallafall och det är lite böjt jämfört med det vanliga raka. Så igår provade jag det, "red" från marken en stund bara. Han har varit rätt okoncentrerad de senaste, kan vara för att vi varit själva mycket utan Serstök. Igår var det iallafall flera rådjur ute på åkern, det sköts på skjutbanan någon mil bort och det var människor i trädgården, så det fanns mycket annat att tänka på istället för mig.
 
Därför började vi med fokus på lugn, koncentration och lång låg. Bitvis gick det väl bra, men det var inte det lättaste. Kunde iallafall flytta honom lite utan att han stressade upp, "höftade" till honom eller hur man ska säga så flyttade han bakdelen. När det gick bra i ett helt varv i varje varv tränade vi istället på att korta skritten och inte köra upp huvudet. Det gick riktigt bra, han slängde upp huvudet lite i början men sen förstod han vad jag ville och höll huvudet nere. Han krullade ihop sig istället så det blev en balansgång med att få till det bra. Antar att han inte riktigt fick med bakdelen men det var svårt när jag bara drev med rösten och höften som en skänkel. Vi behöver träna på den korta skritten, han vill helst springa iväg i tölt så fort man kortar lite och får han inte det kör han upp huvudet och stretar emot. Att träna den från marken så här tror jag är rätt bra, eftersom det gick bättre än vad det brukar göra när jag rider. Bettet tror jag han tyckte om också, tuggade lite mer än vanligt men inte överdrivet. Han tuggar aldrig med andra bett, så lite mer tugg än vanligt är inte mycket.
 
 

Longering över bommar

Så var det jobb igen, det är mycket roligare att vara ledig. Åkte ut till stallet på kvällen och började med att smörja Guffi lite, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag började i "fel" ände. Serstök har ett stort sår på ena bakbenet som hon haft i någon vecka nu, så Frida låter henne vila till det blir bättre. Det läker inte så himla bra just nu, hade blivit värre igen igår men idag såg det bättre ut. Så jag fick alltså sysselsätta Guffi ensam. Tillslut bestämde jag mig för longering över bommar.
 
(En 20minuter lång paus i skrivandet eftersom kattfan kissade i sängen!)
 
Först var det jätteläskigt att gå över bommarna när de var upphöjda på ena sidan. Han vägrade helt enkelt och stressade upp sig själv, jag hade lite dåligt tålamod dessutom. Så jag la ner bommarna på marken och då var det inga problem. Han fick skritta och trava över tills han var lugn i båda varven. Ibland travade han med fina långa steg, andra gånger blev det små skutt eller minikliv. La sedan upp den ena bommen och då gick det också bra att ta sig över. Sista gången i höger varv hoppade han över den upphöjda och han precis landa innan den andra bommen. Sen skrittade vi av en lite sväng ut på åkern och grusvägen. Stretchade lite innan vi gick in i stallet, de andra plockade undan bommarna under tiden vi stretchade. Guffi vågade ändå stoppa ner huvudet mellan frambenen, helt lugnt. Det är ett framsteg tycker jag!
 
 

Ledig helg - begravning, sockerkringlor och symaskinsproblem

Hann inte skriva något i torsdag efter att jag ridit eftersom vi åkte upp till Sundsvall på begravning. Tråkiga omständigheter men roligt att träffa alla. Jag spenderade mesta tiden med sambons familj men jag var hemma hos mamma några timmar också för att fixa med symaskinen. Den var riktigt skitig så det var nog bra att få den rengjord. Problem nu är bara att vi inte får tillbaka spolhållaren, jäkla krångel. Min goda vän Linnea var också med och vi bakade sockerkringlor, mums! Vi åt alltid sockerkringlor när vi gick på gymnasiet och det är så skönt att ha en vän som Linnea. Även om vi träffas typ en gång i halvåret är allt precis som förra och vi kan pratade om allt möjligt och behöver egentligen inte göra något för att ha trevligt.
 
Ridingen i torsdags då. Ja, det gick bra. Bestämde mig för att träna traven och lägga tölten helt åt sidan. Var länge sen vi tränade traven ordentligt från ryggen, vid markarbete är det ju nästan bara skritt och trav vi kör på. Hade också ställt upp ett litet hinder, men Guffi var så skeptisk så bara han gick över det var jag nöjd. Vi började iallafall på en åttvolt och jobbade lång låg. Lite okoncentrerad så huvudet flög ju upp ibland för att titta på annars, men det gick ändå rätt bra. Travade sen på volter, ändrade storlek på den efter hur det kändes. Guffi tyckte nog det var riktigt jobbigt och vissa stunder kom jag på mig själv att rida som en riktigt kratta och då gick det inte alls bra. Så bara jag hade koll på min kropp blev det hela mycket enklare och bättre. Fick honom tillslut att släppna av rätt bra. Gick ut på åkern och galopperade sen, lite roligt måste man ju ha och just nu är galopp det roligaste som finns enligt Guffi.
 
Idag var jag ute en stund på eftermiddagen. Guffi ville inte alls gå in själv, tog säkert 20 minuter innan vi kom in i stallet. Vi måste nog träna på det där lite, han har blivit väldigt van vid att alltid gå in efter de andra och därför inte behövt gå först ett tag. Började bråka med symaskinen och fick fortfarande inte dit den, frågade stallägaren om hjälp men han fick inte heller till det. Dom erbjöd mig istället en annan symaskin, en ännu äldre som de inte visste om den fungerade. Tog med den till stallet och hann typ sy 1cm i slowmotion innan jag ser att det rycker från maskinen. Så ja, den fungerade inte riktigt heller. Hoppas någon människa kan få dit den där spolhållaren så jag kan testa om maskinen fungerar igen! Guffi fick iallafall bara stå inne. Smörjde in eksemen och andra sår och kollade hur det såg ut i karlederna. Ingen förändring, lite skrufs hade kommit tillbaka så jag pillade bara bort det. Sen släppte jag ut honom och 2 minuter senare öppnade sig himlan och det vräckte ner i en halvtimme. Så där satt jag i stallet och filosoferade och väntade på att det skulle sluta regna så jag kunde åka hem.
 
Här är förresten en bild på min "lilla" skörd från balkongen och det är mera på gång.
 

Kväll i stallet

Åh, vilken dag på jobbet! Den ena kunden mer irriterande än den andra, så man bara vill skrika rakt ut. Det var riktigt skönt att få åka till stallet sen och andas ut lite. Longerade Guffi en liten stund bara, 10 minuter kanske. Han fick flytta lite bakdel och trava på. Frida var ut en liten stund med Vindur och när de gick ifrån oss, fick Guffi något ryck, pep till och skuttade, sen var allt som vanligt igen. Han genomförde dessutom sin obligatoriska skakning innan dom gick, Vindur hoppade till men det är lika bra han vänjer sig.
 
Guffi har haft som lite skrufs i karlederna, svårt at förklara, men små små klumpar som sitter fast i huden. Idag kändes det som att det blivit mera så jag pillade bort dom idag och smörjde in med aloe verasalva. Kan det vara mugg eller något liknande på gång? Jag har bara sett mugg när det redan är ordentliga utvecklat, så jag har ingen aning om hur det kan se ut i början.
 
Vi förstorade även hagen några meter så de får lite mer gräs, sen kom det regn och åska, innan himlan blev rödorange så det såg ut som att den brann. Mobilen kunde ju inte riktigt fånga det hela på bild, så ni får använda fantasin lite också.
 
 

Djurkommunikation

Förut var jag inte helt säker på om jag trodde på sånt där, visst kan vissa läsa av djur och människor bättre än andra, men jag har varit osäker. Även om jag kan tycka det är facinerade ibland. Ändå, så tog jag kontakt med en tjej som sysslade med just detta, djurkommunikation. Jag hittade henne genom en annan blogg, där hon pratat med både hästar och katter. På deras djur stämmde det enligt bloggerskan, så jag tänkte att det inte kunde skada att prova. För jag vill faktiskt veta, vad har Guffi varit med om tidigare, hur mår han, tycker han om mig? Jag skickade en bild på honom från igår och den enda informationen hon fick var namn, kön och ålder, och mina frågor om vad han tyckte om ridning och hur hans tidigare liv var. Ni kan läsa själv.
 
 
Så här börjar hon mailet:
Nu har jag pratat med Guffi, och det första jag får in bara av att titta på honom och känna av,
så känns de som han är verkligen en trotjänare, gör allt för sin ägare/ledare
Men att det också tar tid innan han tar klivet till att lita på en fullt ut.

Känns också som han blivit väldigt sviken i tidigare liv.

Guffi
Jag älskar verkligen livet. När jag får känna mig fri och får all den kärlek som jag får.
Älskar verkligen min familj.

Jag mår bra, kan känna av spänningar i nacke och ner ibland, men de brukar gå över med mjukgörande
rörelser. Blir som huvudvärk.

Jag har haft flera familjer, både bra och dåliga.
Den dåliga gjorde mig ledsen och svek mig, man visste aldrig vad som skulle komma,
Sålde mig vidare till en bra familj, men de klarade inte av mig.
Jag var så osäker och rädd för allt, men jag försökte göra mitt bästa.

Nu har jag fått den tid jag behöver för att lära mig lita på människan igen, min ledare.
Hon visade mig vägen
Älskar henne så otroligt mycket.
Nu är jag hemma och älskad

Jag älskar att få komma ut i skog och lufsa runt, men gillar också att träna
så som vi gör, där jag får visa upp mig, visa hur duktig jag är och vad jag kan.
Hon förstår vad jag vill, och ja förstår henne.

Han nämner också att han älskar hunden?

Mitt liv är bra nu, jag kan leva utan oro.
Kan visa oro ibland, vid stress blir jag osäker, när jag inte kan läsa av henne.
Jag dör inte av att stå en extra dag, Jag vet att hon älskar mig och gör allt för mig.
Så vid en dålig dag, strunta i att rida mig, luta dig bara mot mig och andas lugnt.
Jag finns här för dig.

Älskar dig så

Har lite problem med hovslagaren, men börjar finna mig i det, vet ju att det är ett måste
för min egen del. Han är lite stressad när han kommer.

Jag gillar inte stress..

Jag är nöjd och glad herre för mina år.
Är så tacksam för allt, Älskar er!

Han visar mig också en boll?

Älskar mina kamrater också, men jag saknar en vän från förr, blev nog kvar på det dåliga stället.
Men jag hoppas hon har det bra nu.

Och så tackar han för sig.
 
Hon avslutade sedan med:
Du har verkligen en kärleksfull häst,
aldrig varit med om att någon nämner älskar så många gånger i ett samtal :)
Sällan de blir så långt samtal heller. Men var mycket kul, han har verkligen fina energier!
 
Oj, var min första tanke och jag blev tårögd. Vilken häst jag har! Det stämmer verkligen in på Guffi. Det ger mig hopp om att jag faktiskt gör rätt med honom och att han vet det, för jag älskar honom precis lika mycket tillbaka. Det enda jag inte riktigt är med på är hunden och bollen...och hovslagaren är en hon. Bollen kan vara från i Sundsvall när vi "spelade" fotboll med en jätteboll under några ridlektioner, han tyckte aldrig bollen egentligen var läskig men han blev stressad av själva leken. Och hunden, det har funnits hundar i de andra stallet han stått i med mig, men det kan ju vara en hund från tidigare också.
 
Visst kan man fortfarande vara skeptiskt, hon skulle lika gärna kunna ha sökt på internet, hittat bloggen och läst om honom och gissat sig till allt. Men vissa saker känns så, prick på. Jag har försökte förklara i bloggen hur Guffi är, men det har aldrig blivit rätt och känslan jag får av att läsa detta gör mig 99% säker att hon faktiskt fick det från Guffi.

Vindurbus och bärbuskefolk

När jag kom till stallet idag tog jag med mig kameran ut i hagen, tog av Guffi täcket och tog lite nya bilder på Guffi till sommareksem.se. Jag hade hakat av undertråden och Vindur for omkring som en tok, bockade, skuttade och galopperade runt. Helt plötsligt hör jag ett konstigt ljud och tittar upp. Då försöker han krypa under övertråden ur ut hagen, men han fick bara ut halsen sen ångrade han sig och sprang åt motsatt håll.
 
Sen tog jag in allihopa och gjorde iordning Guffi för ridning. Uppsittningen gick bra, faktiskt inga problem alls. Men när jag väl satt upp kändes han väldigt seg och motsträvig, men det förklarade med att han behövde en bajspaus, sen var det full fart. Red en kort stund på planen i en fyrkant och flyttade bakdelen. Höger varv inga problem, behöver knappt tänka så gör han, men åt vänster hade vi problem. Eller det var väl egentligen jag som bad honom flyttade åt fel håll för det var det han gjorde, men bara jag verkligen tänkte på vad jag gjorde med kroppen så gick det bra.
 
Sen töltade vi ut på vägen och ut på åkern. Där blev han lite stissig i början eftersom de var folk i bärbuskarna på andra sidan diket. Vi försökte oss på tölt där ute men det var riktigt jobbigt och väldigt travtaktigt. Övergick till trav på andra sidan och där var det fokus på att håll ett tempo för herrn ville gärna bara öka och öka. Red en sväng inne i skogen också, vi lyckades klämma in några små travsträckor  och en lite galopp på 5 steg. Ute på åkern igen tog vi galopp och sträckte ut ordentligt. När vi kom tillbaka till diket var det ännu läskigare med folk i bärbuskarna, han kastade sig åt sidan två gånger och sprang åt andra hållet. Så vi gjorde små volter och kom närmare och närmare tills vi någolunda sansat kunde gå förbi. Avslutade på tölt på vägen och där fungerade den riktigt bra. Han sänkte sig fint och så där djupt ibland, men inga långa stunder.
 
 

Blöt häst

Igår regnade det hela eftermiddagen och kvällen så hästarna var riktigt blöta när vi kom ut. Man kunde vrida ur vatten ur eksemtäcket. Min symaskin har krånglat det senaste och det täcket som var blöt var det enda hela, så jag fick sätta mig och sy för hand. Inte så stort hål men det tar ju sån tid när man ska göra det för hand. Han fick sen regntäcket på över eksemtäcket. Tycker det är rätt smart att göra så, inte för att han inte ska bli blöt, men med regntäcket på blir inte eksemtäcket lika blöt och lika tungt. Dessutom slipper han gå runt med ett blött eksemtäcke när det väl slutar regna. Hur brukar ni göra? Det här är kanske tredje gången han fått ha regntäcket över, så det händer ju inte ofta. Det brukar torka rätt fort ändå även utan regntäcket.

Tänk om man kunde detta

 
Först var jag imponerad att de kunde det från marken, men sen när hon gör det med hästarna lösa, satt jag bara och gapade.
 
Kanske något jag och Guffi skulle börja träna på, haha, men längre tyglar man kan arbeta med från marken skulle jag vilja ha och lite inspiration fick jag.

Markträning

Efter jobbet åkte jag ut och tog in hästarna. De har stått i den nya hagen i över ett dygn nu och ingen hade gått upp i vikt något märkvärt. Så nu får de nog gå där hela tiden framöver. Tog på Guffi repgrimman och ledrepet och gick till planen bakom stallet. Det blev lite allt möjligt idag. Började först med att dra repet över hela kroppen på honom och han står helt stilla och lugnt. Sen longerade vi i ca 5 minuter. Trött häst, men han försökte iallafall. Han ville inte riktigt trava i höger varv, men fick till lite iallafall. Sen släppte jag honom lös och testade om han höll sig vid mig eller tänkte springa in i stallet igen. Vi har ju ingen inhägnad så man vet ju aldrig. I vänster varv gick det jättebra, följde med mig lätt och tog även trav på egen hand en liten bit. Höger varv var det istället mer intressant med gräs, men vi fick till något varv i skitt och lite trav. Sen stretchade vi och sen fick han äta lite av det mumsiga gräset vid gödselstacken, där det växer en riktigt stor solros.
 
 

Nya bilder på dagens ridning

Ikväll blev det ridning. Frida var med och fotograferade, men först longerade hon Serstök. Guffi tyckte det blev rätt långtråkigt i väntan på att få börja springa innan Frida kunda hålla i kameran och han var ju tvungen att jobba i skritt! Han var väldigt seg på plan bakom stallet. Försökte böja igenom honom lite och det gick rätt bra, men väldigt långsamt så att säga. Tillslut fick han gå ut på vägen och springa, då blev han mycket piggare. Tölten kändes bra, några fantastiska stunder kom då och då och dom fastnade faktiskt på bild! En sträcka tölt gick han riktigt bra och sänkte sig flera gånger utan att slå upp huvudet eller i trav emellan. Han gick inte alls emot när jag ställde lite högre krav utan kändes följsam. Traven var också bra, men lite energifattig, men han var stadig med huvudet, den börjar komma tillbaka och bli bättre och bättre den med.. Galoppen gick det fort i, som det ska tycker Guffi. Han blev rätt lång, men han jobbar bra med hela kroppen i den.
 
Precis i igångsättning till tölt, ser rätt bra ut fast det inte gick bra där på plan.
Så här ser det ut i tölten för det mesta och bilderna nedanför är ögonblick när det gick riktigt bra.

Bus i hagen

Var ut till hästarna på dagen och släppte över hästarna i andra hagen. Lite spring blev det, fast ja Guffi joggar väl mest. Men inte så konstigt i den här värmen! Vindur var det fart på iallafall som vanligt.
 
 
 
 
 
Den här gröna saken var på besök inne i stallet i onsdags.

Grillkväll

Idag har jag köpt en ny dator! Äntligen! Förra vinterna slutade skärmen fungera på min macbook, så jag har haft den kopplat till tv. Sen började touchplatten bli knäpp. Den gillar dessutom att äta skivor. För några veckor sedan lossnade batteriet från sig själv och hänger halvt ur dator. Som ni hör så är den välanvänd...Men nu kan jag förflytta mig hur jag vill med datorn och tittade på tv samtidigt!
 
Nu på kvällen har jag varit några timmar i stallet. Åkte ut lite innan Frida och de andra kom för att smörja Guffi och så hästarna fick stå inne en stund från värmen. När Frida väl kom ut gjorde vi i ordning hästarna för ridning. Guffi var rätt trött men det gick rätt bra ändå, han vaknade till när vi kom igång. Vi hade lagt ut bommarna på vägen och hade tänkt hoppa, men båda hästarna var väldigt skeptiska så vi nöjde oss när de kunde trava över dom utan att tveka istället. Sedan tog vi en galoppsväng ute på åker. Guffi var på riktigt galopphumör och när han fick sträcka ut på långa tyglar njöt han ordentligt.
 
Sen blev jag bjuden på grillat och jag bjöd på lite efterrätt. Vi satt ute till halv 10 innan vi gjorde färdigt hästarna innan de fick gå ut igen. Guffi stod och sov när vi kom in i stallet igen och underläppen hängde långt ner.
 
 


RSS 2.0