Semester!

Idag var sista jobbdagen på en och en halv vecka! Nu blir min rygg glad av att få vila lite, den här veckan har den inte mått bra. Åkte ut till stallet i det hemska vädret. Spöregnat, åskar och blixtrat stora delar av dagen, men det hade blivit lite bättre när jag kom fram. Dock var det strömavbrott där. Helen föräldrar är bortresta, så det var ju tur att hästarna snällt stod kvar i hagen fast strömmen inte fanns. Hästarna var som blöta tvättsvampar, men Guffi krånglade och ville inte riktigt med in, Serstök traska på som vanligt.
 
Gjorde iordning Guffi för tömkörning och gav oss ut. Sur var han och ville inte gå framåt så det blev en del disskutioner. Tillslut kom vi ut på åkern och tog ett varv där, men inte fan var han lätt att handskas med idag, skulle helst vända och gå tillbaka igen. Jaja, sånna dagar får man väl också ha, men han kunde ju vara lite glad över att jag har semester. Tog lite trav ute på vägen innan vi gick in i stallet igen.
 
Tvättade det blöta täcket efter som det redan var blött och Guffi stod och sov. Med öppna ögon, när jag gick förbi räck han till som att han inte hade sett mig. Jobbigt med värmen och alla insekter antagligen som tar kål på honom. Lagade lite hål i en huva så han slapp ta på sig den blöt. Sedan fick de stå kvar inne, Helen och Frida skulle ut sedan så de fick släppa ut dom, så Guffi kunde sova vidare.
 
På vägen hem kunde jag inte köra den vanliga vägen hem. När jag bara var 500m hemmifrån tog det stopp under järnvägen. Där var det avstängt, översvämning och järnvägsbron hade delvis rasat, eller banvallen iallafall. Det hade visst varit värre väder än jag märkt i min lilla korvmoj. Så jag fick åka ner till E18 och köra runt så jag kunde komma hem. Gick ner och fotograferade sedan, så här ska ni få se. Här kan ni läsa och se fler bilder i vlt.
 
Man kan se ganska tydligt hur högt vattnet var tidigare.
 
Längst ner på gatan hade vi tydligen fått en pool...Man kan ta ett dopp på vägen till bussen.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Härligt med semester! Jag har denna veckan kvar och sen är jag leeeedig!

Dåligt av Guffi att inte vara glad nu när matte är ledig, fast han kanske ni kunde fira semestern med att bara mysa istället? :p
Gulligt av honom att sova med öppna ögon^^

Det ser ut att ha regnat en hel del ja! Skönt att kunna ta ett dopp om man känner sig för svettig före eller efter att ha åkt buss :P

Sv: Det första jag tänkte på när jag blev sparkad var precis, "hoppas bara det inte blir som Cias". Som tur är kom jag väldigt lindrigt undan, bara ett blåmärke och lite öm är jag ska böja på det.

Rák gick så fort att både jag och hon snubblade fram i skogen, vad ska det vara bra för?! :P

2012-07-09 @ 20:55:37 / URL: http://barefootangel.blogg.se
Postat av: Mikaela

Shit vad mycket vatten!

Härligt med semester, jag räknar ner för imorn jobbar jag sista dagen:)

2012-07-10 @ 21:27:57 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0