Planering

Jag har haft fullt upp den senaste tiden. Har faktiskt varit skönt att inte behöva åka till Guffi varje dag, för jag hade nog inte hunnit. Knappt haft en lugn stund. Innan jul var jag iallafall ner och hälsade på Guffi några dagar. Hovslagaren kom och skodde en sista gång, fikade och gav mig råd när jag nu måste hitta en ny hovslagare. Bio han vi gå på, utan hästarna så klart, men större delen av tiden spenderade vi i stallet och bara myste med hästarna. Det var så jäkla tråkigt väder, så man hade inte lust med något egentligen. Dessutom har han ju faktiskt vila nu, och då kan man väl få vila ordentligt. Saknar han gör jag iallafall. Sen körde jag upp min gamla lilla röda bil. Den bilen alltså, den vägrade starta när kom ner eftersom det regnat så mycket och den bara stått, lite motorvärmare så var den pigg igen. Den klarade att köra ca 40mil, men dagen efter när det regnade startade den inte igen. Suck. Nu står den hemma hos mamma tills jag får en motorvärmarplats.
 
Jag har bestämt vilket stall han ska flytta till nu. Jag hoppas det blir roligt bra, lite större än tidigare, men inte för stort så han bli stressad av för mycket männsikor. Nu är bara kruxet att det är is överallt i hagen och han ska gå med unghästar utan skor och broddar, så om det inte kommer snö fort som fan så får han inte flytta än. Stallägaren vill inte ha ihop släpp på den där isen och det förstår jag. Jag hade tänkt flytta upp honom nästa helg, vi får se hur det blir med det. Snön kom nu för tusan och ligg kvar!

Vaccin mot sommareksem

Ja! Jag hoppas verkligen de kan komma fram till att det verkligen fungerar. Skulle vara så skönt om Guffi kunde slippa denna sommarplåga han dras med varje år. Han blir bättre och bättre för varje år, men jag tror aldrig han kommer slippa det helt. Även om han är fin i man och svans så påverkas han på andra sätt. Han blir ju tillexempel så himla trött när det är varmt ute på sommaren och hur mycket medel osv jag sprayar på honom så älskar alla insekter honom. Men jag hoppas att de tar fram ett vaccin de kan ge genom sprutor, för att stå med det där grötbettet i 4-5timmar lät ju lite jobbigt hästen.
 
Här kan ni läsa artikeln.

Uppdatering från Guffi

Igår kväll hade Guffi lånat Fridas telefon, posat framför kameran och skickat till mig. Frida hade precis satt på honom broddarna igen. Jag tog ju av dom eftersom det inte var så halt då än. Men nu är de på igen och han ser ut att ha det bra min Puffe. Usch vad jag saknar honom när jag ser bilden!
 
 

Musikhjälpen

Varje år brukar jag följa Musikhjälpen så mycket jag kan. Brukar önska någon låt osv, men i år hittade jag den här insamlingen, Islandshästsporten, och valde att bidra genom den istället. Tänkte därför tipsa er om den så ni också kan bidra. Det är snabbt och enkelt, du bidra ni också!

Storm och flyttkaos

Här händer det inte så mycket som kanske är intressant att skriva om. Vi börjar få lite ordning i nya lägenheten, men det är fortfarande kaos i lägenheten och igår tittade jag på en lösdrift åt Guffi. Ska titta på några till innan jag bestämmer mig tror jag.
 
Resan till Danmark var rolig, fast jag hamnade mitt i stormen. Jag hade en jäkla tur i torsdags och kom nog precis med de sista tågen som gick i tid. Sen satt vi ute på Fyn där min pappa och bror på. Alla broar var stängda och färjor instängda. Tydligen var Johnny Logan fast i Odense, ni vet han med 80tals hiten Hold me now? Som jag sa, jag har inte särskilt mycket intressant att skriva haha.
 
Jag har hunnit med att träffa och fika med min goda vän Linnea. Vi hittade en väldigt god outlet i Birsta, nämligen Delicato Outlet! Dit kommer vi åka många kommer kan jag säga. Ikväll ska jag äta julbord på Ikea med sambons mamma och syskon. Sambon har åkt till Östersund för jobb så jag får umgås med dom själv.
 
Det känns iallafall bra här i lägenheten och att ha släkt och vänner nära igen, men jag saknar Guffi! Helen ringde i måndags och sa att hon och Frida saknade mig, men inte Guffi för han fick hö på golvet och annat gott av henne. Det kommer bli väldigt tråkigt att behöva flytta honom sen, men jag kan ju inte pendla till Västerås direkt. Synd att det här landet är så himla avlångt.
 
Min rätt fina utsikt mot Södra Berget från vardagsrummet.

Hejdå Guffi och Danmark imorgon

Nu har den där veckan gått. Jag har packat så mycket jag hunnit med, resten får faktiskt sambon sköta. Jag har hunnit med att städa lägenheten och vara till Guffi varje dag förutom i fredags. Rätt bra gjort av mig ändå skulle jag vilja säga. Men nu strejkar min rygg och jag är jäkligt trött. Ska spendera hela dagen på tåg imorgon och tänker sova så mycket jag kan. Så skönt det ska bli!
 
Idag hann jag faktiskt med att rida lite på kvällen i mörkret. Hästarna har fått sand i hagen där det varit väldigt lerigt och de verkar allihopa upptäckt hur bra den var att rulla sig i, för alla tre var blöta och fulla i sand idag... Det syns iallafall inte på min häst! Gjorde egentligen inget särskilt idag, tog ett varv runt åkern medans Frida gick med Serstök. En sträcka trav, en galopp och en tölt blev det. Bara liksom spring rakt upp och ner. Jag vill avsluta med något kravlöst nu när det gått så bra, istället för att kräva massor och det blev dåligt istället. Så det kändes skönt att avsluta så. Gosade lite extra med honom idag och passade på att lukta så mycket jag kunde på honom, haha. Nu kommer jag sakna min goseboll! Två veckor tills jag ser honom igen. Men han kommer ha det bra, han som är så förtjust i Helen och håller på och tigger och är söt när han ser henne.
 
Nu ska jag sova, halv 6 ska jag upp imorgon. Nu hoppas jag att den beräknande stormen som tydligen ska till Danmark imorgon inte blir så farlig, annars får vi se var jag hamnar tillslut!

Spark bakut

Idag blev det lite longering. Jag tror jag har fått en släng av flyttarsjukan och kände mig trött i hela kroppen och ingen ork alls. Men jag vill ändå umgås med min häst de här sista dagarna. Frida red samtidigt. Blev nästan några krockar men annars gick det bra. När Frida och Serstök sen travade i väg ute på åkern tänkte jag att vi kunde trava och prova lite galopp där ute på volt. Eh, det tyckte inte Guffi. Han sparkade bakut och tog två galoppsprång och sen tyckte han det var bra. Tokhäst! Det där har han aldrig bjudit på förut.

Vinterstorm

Igår var det riktig vinterstorm här, fast det kändes med som en vårstorm eftersom det var rätt varmt. Blåste som fan, tur nog ingen snö eller regn utan solen sken iallafall. Fick nästan inte upp bildörren när jag skulle åka till stallet och sen fick jag hålla hårt i ratten för att inte lilla bilen skulle åka av vägen. Hade tänkt rida ut, men vi tog en promenad istället. Serstök blir lite knäpp av blåst, hon liksom tappar all orientering, ser helsnurrig ut och är klantigare än vanligt. Och Guffi flyger i luften så fort det kommer något flygande eller något hastigt ljud. Så det kändes bra att hålla sig på marken.
 
Har jag inte en snäll häst eller? Jag bara "Gå före du, jag ska fota er lite" och han traskar vidare efter de andra utan att stanna en enda gång för att äta gräs. Det roliga var att strax efter den här bilden togs tutade en bil ute på vägen, antagligen för att de trodde att jag tappat hästen eller nåt.
 
 
Våra nya vänner fåren var väldigt nyfikna och kom fram idag.
 


RSS 2.0