Smörja "lite snabbt"

Det här med tid finns det inte mycket av på sommaren och när det finns tid är jag så trött så jag inte orkar göra något. Jag köpte en ny kamera för några veckor sedan som jag kan filma med och jag har länge tänkt att jag ska filma när jag smörjer in Guffi. Så förra veckan tog jag med kameran ut i hagen och ställde den på en pall. Hästarna var trötta och stod och sov nästan hela tiden, perfekt när man inte kan agera kameraman och smörja samtidigt. Jag smörjde bara "lite snabbt" vilket tydligen betyder 24 minuter. Sen tar det ju en tag att åka till och från stallet, gå från stallet till sommarhagarna och tillbaka igen osv. Så även om jag bara ska åka ut en kort stund tar det väldigt mycket tid. När jag tittar på filmen inser jag hur noggrant jag faktiskt inspektera varje del av hästen, det har jag inte tänkt på att jag faktiskt gör. Jag har iallafall snabbat upp filmen så ni behöver bara titta i 4 minuter. Enjoy!
 

Uppdatering: Barfota

Det gick inte bra för Guffi att gå barfota. Ute på åker vid hagen och i skogen var det inga problem, men på vägarna och i paddocken ömmade han ordentligt och blev väldigt motvillig att röra sig. Men jag hade sådan tur att Maria hade ett par helt nya boots som passade perfekt på Guffi. Vi har nu traskat i skogen, på vägarna, galopperat i paddocken och det sitter som ett smäck. Inget konstigt alls tyckte Guffi fast det låter lite när han går. Rätt bekvämt verkar han tycka. I lördags när vi provade dom första gången var vi först i paddocken och jag provade att springa med honom. Helt plötsligt bjuder han på en sån ordentlig trav, högt tempo, långa steg, utan stress och matte får älga på som en tok för att hänga med. Antingen var det väldigt skönt eller så var det vikten av bootsen som hjälpte till.
 
Igår red jag med de på och det gick lika bra det. I alla gångarter. Traven kändes lite ojämn, som att han sprang som vanligt i huvudet men ville ta ut stegen i kroppen, så något verkar ha hänt där men jag trot vi behöver hitta balansen lite. Galopp och tölten var som vanligt. Han känns positiv och visst somnar han ibland när vi kommer in i stallet men än så länge känns han inte lika trött som han brukar vara vid den här tiden på året. Hoppas det håller i sig nu!
 
 

Barfota

Förra veckan hade Guffi tappat en sko igen. Upptäckte precis innan vi skulle ha den sista lektioner för Evelina i sommar. Tur nog fick jag låna Saga av Peter så jag fick rida ändå, och rida fick jag allt göra. Det är en riktig bestämd räsertant det där, men roligt var det och nyttigt att rida andra hästar ibland. I dag kom äntligen hovslagare och jag fattade äntligen en beslut. Har velat fram och tillbaka hur jag ska göra, men nu är Guffi barfota bak. Hovarna växer väldigt dåligt så vi vill få igång det igen och låta han vara barfota iallafall en skoperiod. Hade tänkt göra det i vintras men det var så isigt då att jag inte vågade. Men nu är de av och jag hoppas att det ska gå bra och vi kan röra på oss en del iallafall. Går det inte alls har Maria boots jag kan låna. Efteråt var vi nere i paddocken en stund och det gick bra, sen tog vi sällskap med Maria och Tibra ut  på vägen som inte var helt bekvämt men mer ovant och kanske lite ömt. Upp i skogen och hela vägen upp på berget, där var det inga problem, och även travvägen gick bra fast det är lite stenar där. Så tar vi den turen lugnt hoppas jag han vänjer sig, men vi får helt enkelt se hur det går. Sommaren är ändå en tid då vi brukar ta det ganska lugnt, så det känns rätt att göra det nu.
 
Här har vi några bilder jag tog snabbt på hovarna med mobilen, i en och annan konstig vinkel men Guffi var lite otålig och ville inte riktigt stå stilla. Är alltid roligt att kunna gå tillbaka sen och se vad som har hänt sedan sist.
 
 


RSS 2.0