Löshoppning

Just nu håller jag på att göra en rabarberpaj. Hovslagaren kommer idag men jag vet inte alls vilken tid, så jag gör lite fika vi kan ta med oss. Tänkte rida innan hon kommer. Idag kan jag inte skylla på någon blåst, nu ska jag upp!
 
Igår blåste det ordentligt så vi tog och löshoppade istället. Helen var med för en gångs skull så då kunde hon ju få se det i verkligheten också. Det gick riktigt bra med båda hästarna. Serstök har verkligen börjat inse vad vi vill och hon hoppade nästan alla gånger. Sista gången var också ett riktigt hopp. Kommer vi upp i lite mer höjd går det nog ännu bättre. Guffi var riktigt pigg och glad, sprang på utan att jag behövde göra så mycket och hoppade långt över hindret. Hade nog kunat höja mer men det blev kanske runt 50cm iallafall. Helen filmade, men glömde spara den på Guffi så fick gå ut igen och hoppa några gånger. Han var ju så duktig så det måste förevigas! Ska klippa ihop dom sedan så ni får se.
 
Vi var uppe på höskullen sedan också. Flyttade allt det gamla höet till en hög så det nya kan få plats och vi når det gamla lätt när de ska få hö igen. Det var jobbigt och mina handleder är inte så fina, kliade och sved en del, men nu är det gjort. Hade lite svårt att andas ett tag, tur att det är ganska luftig där upp. Helens mamma plockade blommor åt mig också, så nu luktar det sommar och stugan i vardagsrummet.
 
Hästarna fick gå i björkhagen några timmar. Det är otroligt mycket gräs där så de levde verkligen livet. I deras vanliga hade är det mesta ganska nedklippt så de blir nog inte övergödda av att gå där några timmar. Hade med mig kameran så jag ska bjuda på en riktigt stilstudie av herr och fru häst.
 
 '
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Låter ljuvligt med rabarberpaj, det borde jag fasen ta och göra någon dag!
Hoppas ridningen gick bra idag och att hovslagaren dök upp :)

2012-07-03 @ 14:45:56 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Ja det kan man ju fråga sig, jag hoppas att fler har uppmärksammat det eftersom det är ett så tydligt fel, men samtidigt blir jag ofta mörkrädd när jag ser hur en del hanterar sina hästar, helt utan allt vad säkerhetstänk heter, så det kanske inte är så förvånande om inte fler uppmärksammat reklammissen i alla fall...

Haha, du sammanfattade allt jag vet om fotboll väldigt bra!

2012-07-03 @ 16:11:10 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Kajsa

Fina hästar :)

2012-07-17 @ 11:15:40 / URL: http://kajsaochtuvas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0