10 saker ni kanske inte visste om Guffi

Jenny uppmanar sina läsare, igen, att göra en lista. Men denna gången är det tre saker om våra hästar, så här kommer 3 saker ni kanske inte visste om Guffi.

1. Guffis pappa är också hans bror, han är alltså inavlad.

2. Innan jag började rida Guffi för 2 år sedan (köpte honom för ett år sedan) var han känd i stallet som han som kastar av folk. Han köptes på auktion för 3,5 år sedan från en gård som jag inte hört mycket gott om. En annan tjej i stallet började rida honom och fick börja om helt från början som med en unghäst. Hon hade en egen häst så hon hade inte riktigt den tid som Guffi behövde och därför stod han i ett helt år utan någon sorts motion. För två år sedan fick jag förfrågan av stallägaren om jag ville prova att rida honom och jag tvekade lite, men tackade ja. Och det har jag aldrig ångrat! Han hade inga muskler så det blev väldigt långsam skritt i paddocken första gången och en i stallet ledde honom runt medans jag satt på. Sedan skrittade vi lite själva, men helt plöstligt la han sig ner så jag kastade mig av så fort som möjligt eftersom vissa exemhästar brukar rulla sig med allt på, men han ställde sig bara upp igen och tittade på mig. Sedan dess har det bara varit jag och Guffi.

3. Första gången jag träffade Guffi var samma vecka han kom till gården. Han kom samtidigt som tre hästar från Island och de stod i en liten hage uppe vid stallet. Jag skulle rida ut på Botta när de helt plöstligt hade rymt. Det var bara jag som var vaken på gården, den dåtida mannen på gården låg och sov eftersom han jobbat natt. Så han och jag försökte få tag på Guffi, Djakní (som idag är en av Guffis bästa kompisar), Hrappur och Keimur (tyvärr avlivad pga skador i benen), dessa hästar som inte förstod att havre var gott och att man kom fram när någon skakar på en hink med mat i. Guffi ledde hela rymningsförsöket och var självklart svårast att få tag på. Tillslut fick vi in dom i sommarhagen som stod tom, Djakní fastnade på utsidan mellan staketet och några buskar så han fick vi tag på snabbt, rädd som han var. De andra tre racade runt i hagen, men tillslut kom Guffi fram till mig och stannade. Jag kunde lugnt ta på honom grimman och sedan var det äventyret över.

4. Lägger till en liten extra sak: Guffi betyder Långben på islänska, alltså Musse Piggs kompis Långben.

Ser ni likhetarna?

Nu blev det kanske inte direkt några riktiga faktauppgifter om Guffi, men ändå tre roliga saker ur våran historia tycker jag. Hoppas du blev nöjd med svaren iallafall Jenny!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hhaah ja men då hade du en betydligt sötare långben :)



Sv: Ja den verkar väldigt praktisk och skön, sambon tänkte köpa den som julklapp åt mig förra året men då var den slutsåld :(

2011-08-15 @ 11:33:28 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Jenny

Kul att läsa om! Hade ingen aning om någon av punkterna :)

2011-08-15 @ 13:07:12 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Ja, sådana ridturer lever man länge på!



Det förstår jag, Rósa nosade på en flugsvamp häromdagen och jag väntade mig att hon skulle falla död ner! De är så obehagligt med giftsvampar :S

2011-08-15 @ 21:10:59 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: amanda

Hej, ja jag bor i glanshammar som ligger nära arboga! Frötuna är ett jättebra ställe, det är därifrån jag köpte Odinn! Rider även där på ridskola och finns massor med fina ridvägar osv. Då har du ju nära till en bra tränare också ;) Det finns ett stall i Biverud som har inackorderingar, googla på det så kommer det nog fram, det ligger typ i glanshammar. Vindhastar.se kan du fråga, men dom har nog mest lösdrifter. Dock ska dom flytta snart men värt ett försök? Stall wia och stall strömsberg kanske också har. Googla så kommer hemsidorna upp! :)

2011-08-15 @ 21:21:38 / URL: http://amandalofroth.blogg.se/
Postat av: Alexandra - tävling på bloggen, vinn en grimma från catago

Lite likheter kanske ;) Alltid kul att få veta lite mer om någon annans häst :)



Sv; Jag ska flytta till Eskilstuna.

2011-08-15 @ 21:48:20 / URL: http://barefootangel.blogg.se/
Postat av: Natalie

riktigt roliga punkter :D ska också göra en såndär någon dag :D



haha , lite lika är dom allt ;) men håller med översta kommentaren om att din långben är sötare ;)

2011-08-16 @ 08:14:56 / URL: http://n-rongvall.bloggplatsen.se
Postat av: Julia

ska dit på söndag med pappa :)

2011-08-16 @ 21:12:54 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: Cia

inavel eller ej din pålle är ju fin!

2011-08-18 @ 13:08:54 / URL: http://ciajonasson.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0