Ännu mera tölt!

Dagens ridtur blev ganska lugn och kort. En flock med småfåglar irriterade Guffi tror jag, han var liksom lite överallt. Även om han var med på vad vi gjorde så var han inte helt med ändå. Tränade först uppsittning två gånger, hoppas runt och flaxade en del. Det går väldigt bra med uppsittningen nu, tror verkligen all träning varit bra för oss. Blev en del flytta, böjning, små volter, försöka få honom med mig. När det fungerade någolunda i båda varven tog vi tölten ute på vägen fram och tillbaka. Vad bra det går med tölten nu! Det är en hel vecka sedan lektionen nu och det fungerar fortfarande. Inte perfekt hela tiden, men lägsta nivån för oss har höjts mycket och vi har tagit ett stort steg framåt med tölten. När vi skulle vända och rida bort från stallet en till gång började Guffi tjura, tror han tyckte det var både jobbigt och tråkigt. Backade ner i diket försökte han med, det var något nytt. Men vi kom tillslut iväg igen och töltade till åkern och galopperade där. Kände att han behövde få springa lite kravlöst och då är ju helt enkelt galopp bäst om han får välja. Och även om han taggade till på vägen tillbaka, kunde han vänta på mig och inte bara rusade iväg. Töltade sista biten tillbaka på vägen sen och då var den mums! Vad min häst kan! Skulle så gärna vilja ha den på film eller nya bilder nu. Men det hinns nog inte med innan flytten tyvärr.
 
Hemskt dålig bild på Guffi i solnedgången.

En vecka

Nu är det en vecka tills jag ska ha packat klart allt jag kan. Jag åker nämligen till Danmark nästa torsdag för att fira min stora lillebror som fyller 18år. På lördagen sen tänker min sambo flytta till Sundsvall. Ska bli rätt skönt att slippa allt bärande. Jag får helt enkelt packa istället. 4,5 kartonger är färdigpackade, det här går i snigel fart! Jag vaknar på morgonen och känner bara att jag massor med saker jag måste göra. Packa, rensa, slänga skräp, flyttanmälan till olika företag, boka massa biljetter hit och dit och sen hinna med att vara i stallet. För efter onsdag träffar jag inte Guffi igen på två veckor! Egentligen skulle jag vilja dra täcket över huvudet och vakna på torsdag morgon och allt är färdig packat. Fast då missar jag ju tiden med Guffi. Jaja, det blir nog bra tillslut. Ska komma ihåg att vattna blommorna också. Sambon envisas med att han tänker slänga dom om de inte får plats, men då slänger jag hans...öhm...WoWgubbe? Haha, nä jag vet inte, men arg blir jag iallafall. Ska försöka packa dom så de tar så lite plats som möjligt.
 
Där har ni Guffi och min bror för några år sedan. Han fick åka på klassresa till Island och ville prova rida islandshäst en gång innan. Det verkade vara roligare än att titta på löshoppning iaf.

Tölt tölt tölt

Vad vi var ute och töltade idag! Började med att bara Vindur ville följa med mig in, så jag fick locka på gamlingarna med lite mat så följde de medgörligt in. Sen gav jag mig på att sätta på Guffi broddar, de behövdes kanske inte egentligen. Jag ville ut och tölta och då ville jag inte riskera att komma till en väg där vi bara kunde skritta. Så jag kämpade på, tillslut skakade min ben av att stå på huk. Tillslut fick jag i alla 16 broddar och svetten rann, men inget blod som tur är. Men tillslut kom vi ut och kunde rida iväg.
 
Det här var faktiskt första gången vi rider ut ordentligt helt själva. Vet inte riktigt varför vi inte gjort det tidigare, men det har bara blivit så och vi har ju ridit på åkrarna och skogarna runt stallet så lite ut har vi ju ändå varit. Det gick iallafall riktigt bra. Han försökte vända några gånger men var inte svår att övertala att fortsätta. Han höll sig lugn för det mesta och på bortåt vägen fick jag driva en hel del, men när vi vände hemåt fick han bråttom. Han höll sig ändå i skritt och försökte inte med några rackartyg som att springa hela vägen hem iallafall.
 
Det blev mycket tölt idag. Vad han kan tölta nu! Hur länge som helt kan vi hålla på och det är så roligt. Lite olika tempon försökte jag få in och jag varierade med att kräva lite form, sänkning och böjning och ibland bara springa på. Blev en liten bit trav i en uppförsbacke och avslutade med galopp på åkern. Där på åkern han egentligen inte borde få galoppera, men han väntade på min galoppskänkel idag så det var helt okej. Fort gick det också! En väldigt härlig och rolig tur blev det idag. Känns verkligen som att vi är på rätt spår nu.
 
 

Min fantastiska häst!

Jag är helt lyrisk men så jäkla trött samtidigt så jag vet inte var jag ta vägen! Vi red lektion för tränarFrida idag, antagligen den sista innan vi flyttar. Men fan vad bra det gick! Min häst har aldrig gått så där bra med mig! Det kändes nästan overkligt. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara för att ni ska förstå hur fin har var. Kommer ni ihåg filmen från i februari när Frida red honom i det här inlägget? Han gick fan bättre idag, med mig! Helt ofattbart vad vi kan och hur långt vi kommit bara det senaste året tack vare tränarFrida.
 
Gick in med inställningen att jag skulle stänga ute allt vad andra höll på med och ljud runt omkring, den enda jag skulle lyssna på var Frida. Det resulterade i en häst som inte brydde sig heller om något annat än mig och Frida. Fick börja själv på en åtta ungefär. Fast med tre konor på varje sida som jag antingen flyttade, böjde eller gjorde små volter runt. Han måste som jag sagt förut sysselsättas med olika saker för att inte tröttna och slarva. Allt gick riktigt bra förutom att flytta åt vänster. Jag är svag i vänster, han i höger och det resulterar i en ostkrokhäst med bogen på vilovägar och en ryggare som inte vet vad hon ska göra. Åt höger behöver jag bara tänka "flytta" så flyttar han, då blir man lite frustrerad på sin kropp när det verkligen inte fungerar åt andra hållet. Så det fick jag hjälp med, måste bli bättre med yttertygeln helt enkelt och släppa inner.
 
Vi övergick till tölt och det kändes rätt bra, men han är ju expert på att veta vad han ska göra för att få mig ur balans osv. Han har tydligen hittat ett väldigt bra sätt för dra mig ur sadeln som Frida skrattade glatt åt. Så då tog hon tyglarna från marken och jag fick bara driva. Då kunde han inte dra mig ur sadeln och Frida kunde korrigera från marken. Kändes jättekonstigt först med var jag skulle ha händerna men tillslut fick jag till det. När jag sen fick ta över tyglarna kändes det mycket bättre. Han gick inte emot bettet, och jag tror poletten trillade ner för mig. Jag kände tydligt i vilken sekund jag skulle driva, flytta, böja eller vilken korrigering som nu behövdes. Frida stod mest bara där och sa "Ja, när jag inte säger något så är det bra." ÄNTLIGEN! När hon sen gick och hjälpte Frida och Serstök kunde vi fortsätta på egen hand med lika bra resultat. Det brukar ju haverera totalt i vanliga fall. Men vi körde lite övergångar på egen hand, så fort han jobbade rätt saktade vi av. Och det fungerade lika bra i båda varven! Han har ju sina trix när det blir jobbigt och han försöker komma undan men jag tror jag äntligen fattat vad jag ska göra för att komma runt dom. Och han fick inte ett enda damputbrott idag faktiskt.
 
Jag har gärna fortsatt i all oändlighet men Guffi började kännas trött, så vi avslutade och jag gick hem. Då hann mina tår tina för idag var det kallt. Det blev premiär för täckbyxorna och pannband under hjälmen idag. Så jäkla nöjd är jag idag med min fantastiska häst!
 

Ett gott skratt förlänger arbetstiden

Idag tog vi oss igenom stallgörat med en hel del gapskratt åt egentligen ingenting. Men det gör det ju bara ännu roligare. Har ni försökte hänga upp hönät och skratta samtidigt? Det gör det inte lättare direkt. Tömkörde idag en liten stund, gick bra och det gick för det mesta att styra trots att jag hade det bettlösa tränset. Travade på vägen och idag orkade jag knappt hänga med.
 
Det kom en svart liten tjock katt på besök. Såg ut som att han kollade läget och hade hört att det var ledigt i stallet nu. Galet gosig var han så han nästan slog knut på sig själv och voltade runt gång på gång.

Min häst är tillbaka!

Låter lite underligt för han har ju aldrig varit bort, men idag slog det mig. Ni vet när någon frågar hur din häst är att rida? Just som de beskrivningarna brukar låta från mig om Guffi, så kändes han idag. Och när jag tänkte efter var det ett tag sedan han verkligen gjorde det. I somras tror jag, innan han började ta tag i bett och dra ner huvudet, och jag upptäckte att sadeln blivit för smal. Jag menar inte att det egentligen har gått dåligt det senaste, men det har inte känts helt rätt. Vi har haft våra diskussioner om tempo, gångart, var vi ska svänga, när vi ska vända hem osv varje ridtur. Jag brukar inte behöva diskutera med honom, vi brukar komma överens.
 
Eftersom det hade blivit mörkt höll vi till på stallplanen, så det blev mest små volter på det utrymme vi hade. Han kändes så mjuk och följsam, var med på vad jag ville. Inga protester, jag kunde både ställa, böja lite och böja mycket. Kunde göra små små volter utan att det kändes obehagligt. Vilket det gjorde innan vi bytte sadel. Flyttade bakdelen utan problem och han var med hela tiden. Vi både travade och töltade på vägen och det kändes så lätt. Jag tror att eftersom det var mörkt fokuserade jag inte så mycket på vad jag såg utan jag bara kände. Och det kändes så bra! Han höll tölten hela tiden, tappade han inte till trav en enda gång och han bara tickade på. Det bästa av allt, han försökte inte öka på vägen hemåt och slå över i galopp en enda gång!
 
Det är sån min häst är! Världens bästa!
 
Bild från mars i år.

Vi ska flytta...igen

Ja, i början av december så bär flyttlasset av upp tillbaka till Sundsvall. Av olika anledningar har vi bestämt oss för att flytta "hem" och nu har vi hittat en lägenhet och sambon har fått ett nytt jobb. Det ända som känns väldigt tråkigt med detta är Guffi. Han, och jag, har trivt så himla bra i stallet där han står nu. Att behöva flytta honom därifrån ger mig faktiskt lite dåligt samvete. Att ta ifrån honom hans lilla familj utan att han vet om det, och kanske aldrig mer få träffa dom igen. Det känns inte bra.
 
Jag håller på att leta ett nytt stall att flytta honom till, men hur lätt är det att hitta något som en minst lika bra som det jag har nu? Det är ju verkligen inget lyxigt stall, men atmosfären och mina fina vänner jag fått där gör det ovärderligt. Det blir inte lätt det här. Förhoppningsvis hittar jag något där vi båda trivs och jag får behålla min lugna häst. Men hans flytta blir inte än, antagligen efter nyår om jag får till det som jag vill. Tycker att han kan få vara med sin familj under den värsta natten på året där han känner sig trygg, istället för att precis ha flyttat till ett nytt ställe och kanske bli så där allmänt knäpp som han kan bli av alla fyrverkerier ibland. Så han kommer antagligen få en del vila nu under december och bara få vara häst.
 
Om något känner någon som letar en lösdrift i Västerås, gillar uteritter med sällskap och är trevlig och hjälpsam så säg till! Jag kan verkligen rekommendera stallet han står i nu.
 

Fräs och fint

Idag blev det självklart en ridtur i den fina vädret, skinande sol och lite ny energi fick man. VI var ute rätt länge med mycket tempo. Första sträckan vi skulle springa på blev det en salig blandning av allt och lite allmänt kaos. Blev lite irriterad på bruna fluff som inte lyssnade. Man när jag kom åt och fick han att jobba med energin blev det bättre. Han bara rusade på och sket i mig först. Men efter att hästarna antagligen sprang ur sig överskottenergin där gick det riktigt bra.
 
Både traven och tölten fungerade riktigt bra idag. Insåg där under ridturen att mina häst kan faktiskt tölta nu. Inte bara några få steg, utan flera meter åt gången! Och huvudet åker ner längre och längre sträckor och ryggen upp. Även traven fungerade riktigt bra idag, han har liksom gått emot en del det senaste och gärna rusat ifrån mig. Men alltså, idag fick jag ihop honom och kunde faktiskt böja honom i traven utan protester och forma i flera olika lägen. Det kändes riktigt bra! Vi tog en fräsgalopp över kalhygget och sen tog Guffis energi slut. Länge sen han blev så trött. Stod en stund och tittade på grannhästarna som gärna springer fram och hälsar och då guppade jag fint upp och ner av hans flåsande. Så resten av vägen hem blev skritt och idag kunde han skritta lugnt över åkern. Där han gärna tror att han kan galoppera jämt annars. Var en riktigt bra ridtur, precis vad jag behövde, och nu har jag ont i rumpan.
 

Ingen stallkatt och terrängpromenad

I fredags fick dom ta bort stallkatten Tova. Hon var rätt gammal och den senaste veckan och hon bara legat ihop kurad och sovit, inte ätit något. Den katten som kastade sig på maten tidigare. Så i fredags när jag skulle hem pratade jag med Fridas mormor och då kom Tova gående, från stallet till deras hus och ville verkligen in hos dom. Hon brukar inte alls vilja gå in till dom. Så hon mådde verkligen inte bra. Nu är hon begravd och fick en fin sten och rosor. Det känns väldigt tomt i stallet utan henne där. Trots att hon var rädd för hästarna hade hon börjat acceptera att Guffi stod nära hennes stol. I början sprang hon därifrån så fort hon såg honom.
 
Vi tog en promenad med hästarna igår. Det slutade med den nya grenen terrängpromenad. Först skulle jag visa Frida den nya vägen ut ur skogen jag hittade för ett litet tag sedan. Sen började vi gå längre i skogen och se om vi kunde komma ut på något annat sätta så vi slipper gå över någons åker. Jag lyckades gå rakt i i en ståltråd så vi kom inte ut till vägen. Istället följde vi elledningen en bit bort innan vi gick tillbaka in i skogen på "vår" sida och tappade nästan bort oss för då hade det börja skymma. Tillslut hittade vi tillbaka till stigen och kunde ta oss hem igen.

Fredag

Tömkörde en stund idag bland konerna. Lite slalom och flytta bakdel runt dom i lite olika variationer.  Man måste variera sig hela tiden när hästar är så smart att han listar ut efter två varv precis vad han ska göra och liksom slarvar sig igenom övningen. Han var väldigt mjuk och följsam när jag böjde åt höger, åt vänster var som en flytta en betongsugga. La in några små små volter för att få igenom böjningen ordentligt och det började släppa tillslut. Trava på volt, samma sak där. Vänster varv fick jag lägga all fokus på att han inte skulle spänna sig. I höger fick vi till och med till en ordentlig böjning och samtidigt lång låg. Gick en sväng ut på vägen och då böjade jag han åt vänster med vägkanten som lite stöd och då kändes det som att det släppte. Kändes bra idag, förutom att han var lite skvätten och hoppade i luften några gånger. Det blåste en del, kom ordentliga pustar lite då och då. Och sen kan ju det här med älgbesök sätta sig i huvudet på honom några dagar innan han lugnar ner sig helt igen. Han var iallafall lugnare i boxen idag trots att han fick vara inne själv.
 
 

Löshoppning

Vi har planerat en uteritt idag på förmiddagen men eftersom det var riktigt skitväder blev det löshoppning istället. Lika blöta blev vi antagligen men det kändes roligare när det regnade på tvären. Guffi var duktig idag. De senaste gångerna har han inte velat ens gå över bommarna, så därför har jag longerat honom över bommar några gånger. Det har gett resultat för idag var det hälften av gångerna inga problem att ta sig över.
 
Började med att bommarna låg på marken och höjde eftersom. Ungefär hälften av gångerna tvärvände han innan hindret och sprang åt andra hållet med resten av gångerna hoppade han över. Lite lathoppande, men det var nog för att det var lite lågt egentligen och han behövde inte ta i särskilt mycket för att komma över. Då slår latsidan till, för varför ska man anstränga sig i onödan?
 
Han var förövrigt ännu värre med nerverna idag, men inte när vi var ute, utan inne i boxen. Runt runt i boxen, stirra ut genom fönstrena och bajsade 4 gånger. Så det kändes verkligen som att en älg hälsat på. Efter löshoppningen var han mycket lugnare, kunde äta hö och stod och vilade med huvudet hängande på boxdörren en stund. Så lite motion och tankeaktivitet gjorde nog honom och hans nerver gott.
 
 

Långpromenad

Idag blev det en lång promenad i skymningen, fast det hann så klart bli bäcksvart i skogen på vägen hem. Den är så jäkla tät den där skogen. Men trevligt var det. Guffi var dock på ett knepigt humör, zick-zackade över vägen bakom mig, stannade stup i kvarten och stirrade på saker när vi gick bortåt. Serstökt var lugn som en filbunke och gick med nosen i backen, och vägrade så klart gå hem när vi vände. På vägen hem igen var han lugn. Vet inte om han såg saker just där i skymningen eller om en älg kanske hälsat på tidigare under dagen. De är ju inte hans favoriter direkt och han kan bli lite så där ofokuserad då. Frida såg nämligen två i lördags på två olika ställen, så det är väl ute och rör på sig nu när det är älgjakt. Kan den inte ta slut snart? Tror vi var ute i en timme iallafall.
 
Om vädret fortsätter så här behövs det snart broddar, men vi klarade oss bra idag än så länge. Kanske dags att byta till vinterdäck på bilen också? Tur nog var sambon hemma idag så jag kunde ta hans bil, men vi får se hur det går imorgon. Förhoppningsvis har jag listat ut hur timern på motorvärmaren fungerar också så bilen startar. Så förhoppningsvis kan vi ta oss till stallet på förmiddagen och sen ska jag på massage igen!

Helgen

Red lite i fredags, blev i mörkret igen. Hade det bettlösa tränset och vi måste verkligen träna på att svänga. Eller jag måste träna på att använda min kropp mer när jag svänger så han svänger genom hela kroppen och inte bara tvärvänder eller fortsätter rakt fram. Dessutom har han listat ut hur han kan svänga lite när han vill åt det håll han vill. Men när alla kroppsdelar är med så går det rätt bra. Sprang lite på vägen och tölten kändes bra. Resten var väl som vanligt, han slängde in lite galopp i traven bara för att.
 
Igår blev det longering med viktboots. Gjorde något med mitt ben i lördags så det gör lite ont i vissa vinklar så jag försökte ta det lugnt. Longeringen gick iallafall väldigt bra. Han söker sig neråt fint och skrittade genom hela kroppen. Traven var också fint, höll sig lång låg och jobbade med ryggen efter en stund. Lite stretching på de så var jag nöjd med dagen.

Halvfart

Det här vädret och mina långtråkiga dagar gör att jag inte har någon motivation till något egentligen, så den här veckan går på halvfart. Igår blev det en kort promenad i skogen. Mötte en sovade Vindur och de andra vaktande i hagen. Ingen reagerade när jag kom fram och inte förän Serstök buffade till Vindur vaknade han ur sin djupa sömn. Såg ut som att han blängde ordentligt på sin jobbiga mor som väckt honom. Ikväll tömkörde jag i mörkret med Frida och snubblade runt i skogen. Serstök snubblade till en gång och Guffi tyckte det var farligt, så han kastade sig åt sidan, två skutt upp i luften. Sen var det lugnt igen. Han brukar ju skrämma slag på Serstök när han hostar till så de är väl kvitt nu.
 
Sen bar jag mig av på okända vägar i ett riktigt ruskväder, spöregn och mörker. Ett tag trodde jag nästan det började hagla. Med sommardäck dessutom. Men jag kom fram och fick min sadel såld, och jag lyckades ta mig hem utan missöden.
 
 

Träningsvärk delux

Ja, så känns det idag. Tror Guffi hade nog också en del träningsvärk för det såg rätt motigt ut i början när han skulle trava. Longerade lite över bommar idag igen och dom hade han inga problem med idag. Det gick bra och han är rätt rolig att titta på när han ska över bommarna. Första gången kan det bli lite snubbligt och till nästa varv har han försökt lista ut var han ska sätta hovarna. När avståndet mellan bommarna då är fel ser han lite frustrerad ut att hans uträkning inte fungerade. Och när han snubblar ordentligt blir han väldigt försiktig nästa varv.
 
Iallafall när vi fått till avståndet bra gick det mycket bra. Han vilade väldigt fint i stegen över bommarna och höll sig för det mesta lång låg resten av tiden. Vi tog sedan en promenad upp i skogen, jag gick omkring och ropade att vi inte var någon älg. För säkerhetskull liksom. Den enda vi mötte var en liten hare som tur var. Jag lyckades faktiskt hitta en ny väg, så man kom ut på en liten åker. Nu är bara frågan om man får rida på den, för då kan vi komma ut i Vångsta på ett tredje ställe.
 

Mycket tölt och fräsgalopp

Idag blev det en rätt lång tur med mycket fart. Eftersom det fortfarande verkar vara älgjakt fick vi hålla oss på grusvägarna och därför fick vi rida och sen vända och samma väg tillbaka. Det började duggregna på vägen hem, men vi hann iallafall tillbaka innan det riktiga spöregnet kom.
 
La mycket fokus på tölten idag, det blev ett rätt högt tempo och han klarade de ändå ganska bra. Hade det raka sötmalmsbettet idag och först gick han emot en del, men ju mer vi töltade desto bättre blev det. Har nog aldrig töltat på fort på honom förut. Han orkade inte så långa sträckor i taget utan bröt av till trav och då saktade vi av och började om. Och någon form var det inte att tala om, men han körde inte någon stjärnkikare iallafall. Vi koncentrerade oss på att hålla gångarten helt enkelt. Sista sträckan sänkte vi tempot och då kunde han sänka sig och jobba i form. Poff så kom ryggen upp ordentligt och det kändes som att jag satt 20cm högre upp. Sen la vi tölten åt sidan. Tog en galopperade och helt plötsligt fick Serstök något anfall och ville bara fortsätta, så de kom galopperandes om mig och Guffi när jag försökte sakta ner till trav. Sen när vi skulle springa en sista sträcka blev det fräsgalopp, kändes som att Guffi låg slickad mot marken och hade jäkligt roligt. Ibland måste man bara få ha roligt och springa av sig.
 
När vi nästan var tillbaka i stallet ville inte Guffi riktigt lyssna och har visst bestämt sig för att man alltid ska galoppera på åkern, så vi var lite oense. Så från och med nu blir det ingen galopp där för så där ska vi inte hålla på. Men om vi bortser från det gick det riktigt bra idag och vi hade roligt. Kunde faktiskt rida utan stigbyglar genom skogen! Har aldrig gjort det en längre bit på Guffi tidigare så det kändes bra.
 
Nu har jag legat i soffan och dåsat i några timmar. Jag kommer definitivt att ha träningsvärk i morgon, den känns redan i låren och jag är helt slut.
 
Ovisad bild från i somras. Kanske dags för nya bilder snart.

Lördagsmys

Jag börjar bli riktigt rastlös hemma nu, så rastlös att sambon har börjat påpeka det för det syns tydligen på mig. Det har gått en vecka sedan jag slutade jobba och vad ska man göra hela dagarna egentligen? Så fort jag kommer ut till stallet försvinner iallafall den där känslan och jag kan slappna av på riktigt. Idag efter tömkörningen satte jag mig i boxen med Guffi som åt hö och bara andades en liten stund.
 
Tömkörningen gick riktigt bra idag. Först skulle han inte gå från stallplan, ville väl vara nära de andra två som gick kvar i björkhagen, men tillslut kom vi därifrån. Sen flöt det på riktigt bra. Vi fick lite sällskap av två rådjur ute på åkern och grannhästarna ville gärna se vad vi pysslade med. Blev lite slalom där ute och böja igenom åt båda håll. Först var det lite motsträvigt, men jag tror det handlade om brister i kommunikationen. När han förstod vad jag ville så gick det mycket bättre. Tog en sväng i skogen också, klämde in några små travsträckor. Ute på åkern igen travade vi på volt. I vänster varv gick han bra halva varvet, sen på "hemåtsidan" körde han upp huvudet lite men sänkte sig när han kom tillbaka till "skogssidan". Höger varv var han mycket jämnare och höll sig lång låg nästan hela tiden, kunde ställa honom lite mer inåt också. Sen sprang vi hemåt, han fick faktiskt galoppera och jag sprang så fort jag orkade bakom, i gummistövlar.  Jag som nästan aldrig springer pga min knän, men dom gör faktiskt inte alls ont efter den där spurten. Men han galopperade ganska långsamt egentligen så det är jag glad för. Bröt av till trav en liten stund och sen fattade vi galopp igen. Då gick det mycket bättre, han kändes mer avslappnad och han var riktigt duktig. Försökte oss på tölt ute på vägen men det gick inte alls idag, så vi avslutade med lite mer trav.
 
 

Jag vet inte riktigt hur han lyckas men har man lång fluffig vinterpäls är det kanske svårt att hålla den någolunda friserad...

Hovslagardag

Idag kom hovslagaren ut och fixade med Vindurs hovböld. Den hade fortfarande inte kommit ner så hon kunde få ut den, så det blev omslag igen och sen fick han faktiskt tillåtelse att gå ut på dagarna några timmar. Så länge det var i en torr hage, så det fick bli björkhagen, och så länge omslaget höll sig på och var ordentligt tejpat. Sen skodde hon Serstök och Guffi när hon ändå var här, egentligen skulle hon komma på måndag så det var lika bra. Fika som vanligt blev det sen när hon kommer, och lite mys med hästarna. Man blir varm om hjärtat när hovslagen berättar om jobbiga kunder hon varit till innan och hur glad hon blir av att få komma till oss istället.
 
Sen såg Vindur till att motionera gamlingarna när de väl fick komma ut tillsammans. Filmade lite när de lugnat ner sig. När de sprungit några varv kom Guffi lite efter och började trava istället, tror han blev lite trött. Har klippt bort ljudet till här och där för vi levde om så hemskt när de var tvungna att tvärnita, halkade runt och kastade sig på varandra. Ni får även se Serstöks bitchfasoner när hon helt plötsligt ger sig på Guffi.
 
 

Bloppis

Jag har lite saker jag tänkte sälja.
 
Svart Thermomaster Outdoor Vintertäcke 135cm. Liten lagning men annars i fint skick. Bara använt några få gånger. 280gram foder. 200kr
 
 

Grått Regn/utetäcke 135cm men passar nog också mindre 145cm. Liten lagning vid rumpan. Använt som regntäcke men håller inte tätt efter en hel dag med spöregn så säljer det mer som en vanligt utetäcke. Tunt bomullsfoder. 150kr
 
 

Svart lädergrimma storlek full i begagnat skick med några skavaker men hel och användbar. 50kr
 
 
Eventuell frakt tillkommer och priserna är diskuterbara.


RSS 2.0