Müsli och hennes mamma

Min katt Müsli är Lindas Kattmammans dotter, en del kanske redan visste det. Jag är väldigt glad att jag fick köpa min lilla Müsli av henne. Idag hade Linda lagt ut några bilder på Kattmamman och jag såg hur otroligt lika de är i ansiktet. Müsli är rätt liten så hon är lite smalare i ansiktet, men annars är det väldigt lika. Här kan ni titta på Lindas bilder. Försökte få Müsli att titta på sin mamma, men hon fattade ingeting. Söta är dom iallafall.
 

Yes!

Ikväll är jag riktigt trött, både i kropp och hjärna. Jag ville verkligen rida ändå, vi åker ju uppåt imorgon och då ville jag rida en gång innan. Vi tänkte bara att vi tar en sväng runt åkern bara, den lilla turen räcker. Släppte alla jobbiga krav idag, rätt gångart i en normalt tempo räckte. Han skrittade på i en bra tempo och avslappnad, fast det var mörkt tvekade han inte en enda gång. Tog lite trav och galopp och det fungerade bra som vanligt. Han höll sig i skinnet fast han fick springa på. När vi sen kom ut på vägen igen tog jag lite tölt. Tänkte på samma sätt då, inget tjafs om att böja, forma eller sänka sig. Utan bara tölt rakt fram, huvudet får vara där det hamnar. Och vet ni vad! Han töltar klockrent, kanske lite flack men han höll tölten hela vägen, med huvudet på ett och samma ställe hela tiden i en normalt läge! Han kastade inte ens med huvudet i igångsättningen! Äntligen har han hittat en normalläge i tölten där han kan slappna av och inte tittar på stjärnorna! Vilket framsteg! Var riktigt nöjd med den lilla turen när jag hoppade av, en perfekt sätt av avsluta innan man åker bort.
 
Sen var han myspysig i stallet också, åt lite mat, digestivekex och myste. Ska bli skönt att åka bort, men samtidigt kommer jag sakna Guffi. Dessutom blir det sista gången jag får mysa med min Åskar. Hans diagnos är inte bra, och på onsdag får han somna in. Jag är iallafall glad för att jag får träffa honom en sista gång.
 

Lite bus

Igår gick allt bra med hovslagaren. Serstök var sur och bråkigt så med henne tog det 1,5 timme. Guffi var klar på 40 minuter min lilla stjärna. Står som ett ljus, och nu andas han faktiskt under tiden och bajsade bara en gång! Började mocka i lösdriften och upptäckte att dreneringen inte riktigt fungerar, så allt halm unders, 5-10cm tjockt lager är dyngsurt, det rann om det. Skottade ut tre skottkärror så idag har jag lite träningsvärk i armarna. Så går det när man inte är van att mocka varje dag!
 
Idag har jag jobbat med åkte ut efter jobbet, det var faktiskt fortfarande ljust den lilla stunden vi var ute och busade lite. Tog repgrimman och longerlinan, lite godis och gick ut på åkern. Longerade först i skritt och trav, ville han springa så fick han det. Ville bara att han skulle slappna av och springa av sig lite, eftersom han varit som han varit det senaste. Sedan tränade vi på kom. Han kommer ibland, men för det mesta måste man dra bara lite försiktigt i grimskaft/linan så kommer han. Det är bara att fortsätta träna. Sedan sprang vi tillsammans ute på vägen. Jag försökte busa igång honom och sprang lite fortare och han hoppade faktiskt till lite grann. Första gången blev han lite uppskrämd, men när han fick godis lugnade han ner sig och sen hoppade han vid varje "igångsättning" och sprang på i en jäkla fart. Tror nog han tyckte det var roligt. Sedan böjde, flyttade, lite morotstrix och lite sånt där innan vi gick in i stallet.
 
Jag vet inte riktigt vad han fått för sig sedan jag började ge honom zinken. I måndags var det jätteäckligt när jag blandade ihop allt som vanligt tillsammans med zinken, han vägrade äta. Så då fick han bara hestamix och zink, då var det inga problem. Igår delade jag upp det, hälften av hestamixen med zink och resten med kiselgur, linfröolja och nypon. Då var det tydligen jätteäckligt med den andra delen utan zink... Så idag provade jag på samma sätt fast utan linfröolja och då gick det visst ner utan problem. Antingen tycker han att det blev för mycket olja eller så har han fått för sig att det är äckligt, vilken han aldrig tyckt tidigare. Han äter liksom allt. Så nu får han vara utan linfröoljan över påsk. Vi ska åka upp till Sundsvall och jag tror inte Frida och Helen orkar hålla på och testa fram och tillbaka vad han vill äta. Efter påsk ska jag prova att ge lite lite linfröolja och se vad han säger, så får vi ta det därifrån.

Ett år

Idag blir det en lång dag i stallet. Vaknade av mig själv kl 8, jag har blivit gammal! Våran hovslagare kommer vid lunch och ska sko och verka alla tre. Guffi brukar ju sköta sig, men de andra två är lite vingligare så det brukar ta ett tag. Helen är också med iallafall. Jag har inte varit med vid någon skoning sen i somras tror jag, så bli roligt att träffa världens bästa hovslagare Emelie idag. Det jag egentligen skulle skriva om var detta:

I helgen var det ett år sedan Guffi flyttade till Serstök och sitt nuvarande lilla stall. Tiden har verkligen gått fort och vi trivs båda väldigt bra. Guffi och Serstök känns nu som en gift gammalt par. Det är också lite mer än ett år sedan vi flyttade till Västerås. Guffi flyttade en vecka efter.

Det roliga, eller kanske tråkiga, är att för ett år sedan fanns det ingen snö kvar! Varmt var det också. Även om förra vintern var en riktig mesvinter så är det väldigt stor skillnad för i år. Jag vill ha det så nu, bort med snön och främst isen. Till och med jag har tröttnat på den nu. Det syns ju inte riktigt på bilderna nedan, någon isfläck kanske det fanns, men i år är det snö och is överallt.
 
24 mars 2012 Första bilden på Guffi och Serstök tillsammans.
25 mars 2012

Massa trav och flygande galopp

Ja, idag sänkte jag kraven och koncentrerade mig bara på skritt och trav. Vi red ute på åkern rätt nära stora vägen där mycket snö smält bort. Skönt med viltstängsel även om hästarna inte reagerade på trafiken, det finns iallafall där om något händer. Började med att försöka rida på ett "fyrkantspår", särskilt rakt blev det inte men bättre än inget iallafall. Tänkte mycket lång låg idag, ville ha honom där så mycket det gick. Böjde först, flyttade sedan bakdelen i hörnen. Tillslut behövde jag bara krama yttertygeln så flyttade han. Han var mer medgörlig idag, det var inte bara spring i början och han gick inte emot lika mycket. Kom någon gång ibland. Tog sedan trav på en åtta, det var lite svårt och jag fick verkligen rida allt vad jag kunde. Han försökte smita undan det jobbiga men några bra stunder hade vi. Tog sedan lite travigångsättningar på vårat fyrkantspår, sakta av så fort han sänkte sig och gick där nere lång låg i några steg, och försökte hålla kvar honom där i nedtagningen. Efter många försök gick det rätt bra och jag nöjde mig med det.
 
Vi skulle sedan ta lite busgalopp ute på åkern. Jag skulle ta galoppfattning från skritt och han flyger i luften. Rakt upp och sedan världens skutt framåt och jag började gapskratta. Det kändes så skumt och hela han vill bara ut och busa och springa. Vårkänslor kanske? Han vill verkligen inte jobba just nu. Galoppen efter det gick mycket bättre och han fick sträcka ut sig ordentligt, även om det inte blev så långt. Sedan var han rätt nöjd och lugnade ner sig. Kunde skritta lugnt på lång tygel utan att vilja springa iväg. Inte för att han brukar göra det annars, man igår kände jag hur hela han bara ville rusa iväg, även om han sköter sig och inte gör det. Kunde skritta utan stigbyglar och sträcka ut båda armarna rakt ut! Har inte gått förut, utan stigbyglar har jag nog inte provat men ut med armarna tycker han är väldigt underligt. Försöker titta bakåt och höjer huvudet, men idag gick det en liten stund iallafall.
 

Denna vecka

Nej, den här vecka har inte varit rolig. Jobbat 6 dagar i rad, usch, jag är verkligen inte van vid det. Detta gjorde att jag blev otroligt trött och knappt varit i stallet. Blev lite halvt lull longering över bommar i måndags och i torsdag var jag bara ut och gav hö. I fredags tog jag och Frida en snöpulsnigspromenad iallafall, kanske 10 minuter men bättre än inget iallafall. Guffi var så go den kvällen och gjorde mig på bättre humör. Gick helt själv och bara jag började springa så hängde han med. Jag har stupat i säng varje kväll, men idag var jag äntligen ledig. En lång sovmorgon!
 
På eftermiddagen åkte vi till stallet och red. Guffi var inte på något arbetarhumör, han var emot redan från början. Försökte komma unden vid varje liten chans och bara gick emot mig. Några små bra saker fick vi väl till. Skritten på volten ut på åkern blev riktigt fin tillslut och jag kunde böja igenom honom ordentligt i båda varven utan något bråk. Tog sedan tölten men nja, ingen bra känsla idag. Han var som sagt mest emot och hård i munnen, fast samtidigt väldigt mjuk, så det kan man väl vara glad för iallafall. Fick igenom lite böjning och han sänkte sig någon enstaka gång bara. Vänster varv var dock bättre, han var lite mer medgörlig. Trav blev det ute på vägen sedan några vändor. Här var det full fart framåt och upp på huvudet, inte skulle man lyssna heller. När vi red tillbaka mot stora vägen gick det lite bättre, fick igenom lite böjning och lugnare tempo och de sista metrarna var det ordentliga kliv och jag studsade ordentligt i sadeln. Så det är jag också nöjd med. Men allt som allt gick det rätt dåligt och känslan var inte bra, men man får nöja sig med de små bra stunderna ibland. Och det är väldigt skönt att få komma ut till stallet, ta det lugnt och vara med honom fast det inte alltid går bra. Han gör mig ändå alltid på bra humör!
 
Sedan åkte vi till våran equiterapeut som bara bor någon kilometer bort för att köpa hö. Vårat eget kommer nog inte räcka hela våren. Så det blev en stor bal på den lilla släpvägnen, men den fick plats. Hon hade en gigantiskt ladugård, har nog aldrig varit i en sån stor förut. Ena sidan hade hon stall, i mitten ett gammalt kostall med förvaring och allt hö och längst bort vinterförvarade de båtar och husvagnar. Jag köpte även mer hestamix och zink. Så nu ska vi prova hur det fungerar med zink. Det är ju verkligen ingen quickfix men vi får se i sommar eller kanske nästa sommar om det har hjälp. Jag hoppas på det och tror verkligen att det kan göra skillnad, men man vet ju aldrig.
 
Det kändes ungefär som att Guffi sprang runt så här idag...

Liten bråkstake och hästen utan manke

Idag blev det ett litet ridpass ute på åkern på våran volt. Guffi blev först lite stressad av något upp i skogen när vi kom ut ur stallet men det gick bra med uppsittningen, men han var inte helt avslappnad resten av tiden. Började att skritta igenom honom lång låg i ett ganska frisk tempo och sedan böja igenom honom. GIck riktigt bra och han slapper efter fint, kändes mjuk och smidig. Börjde sedan korta upp skritten och samla ihop honom, här började han bråka lite men släppte efter fint ibland. Smög upp i tölt, började i höger varv, och det var mest bara motstånd. Han ville verkligen inte ge efter, böja sig och mjukna. Han hostade till några gånger, vilket han brukar göra, men sen tog han bettet och drog mig ur sadeln några gånger för att slippa undan. Morr. Men tillslut fick vi några fina steg och då saktade jag av och bytte varv. Vänster varv var helt klart mycket bättre idag, här kunde vi sammarbete. Han kunde också böja sig, inte i form men det var tillräckligt bra att han böjde sig efter det andra varvet. Kunde till och med öka tempot lite och hålla kvar böjningen. Tog sen något varv i trav och en galoppfattning.
 
Sen ville jag prova att rida Serstök och känna lite på skillnaden sedan sist. Det kände helkonstigt kan jag säga. Hon har ingen manke så det känns som att hästen liksom tar slut framför sadeln och jag lyckades inte komma ner ordentligt i den. Men hon var mer sammarbetsvillig, framåt, mjuk och man kunde göra något annat än bara rakt fram, så det har verkligen hänt saker. Min Guffi kändes väldigt stor och stabil sen, jag trivs bäst på honom.
 
Provade tölten sen ute på vägen där isen smält bort och vilken skillnad det var! Snön och isen gör att han inte riktigt tar i. Så där ute kändes det rätt wow! Jag kände hur hela han tog i och kändes riktigt maffig. Härlig känsla, nu vill jag ha vår så jag får känna det mera!
 
BIlden är från i måndags.

Lulla omkring lite

Efter att equiterapeuten var ute har det blivit lugna dagar. Hästarna verkar dock ha påverkats mindre denna gång. Sist var de rätt hängiga några dagar men nu är de som vanligt.

Igår eftermiddag tog vi en promenad över vägen till andra sidan. Vi tänkte gå igenom dörren i grinden som man inte behöver nyckel till. Serstök gick igenom utan problem men Guffi tyckte det var skitäckligt. Men när Frida och Serstök började gå iväg var han ju tvungen att följa efter sin käraste och tog sig igenom dörren tillslut. Hästarna tyckte det var lika roligt som vanligt där och ville inte gå hem. Guffi stannade flera gånger och vägrade, men hem kom vi tillslut.

Idag tog vi en lite skrittur i skogarna. Först över åkern och in i den skogen, pigga och glada hästar som inte vill gå hem har vi. Ute på åkern sågade de ner sly vid diket som ska grävas om. Sen gick vi upp i skogen ovanför stallet och hagen. Det är skönt att bara lulla runt ibland.

Otur nog lyckades jag få en tjock
avsågad gren i benet. Det gjorde ont men gick över tills jag kom hem och tittade på benet. Ett fint litet sår vid en knöl som kommer bli ett ordentligt blåmärke. Mysigt.


Equiterapeuten

Igår kom våran equiterapeut ut och tog hand om hästarna lite. Hon tyckte Guffi kändes bättre, han var mer jämn i båda sidorna och det var bara att fortsätta som jag gjort hittills. Hon tyckte han var mycket mindre stel i nacken också, yes! Tror det beror på våra framsteg med tölten. Hon sa också att många hästar som börjar jobba rätt istället blir stel i ländryggen, men det var han inte så det var bra. Sen hade han antagligen kanske sträckt sig i hagen, för på insidan av vänster framben var en muskel lite öm, men det blev också bättre. Det var inte lika farligt med akupunktur som förra gången och han bajsade bara en gång, så han gillar nog henne. Annars brukar han bajsa x antal gånger när någon ny kommer och pillar med honom, tex veterinärer och så där.
 
Vi pratade en del om foder också. Vårat hö räcker nog inte så vi ska få köpa av henne. Hon bor inte många kilometer bort som tur är. Guffi tyckte hon såg bra ut, de andra två behövde nog lite mer protein. Hon tyckte även jag skulle ge Guffi zink mot eksemen, så det ska jag prova. Hon säljer foder från St Hipplyt där han även får Hestamix ifrån så det får blir deras zink. Hon är väldigt påläst om allt möjligt, så det är helt klart värt att testa.

Vilken jävla skit

Nej, den här veckan går det inte bra. Glad för att få åka hem efter en jobb dag sätter jag mig i bilen och självklart startar den inte! En timme senare kommer snällaste Åke, Fridas pappa, och hjälper mig med startkablar. Genomfrusen var jag kan jag säga och lite lätt arg och ledsen. Skit! Får väl se om den startar i morgon eller om det blir lite bussåkande.

Dåliga nyheter

Usch, idag har jag mest bara fått höra dåliga saker. MIn katt som bor hemma hos mamma har gått ner massor i vikt, varit lite hängig och inte riktigt sig själv så han var till veterinären igår och de tog blodprov. Han har tydligen anemi, blodbrist. Så nu ska han till djursjukhus så får vi se vad det beror på och vad man kan göra. Min stackas svarta panter!
 
Sen fick jag också reda på att min gamla medryttarhästs ägare har gått bort, allt för tidigt. Jag hade ingen kontakt med henne längre och jag vet inte var Botta tagit vägen heller, så nu måste jag hitta henne! En sån fantastisk rolig häst, henne lärde jag mig mycket med och vi hade alltid roligt. Den bästa barbackahästen som finns.

Idag blev det tömkörning en stund på kvällen. Tror Gffi tyckte det var lite tråkigt så det gick väl sådär. Det blev mycket kringelikrok i björkhagen och lite trav. Imorgon kommer equiterapeuten. Ska bli spännande att se vad hon säger om honom igen. Idag kändes det som att han bytt "stelsida" mot sist hon var hos oss, så vi får väl se.
 
Det är tur att bästa fluffe mår bra iallafall.

Min fina duktiga Guffi! - tölt och travbilder

Här är några tölt och travbilder. Det är svårt att fånga de där bra stunderna på bild eftersom de bara kom några få sekunder i taget igår, men jag tycker ändå tölten är helt okej på dessa bilder. Men det kan vara bättre. Traven gick riktigt bra igår, han behöver blir stabilare i formen men nog har han steg i traven ibland. Kontruktiv kritik är alltid välkommet.
 
Läs det här inlägget om gårdagens ridpass.
 
Tyvärr är den här bilden suddig men det är den enda bilden där han faktiskt sänker sig och ger efter ordentligt även om bakbenen kanske inte riktigt är med.
 
Mums!

Min fina duktiga Guffi!

Nu har Alexandra åkt hem. VI har haft det riktigt trevligt. Igår åkte vi till stallet och jag red Guffi. Ute på åkern blev det och Alexandra fotade lite. Var kanske inget superpass men vissa stunder gick det rikigt bra. Han sänkte sig fint och ryggen kom upp några gånger i tölten. Men för det mesta stretade han emot en del som vanligt. I traven tog han ordentliga långa steg, sträckte på sig och ryggen kom upp, vilken ni kommer se på några bilder. Jag provade också galoppen nu när det stod någon som kunde titta om det blev rätt. Han tar helt själv rätt galopp, jag körde galoppfattningen som jag alltid gör men han tog rätt varje gång. Duktig kille!
 
Sen ni, fick Alexandra rida! Guffi var lite trött då och då är han mer avslappnad. Hon hade lite ridabstinens så den behövdes botas lite. Allt gick utmärkt! Han skötte sig så bra, lite misstänksam när hon hoppade upp men han stod still. De provade lite tölt och trav, och han töltade på rätt bra med även henne. Jag är så stolt över min häst nu, han var så duktig! Hon tyckte nog han var en trevlig häst, skönt steg och känslig för sätet. Hon är den andra personen jag ser rida Guffi någonsin.
 
Så nu tänkte jag bjuda på lite bilder, först på Alexandra och Guffi och sen en hel del på oss. Tror jag delar upp dom i ett till inlägg. Allt är inte perfekt, långt långt ifrån, men så här ser det ut i verkligheten för oss just nu. Ni får gärna säga hur ni tycker det ser ut, bara ni är snälla! Kontruktiv kritik ska det var. Galopp och skitt blir det först. Han har rätt bra undertramp på vissa galoppbilder tycker jag nog.
 
Krullsvansen!
Och dagens snyggaste bild, haha! Mitt i en galoppfattning men man kan ju fundera på vad det är för gångart just då egentligen.

Söndag

Även idag blev det en promenad i skogen. Trött och lite frusen efter en dags jobb kändes det skönt. Rätt kallt har det varit idag, våren försvann igen. Guffi var pigg och glad och i skogen fanns det lite gräs att mumsa på. De andra stängde av hagen idag också, så nu får de bara gå i själva skogsdelen så det kan växa upp lite gräs. Guffi var så himla söt. Vi knöt fast lite plastpåsar och band där öppningen har varit så de ska inse att de inte kan gå där. Så när de gick fram stod han och det såg ut som att han blåste medvetet på ena plastpåsen så den rörde på sig, flera gånger. Undrar vad han tänkte...
 
Nu bakar jag tigerkaka så Guffi blir glad. Imorgon kommer Alexandra hit och hälsar på, självklart vill hon ut till stallet så vi får se vad vi ska hitta på där. FIka blir det iallafall! Jag ska också lämna in eksemtäckena för tvätt, behövs verkligen nu innan de ska på igen, så hon ska få hjälpa mig med att hitta dit. Gpsen på mobilen brukar fastna efter 100meter så det slutar med att jag kör vilse om jag inte studerat en karta innan.

Trasig sko och små granar

Frida och jag tänkte rida idag, tills Frida började kratsa hovarna och hon upptäcker att Serstök tappat en brodd. Sen ser hon att skon har spruckit rakt igenom broddhålet.

Så i stället tog vi en promenad i skogen. Grannen har klagat på att vi gått på kalhygget där han planterat små granar, vilket vi inte tänkt på. Men det syntes riktigt tydligt nu, haha. Så vi ska prata med honom var vi kan gå istället. Vi gick sen runt i våran skogen, barmark ibland och massa snö på andra stället. En trevlig promenad.

Vi provade skruvade i en brodd sen efter att våran hovslagare sagt att det nog skulle gå utan att skon skulle lossna. Hon kommer om 2 veckor så vi får hoppas den sitter kvar!

Blå himmel, sovande hästar och lite bus


Solig torsdag

Värmen och solen fortsätter, härligt! Tog med kameran ut idag så det kommer lite bilder sedan, men tänkte först skriva om tömkörningspasset idag.
 
Satte på honom bootsen igen för att se om jag kunde få dom att sitta kvar, men det gick väl sisådär. Dom lossnade en gång var, åkte upp lite ibland och jag tyckte inte riktigt jag fick dom att sitta bra. Någon som har något tips? Dom skulle väl behövas spännas hårdare för att inte kunna åka av hoven, men då känns det som att de skulle åka uppåt mer igen, eller vad säger ni som kan? Någon stor effekt blev det inte heller tycker jag. Han kanske tog lite större kliv men han var lite trött idag också.
 
Annars gick det rätt bra. Mjuk och fin i skritten, böjde igenom lång låg. Traven var fin, och nu ska jag säga rätt, i vänster varv (!) kunde han bära sig riktigt bra, lite högre form men ändå kom ryggen upp. FIn fint. Provade tölta några få varv också och det var faktiskt ganska lätt idag, kanske bootsen hjälpte till lite där ändå. Eller så har vi bara förstått varandra nu. Försökte få några galoppsteg, han sprang mest iväg, men det kom några halvdana iallfall till slut.
 
Efteråt i stallet var han riktigt lugn för att vara själv. Kanske var skönt att slappna av utan solen och busiga VIndur. Han blir rätt varm nu ändå och i stallet är det kallt. Dessutom har han börjat skumma rätt bra nu även med det vanliga raka bettet. Han har ju nästan aldrig skummat förut, men efter att jag använt äppelbettet så gör han det också med det vanliga. Han kanske kom på hur man gör helt enkelt...
 
Jag har insett att jag suttit och skrivit fel varv tidigare ett tag, så nu får ni tänka om!

Vilken galopp

Det blev en lite diskussion i förra inlägget om vad som är vänster och höger galopp. Så nu vill jag har ett rakt svar. Om jag galopperar på en volt, ska det yttre eller inre frambenen fram först? Jag struntar i vad det heter hit och dit, jag vill bara veta vad som är rätt.
 
Min förvirring kan ju förklaras med att jag dessutom har svårt för höger och vänster.

Två bra ridturer

Igår kväll blev det rätt sent men gick rätt bra. Skulle prova nya bootsen, men efter 10 minuter flög den ena av och Helen fick inte på den, så hon tog av den andra också. Jag ska prova igen någon dag när jag tömkör om jag kan få dom att sitta kvar. Har aldrig använt sånna boots förut så ja. Sen blev jag fundersam om Guffi hade lagt tungan över bettet för att han tog tag och drog ner huvudet, som han göra när han hostar till eller frustar, fast mer ordentligt så jag lyfte ur sadeln. Han hade inte lagt tungan över bettet så nu har han hittat på en ny jävulskap att hålla på med för att slippa undan. Förut har huvudet alltid åkt uppåt, men jag vette tusan om det här är bättre. Han gjorde även så idag så jag fick verkligen koncentrera mig på mig själv och magmusklerna.
 
Igår blev det tölt på volt, gick riktigt bra i båda varven. Han sänkte sig fint och då åkte ryggen upp. Det känns verkligen sån stor skillnad på honom, eftersom han inte riktigt orkar hela tiden åker man upp och ner en del. Travade gjorde vi sen ute på grusvägen, gick riktigt bra med den också.
 
Idag red vi ut på åkern. Jag ville träna att ta rätt galopp. Jag har insett hur dålig jag är på att kolla vilken han tar egentligen. Vi blev lite förvirrad hur det egentligen skulle vara, Han tog iallafall rätt galopp i höger varv, men i vänster blev vi lite osäkra. Frida försökte titta från andra sidan av våran volt ute på åkern, men hon såg heller inte riktigt. Men jag tror han har lättast för höger så vi får träna på vänstergaloppen lite.
 
Kunde faktiskt tölta ute på åkern idag! Rätt mycket snö har smält bort, men det blev lite tungt ibland och då blev det lite rolligt. Men annars gick det riktigt bra, formen kom då och då, och vi gick igenom böjningen. Traven var riktigt fin idag! Här försökte han dra mig ur sadeln, men det var bara att sitta emot så skärpte han till sig. Det blev både långsamt tempo och lite snabbare. Det långsamma var lite mums, äntligen är min fina travhäst tillbaka!
 
Vi red även en sväng i skogen och ett varv på åkern. Det blåste rätt rejält ibland men annars var det fint väder. Guffi blev riktigt svettig, men det blir man med den där björnpälsen i plusgrader. Han har iallafall börjat fälla lite smått nu. Och när jag kom hem hade jag visst halva skogen innan för trosorna, hur nu det gick till...
 
Här har han iallafall vänster galopp, har jag rätt då? Haha hej kom och hjälp mig!

En måndag...

Idag har jag inte haft en bra dag, men jag tog mig igenom den. Nu har jag parkerat i soffan med gott fika. Var ut till hästarna efter jobbet och gav dom hö och myste lite med Guffi inne i deras hus. Lite mys gör en alltid på bättre humör.

På vägen hem hämtade jag mitt paket från Emmishoppen. Bootsen ser riktigt fina ut, så nu vill jag prova dom! Spännande att se vad som händer. Halsbandet mot insekter kom också, men vet ni vad, det håller i 3år i obruten förpackning. Perfekt! Då kan man köpa ett litet lager sen om det fungerar.

Snöpulsningspromenad

Idag blev det en promenad genom skogen och ut på andra sidan, en sväng ute på vägarna där. Mycket nyfikna hästar träffade vi och en man på fyrhjuling och ilskna skällande hundar. Hästarna tog varje möjlighet till att äta gräs, om de så fick gräva i djupsnön först! När man kommer ut ur skogen på ett kalhygge, där växer det tydligen otroligt gott gräs. Det var en trevlig promenad i solen, men det går inte riktigt att rida där än, för mycket snö på sina ställen och alla diken med vatten under snön är förrädiska, men om det fortsätter vara sånt här väder så går det nog snart.
 

Vintermästerskapen

Igår var vi som sagt och tittade på Vinstermästerskapen. Träffade Mikaela, som satte sig brevid oss bara så där, och våran tränarFrida. Det var en trevlig dag med fina hästar och kameran fick följa med så här har ni några smakprov. Om ni känner någon som var med och tävlade får ni gärna tipsa dom om att det finns bilder HÄR och om de vill köpa någon så får de 50%rabatt om de anger Guffi. Prislista finns på www.fridabennerman.se.
 
Julia & Stelpa och Jossan & Atli från semtegensis.blogg.se
 
Snyggast var såklart Reynir frá Hólshúsum! Därför får man vara med på två bilder.
 
Sötaste hästen under dagen, den såg ut som "Så här tänker jag springa, nu kör vi!"
 

Fredagstur

Idag ville vi ut på en ridtur igen och hästarna lika så tror jag. Det tog en liten längre stund idag att ta sig över stora vägen och vi fick dessutom trava, men det gick iallafall. Det var härligt väder idag igen, jag kunde rida i ridbyxor! Fast mina knän var lite arga när vi kom tillbaka och sa ajaj och jag blev lite kall när jag hoppade av.
 
Först gick vi lite vilse. Vi tog den vägen vi gick hemåt i måndags och hade lite svårt att lista ut var vi skulle gå första biten. Tredje gången gillt, då hittade vi rätt stig! Rådjuren hade så där en sjuttioelva olika stigar så det fanns en del att välja mellan. Tror vi får fixa en markering där. När vi kom ut på skogsvägen kom hästarna i en hage där fram och ville titta på oss. En gran hade vält över deras övertråd på ett ställe, så vi var lite rädda att de skulle komma springandes efter oss men de höll sig snällt i sin hage.
 
Idag red vi lite längre, den plogade vägen tog slut och sedan fortsatte en liten stig men där vände vi. De blev lite springa idag, hästarna var betydligt mer lugna även fast det blåste rätt rejält. Traven var rätt fin, han höjde ryggen och tog stora steg. Tölten gick bra den första lilla biten innan han hostade till och bröt av till trav istället. Han la även in lite galoppsteg när jag försökte rida bort de små problemen vi fick. Tror det var lite tungt ute på åkern där snön var rätt blöt, men de sista steg fick vi till det rätt bra. En lång galopp hemåt igen fick vi också.
 
Hästarna blev mycket segare så fort de märkte att vi var på väg hem, de ville inte gå hem! Red mot det andra stallet också och då hittade vi vägen vi trodde vi var på väg till i måndags. När vi vände där för att gå tillbaka till grinden la hästarna i handbromsen. När vi skulle över stora vägen igen gick de verkligen trögt, men vi hann över innan bilarna kom. Sen tänkte Serstök lägga sig ner och rulla med sadeln på. De tog av den och Helen fick bära den sista biten och Serstök hade en trevlig rullning mitt på lilla vägen vid huset. Guffi väntade tills han fick komma ut i hagen. Även idag blev det lite vaniljbullar i solen efteråt.
 
Helen fotade oss när vi kom tillbaka. Glada trötta hästar!
 
Imorgon åker vi och tittar på VIntermästerskapen. Jag tänkte försöka fota lite, vi får se hur det går, ridhus är ju inte det bästa. Om någon är intresserad av bilder är det bara att säga till så ska jag se vad som går att ordna.

Roligt över bommar

Vad då humörsvängningar? Men sån är Guffi! Tog repgrimman, longerlinan och de lila gummibootsen igen. Igår tyckte han det var roligt med bommar. Han kunde till och med trava över dom. Eftersom de var lite upphöjda tog han även några skutt över. På slutet sprang han på av sig själv med öronen rakt fram, sprang om Serstök och Frida och nästan in i dom en gång. Lite terapi så fungerar det sen!

Lite vaniljbulle på det så var vi rätt nöjda med dagen.


RSS 2.0