Måndag - rådjurssammanträde i Viby?

Idag såg jag 8 rådjur på 40 minuter!

Åkte till stallet på eftermiddagen och red ut en sväng fullt utrustad med reflexer. Simlirs ägare var där med sina två söner och undrade varför min häst var så ren. Simlir älskar verkligen lera och lerinpackningar så han får ha täcke så hans ägare ska hinna rida istället för att borsta i två timmar. Men Guffi han har bara lite små lerfläckar här och där och nu när leran är borta i hagen är han väldigt ren i jämförelse.

Jag red den vanliga vägen på ca 3km. Försökte fokusera på att han skulle tänka framåt och när han fått göra sina behov längs vägen så tänkte han verkligen framåt och gick på ordentligt men inte stressat. Vi tog lite tölt på grusvägen och efter en stund såg vi de första rådjuren, tre stycken stod ute på en åker. När vi sedan tänkte framåt igen, skuttade de tre till över vägen 50meter framför oss! Vi fortsatte över ån där bävrarna byggt en ganska stor damm nu, det har blivit ett litet vattenfall på en halvmeter kanske. När vi sedan svängt åt höger och tagit en lång galopp och saktat av, frustade Guffi helt plötsligt till. På vänster sida ute på åkern springer två till rådjur! Tog lite trav sedan men han var mer intresserad av alla djur än mig så det blev ingen bra trav. Tog en till lång galopp sedan och avslutade med trav och då sänkte han sig fint tillslut. Skrittade sedan hem hela vägen längs med asfalten.

När vi kom tillbaka lekte barnen på stallplanen och Guffi blev lite misstänksam. Dök ner i hinken och tog en tugga, fort upp igen för att kolla vad barnen gjorde. "Tänk om dom kommer och äter upp mig?" Men det är väldigt bra miljöträning för honom så där fick han stå och inse att de inte är så farliga.


Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Ja en höanalys är toppen! Inte så farligt dyrt som de flesta verkar tro, visst kostar det en slant men på andra låter det som om det skulle vara flera tusen :P



Har du några nya bilder på kissen :)?

2011-11-14 @ 22:09:46 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Jenny

Det var en hel flock rådjur ju! Utspridd flock, i alla fall ;)



SV: Tyvärr behöver hon kraftfodret, i synnerhet mineralerna, men de är tydligen inte alls välsmakande.



Givetvis ska jag fota dem i vår sen :)

2011-11-15 @ 09:59:56 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Rósa är den mest kräsna häst jag någonsin träffat, vilket man inte skulle kunna tro närman ser hennes mage :p

2011-11-15 @ 10:28:25 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Det vore jättesnällt i så fall! Har aldrig testat något färdigblandat foder men det kanske skulle gå ner hos Rósa ;)

2011-11-15 @ 14:38:37 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Haha, After Eight? Det var ju lite otippat ;D

2011-11-15 @ 15:15:13 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Jasså, det förklarar saken! Hade väl varit lite konstigt om det varit mörk choklad i fodret, hehe.



Jag tror det är för att hon inte har lika mycket mage på de bilderna. Hennes ben ser kortare ut nu när magen är så ansenlig ;)

2011-11-15 @ 16:28:48 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Ja men visst det kan ju bli så mycket billigare :) Eller dyrare ^^ Fast då får man en sund och frisk häst plus att den bygger bättre musklemässigt och orkar mer.



Ja ta kort! Jättenyfiken!

2011-11-15 @ 16:31:25 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Min Oddi skulle också behöva "barn-tränas".. De flesta brukar ju bli snälla som lamm när det kommer ett barn men Oddi blir ett höghus.

2011-11-15 @ 18:06:49 / URL: http://svippostina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0