2011

Tänkte jag skulle sammanfatta lite hur 2011 har varit för mig och Guffi. Man glömmer lätt bort vad man gjorde i början av året så kändes ganska nyttigt att titta tillbaka. Jag varnar för långt inlägg med många bilder!

Januari

Jag började året med att vara mörbulltad efter att ha gått omkull med Sudri och hade nog för ont för att rida. Mamma köpte en skyddsväst åt mig efter det. Det var massvis med snö och pälsätarna började tugga på Guffi även detta år. Tror vi behandlade med Etotal första gången då också. Vi hade stallmöte om just dessa små elakingar.

Februari

Nästan hela februari bestod av ridning i paddocken. Guffi vägrade gå förbi älgspåren på väg från gården ensam, så vi red endast ut när mamma kunde gå med eller hade annat ridsällskap. Vi tränade mycket skritt och lydnad och traven satt som en smäck. Någon tölt fanns ännu inte.

Mars

I mars vet jag inte vad vi gjorde riktigt, det flöt väl på som vanligt.

April


I April hände det mycket. Först hade jag dokumentärprojekt med skolan och dokumenterade Guffi. Sedan red vi en lektion för Anna Olovsdotter, och sedan kunde vi ta mer än 5 steg i tölt i följd! Vi hittade knapparna och mer och mer lossnade. Dock tappade vi traven där ett tag, men fick även tillbaka den efter en del bråk.

Maj


I maj startade jag bloggen! Hur många läste den redan då? Vi njöt av våren, red mysiga turer i skogen och blev filmade för första gången, hela två gånger. Filmerna finns här och här. Dessutom filmade jag från hästryggen när vi hoppade i skogen, den filmen kan ni titta på här nedanför. Guffi hade dessutom väldigt mycket lugg!


Juni

Guff var i full sommarmundering och hade byggt på sig mycket muskler sedan åren innan. Fin i exemen var han också. Allt flöt på bra med ridningen och tölten blev starkare och starkare. En kväll var jag ute i hagen och myste med grabbarna. Müsli flyttade hem till oss och min bror var med på en ridtur på Botta.

Juli

Juli började bra, med hjälp av Lena löshoppade vi för första gången. Vi badade även med Linn och Våfflan. Men sedan kom vårat största bakslag hittills. En dag var Guffi på dåligt humör, jag var dum nog att tänka att vi skulle rida i paddocken och mamma skulle fota. Strax efter bilden längst ner till höger är taget och jag var på väg upp, bockade han av mig. Jag slog mig ganska ordentligt och lyckades inte komma upp efteråt. Vi tog det lugnt från marken några dagar och för att kunna komma upp igen fick Amanda hjälpa oss, och det är jag evigt tacksam för! Vi tog några steg bakåt där.

Augusti

Vi red till Ica med Andrea och KB och Maria och Sudri och hade en regnig stalltjänst. Vi var också ute på promenad i skogen, helt löst och försökte äta svamp. Filmen kan ni se här. I Augusti blev det också bestämt att vi skulle flytta till Arboga och mamma fick ta hand om Guffi i tre veckor när vi flyttade ner och kunde hämta honom. Vad jag saknade goplutten!

September

September började som en hästlös månad och när jag väl åkte upp för att hämta Guffi hade han tagit av sig tre skor och förstört hovarna totalt. Så det blev ingen sista tur i den norrländska skogen. Han spenderade en sista morgon med grabbarna och sedan bar det av till nya stallet. En lång resa som började med 2 timmar av lastning. Han fick några nya vänner och jag lyckades ta en av mina bästa bilder detta år. Vi kom igång med ridningen igen och lärde oss det nya livet i nya stallet.

Oktober

Vi kom igång ordentligt med ridningen och tölten började visa sig mycket starkare. VI hade riktiga töltdagar när vi bara flöt fram. Efter en hel del bråk och skador i hagen fick vi dela på flocken. Guffi fick sin egna lilla flock med 3 tjejer och Simlir. Jag rakade honom för första gången och i slutet av oktober fick han vila igen eftersom han kändes trött och loj.

November

Min sambos syster hälsade på och vi var ute på en ridtur. Hon fotograferade även mig och Guffi och jag fick bildbevis på att alla gångarter faktiskt hade utvecklas under hösten även om det blivit mycket vila i höst. Jag var på Sthlm Horseshow med mamma och Natalie. Simlir flyttade och Guffi blev själv med fyra tjejer eftersom Kná fick flytta in hos dom.

December


December blev en lugn månad med mycket bus och mys. Guffi och Kná har blivit ganska tajta i hagen och leker gärna med varandra. De andra stona är lite elaka mot henne, men inte Guffi. Vi avslutade året med en lång ridtur tillsammans med Amanda och Júni som nog var en av de bäst detta år.

Hur har erat år varit?

Gott Nytt År!

Kommentarer
Postat av: Ellen S

vad kul att titta tillbaka och inse att man utvecklats under året! :) väldigt fina bilder :D

2012-01-01 @ 13:31:12 / URL: http://lnsjogren.blogg.se/
Postat av: Jenny

Roligt att läsa om ert år :) Jag tror jag läst din blogg från början, men jag vågar inte säga säkert. Hoppas 2012 blir ett bra år för både dig och Guffi :)

2012-01-01 @ 13:56:07 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Ja, det gick verkligen ner hos dem allihop! Ska testa den andra sorten du skickade också och se om den är lika uppskattad :) Håller helt klart med om att müslin doftade gott ;9



Ja, slutet gott, allting gott, som det brukar heta. Nu jäklar ska det här året bli bra också!

2012-01-01 @ 14:13:11 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Adina & islandshästen Funi

Stor skillnad! :)

2012-01-01 @ 20:34:51 / URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Vilket bra jobb du verkar ha gjort med Guffi. Varför har ni inte töltat tidigare? Vad länge har du haft honom? Vet att jag läst det någonstans men det har flugit ur huvudet:)

2012-01-01 @ 22:11:14 / URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Svea-Karin

vad mycket fina bilder!



du har gjort ett jätte fint jobb med honom :)

2012-01-02 @ 19:11:57 / URL: http://karinmattson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0