Onsdag

Idag blev det en riktigt varm dag, men skönt var det. Småduggade lite en stund och var molningt, men då satt jag inne i puben i stallet och myste med ridlägerledarna.

Igår släppte vi ut hästarna i vinterhagen. Det var ganska dåligt bete i sommarhagarna men i vinterhagen finns det mycket, så dom ska få stå där några dagar så det hinner växa på sig på andra sidan vägen. Hästarna stod inne i vindskygget när jag kom och Guffi låg ner, men Tyvar vakandes över sig. Dom två hänger jämt tillsammans nu för sidan. Ena spännet runt bakbenet hade lossnat, det är lite trasigt, men jag lagade det med lite silvertejp efteråt. Men huvan satt på! Har han äntligen gett upp?

Det var en del folk runt omkring när jag gjorde iordning honom, men när jag väl skulle hoppa upp på stallbacken var de flesta inte kvar. Han stod lugnt och fint, men för säkerthetsskull tittade jag hela tiden på Vafi i hagen istället för att tänka på var Guffi kunde hitta på. När vi väl skrittade iväg de första stegen var han ganska spänd, men efter bara några steg var han lugn igen. Vi tog en sväng ut på Lögdövägen, mycket skritt och en del tölt som det gick jätte bra med. Han sänkte huvudet några gånger och fick en fin form, men han går mest med nosen rakt fram och är stel, men vi jobbar på det. Travade också en del med långa tyglar. Vi red ner en bit längre än vanligt och när han äntligen lugnat sig så vände vi och galopperade tillbaka. Det var mys. Han fick jobba på ganska bra och hade en fin form. Han brukar sakta av lite efter ett tag, men så fort jag drev på och höll om honom så sprang han på igen. Sedan red vi in i skogen på favoritstigen och busgalopperade och hoppade över trädet som ligger över stigen.

Tillbaka i stallet var vi båda svettiga och han fick mat och blev insmord. Han stod nästan och sov där ett tag och vill knappt gå ut i hagen igen, det var nog skönt.

Sedan stannade jag som sagt kvar en stund och åt lunch och pratade med ridlägerledarna. Andrea dödade 40 flugor inne i puben under tiden, inte undra på att man blir irriterad på dom om de är så många.

Tisdag

Vilken dag. Först vill jag bara säga tack till underbara Amanda som hjälpte mig med Guffi, tack!

När jag kom till hagen idag mötte jag en traktor och dess förare, som berättade att någon av hästarna trampat av sig täcket. Han hade just varit där och slagit lite buskar i hagen och eftersom verksamhetshästarna var inne misstänkte jag så klart att det var Guffi och såg framför mig täcket i tusen smådelar efter traktorn. Som tur var hade han fortfaranade täcket runt halsen och bara förstört ett spänne, och ett hade försvunnit. Det är bra gjort tycker jag. Magplattan hittade jag en bit bort. Tog in honom och pratade med Amanda och hon sa att hon kunde hjälpa mig att komma upp om jag ville, så det fick hon göra.

Jag provade först en gång på stallbacken medans hon höll i honom, men jag blev så jäkla nervös så det gick inte att komma upp. Så då provade hon. Spänd var han eftersom hon var ny, men han gjorde inget. Så vi började gå ner mot paddocken och där hoppade hon av och sedan upp igen några gånger. Det var första gången jag såg någon annan sitta på honom faktiskt. Tillslut var det min tur att prova igen, fortfarande nervös. Inte för att jag är rädd för honom, men just om han skulle bocka igen och jag far av och slår mig igen. Men rädd för honom blir jag absolut inte, inte för min goa häst.

Jag var som sagt fortfarande nervös, och det kände han av och började flytta på sig, hoppade efter lite, men klev ifrån sedan. Då provade jag att hoppa upp på Geisli istället och precis när jag sätter i foten så tänker jag: "Men varför gör jag så här?" Jag tvekade inte en enda sekund. Och precis då frågade Amanda "Vad känner du nu?" och då insåg jag vad jag egentligen höll på mig. Jag föreställde mig att Guffi skulle bocka av mig igen, och då skulle han så klart ha gjort det också. Jag red runt på Geisli en stund, som är pyttepytte liten, haha, var faktiskt lite roligt, och Amanda red bredvid på Guffi. Hon tyckte Guffi var tjock dessutom...

Så då provade jag igen att hoppa upp på Guffi, samtidigt som jag hela tiden tittade på Geisli och tänkte på känslan jag hade när jag hoppade upp på honom. Och sedan satt jag äntligen på Guffi! Vilken lättnad kan jag säga. Red runt lite och hoppade av igen. Sedan hoppade jag upp igen och fortsatte så några gånger. Efter några gånger släppte alla mina nerver och han började slappna av, han reagerade inte längre. Han var så mycket mer avslappnad med mig på ryggen än Amanda, det såg även hon. Så då hoppade jag en sista gång och gav mig för dagen.

Jag är så glad att jag fick hjälp av Amanda, jag hade nog inte lyckats utan henne. Jag hoppas ni förstår mig när jag säger att det inte är hästen jag blir rädd för utan att han ska "vinna" genom att få ner mig i backen och jag inte kommer upp igen.

Imorgon ska jag hoppa upp igen, tänka på lilla Geisli och rida ut en sväng tror jag.

Måndagen

Jag åkt ut ganska sent på eftermiddagen till stallet igår och var inte där så länge. Jag hade fortfarande ont i benet och lekte bara lite med Guffi i paddocken och han var riktigt duktig och gjorde som jag ville. Jag jagade iväg honom och lät honom springa på, men inte stanna. Sedan vända jag mig om och struntade i honom och då gick han efter mig, men han kommer inte riktigt fram hela vägen, så jag fick muta med lite gobitar. Sedan gjorde vi lite flyttningar båda för tryck och utan. Han vill inte riktigt backa rakt utan tryck, men med så går det bra. Sedan fick han äta lite mat i paddocken, tänkte att han kunde få en liten positiv känsla av paddocken och inte bara tycka att det är jobbigt att vara där. Passade på att spraya med flugspray medans han åt, och han stod stilla! Han brukar snurra runt och tycka det är lite äckligt, speciellt vid bakbenen, så jag blev glatt överraskad av att han stod stilla.


Ny bildvisning

Eftersom det krånglat med Pixbox och de inte svarat på mitt mail har jag bestämt mig för att satsa på någon annat sett att visa bilder på. Valet föll på Picassa, jag har använt det till att visa kunder bilder när jag fotograferat tävlingar och då har allt fungerat bra. Så nu har jag lagt upp de flesta bilderna där och ni kan se dom i en liten bildvisning i menyn. Så fort jag lägger upp nya bilder kommer de att synas där.


Veckans film v.29


Ni får ursäkta filmningen av himmel, men det är svårt att hålla i macka, ta en bit av den, hålla reda på hästen och samtidigt filma. Och bilden den visa var ju inte så vacker...

Söndag

Idag tar jag en paus och ligger i sängen några timmar. Har ganska ont i kroppen fortfarande och det blev nog inte bättre av att jobba igår. Så jag tänker stanna hemma och bara gosa med katten idag. Tänkte nog lägga upp Veckans film där Guffi äter ostmacka. Så länge bjuder jag på några bilder mamma tog i fredags efter jag fick smaka grus. Han är fortfarande ganska spänd, men jag tycker ändå han trampar under sig ganska bra på vissa bilder. Och jag ser lite arg ut, men det får man vara ibland bara inte det går ut över hästen.

Kompanjonerna Julia-Geisli och Linn-Vafi fick också vara med på ett hörn.


Ajajaj-torsdag

Idag blev det inte alls som jag tänkt mig. Skulle egentligen jobba hela helgen, men behöver bara göra det imorgon så jag passade på att åka till stallet. Kvavt, varmt, fuktigt, regn ibland och ett tryck i luften, inget trevligt väder alltså. Guffi ville inte alls gå in från hagen, var allmänt motsträvig hela tiden och stod mest bara stilla och hängde med huvudet. Sen ville han inte alls gå ut ut stallet när vi skulle rida och inte heller gå in i paddocken. Väl där inne spände jag sadelgjorden, pillade med tyglarna lite så han skulle sänka huvudet som jag alltid gör och hoppade upp - och for i backen ungefär lika snabbt. Antagligen råkade jag peta till honom med foten vid rumpan på väg upp så han blev rädd och fick panik och började bocka, ordentligt. Håll i mig så gott jag kunde i ungefär 2-3 bockningar svor för mig själv i huvudet "Fan jag vill inte åka av!" (inte av rädsla utan för att jag inte vill att han ska kunna få av mig när han blir rädd, eftersom han gjort så förut och satt det i system). Men tillslut gav jag upp och störtade ner i backen och gled en bit i gruset. Guffi bockade några till gånger, men lugnade ner sig sedan. Kvar låg jag på backen och hade fruktansvärt ont i vänster sida av kroppen, den jag landade på. Tillslut kom jag upp igen, haltandes och ont gjorde det fortfarande. Men jag slog bara rumpan/höften och skrapade knät och armbågarna lite smått.

Var fast besluten att jag skulle upp på honom igen, så jag började gå runt med honom en stund och hängde sedan på honom. Han blev stel som en pinne och spjärnade emot med benen, ingen idé att ens försöka då. Så jag gick lite mer medans mamma hämtade longerlinan. Longerade honom sedan en stund i båda varven, skritt och trav för att få honom att slappna av. Mycket beröm när han sänkte huvudet och frustnade och lite godis. Sedan provade jag att hänga lite igen, med mycket beröm och godis. När han stod ganska lugnt försökte jag att hoppa upp, men benen bara skakade och Guffi började backa, så jag gav upp. Hängde istället i stigbygeln och la mycket tygnt i den och gjorde ganska kraftigt rörelser, han reagerade inte. Men upp kom jag inte igen, skit också!

I boxen efteråt var allt frid och fröjd, då var han snälla lilla Guffi. Jag hoppas verkligen inte att han gör så här nästa gång igen, då får jag börja om igen. Har slitit i snart 2 år för att få honom så lugnt och fin han är nu.

Har någon någon tips på vad man kan göra med en sån här häst som kan få sånna panikattacker av att någon rör hans rumpa när någon sitter på ryggen och han är "instängd"? Jag försöker ha grinden till paddocken öppen, men nu var det andra som red samtidigt och de vill gärna ha den stängd. Vi hade det efteråt när jag longerade och då blev han ju som sagt lugnade. Han fick sån här panik en gång förra sommaren på stallbacken (han har fått det i paddocken några gånger sedan dess också) av att jag stötte emot foten på en cykel, då bockade han en del men lugnade ner sig sedan, och då hade jag också bara en stigbygel. Vad ska jag göra?

Badningsfilm


Onsdag

Idag blev det inte så mycket träning, mest mys och bus. Gick upp till stallet och tog det väldigt lugnt, hämtade in Guffi efter en stund som lite mer medgörlig än igår följde med mig. Efter ett tag bestämde jag med Linn över telefon att vi skulle rida ner till Ljustorpsån för att bada lite, eller ja, gå i vattnet. Så jag tog och fikade medans jag väntade på att hon skulle komma. Guffi fick följa med ut och satte sig nästan i knät på mig i viljan att få smaka lite ostmacka. Ni ska få se en film. Sedan åt han nästan upp Emmas jordgubbar på köpet.

Vi red iallafall ner med Ljustorpsån och mamma tog cykeln för att fotografera. Vi mötte även Linns mamma som var ute och sprang så hon följde också med. Guffi är väl inte direkt någon storbadare, men Vafi skulle helst ha galopperat hela vägen ner till vattnet om han fått bestämma. Guffi följde snällt efter Våfflan ner i vattnet och plaskade runt lite, han försökte dricka några gången men det såg inte ut som att det smakade bra. Här kommer några bilder från dagen.

Bästa bilden på söthästarna, men både jag och Linn (tror jag) önskar att inte synas.

Jag kommer lägga upp fler bilder på pixbox inom en snar framtid hoppas jag, och det kommer en film på plaskandet också.


Tisdag

Idag blev det uteritt igen med mycket tölt. Fast ett tag var jag tveksam om jag ens skulle få med mig Guffi in från hagen. Snacka om häst som inte vill stå inne! Han hade varit helt galen igår kväll innan mamma kom upp och räddade honom ut i hagen. Skitat ner ordentligt hade han också gjort. Så idag var han lite sur på mig som låtit honom stå inne i flera timmar! Ville inte alls gå framåt, backade bara åt sidan. Så då vände jag på honom och försökte backa mot utgången, då gav han upp och följde snällt med mig.

Vi tog iallafall en tur vid Ridstadion med mycket tölt träning. Finfint gick han. Dock hostade han en del. Han brukar göra det tex precis när man börjar trava för att han går och håller andan kan man säga och då åker all luft ut precis när han börjar springa. Så här står det på ATGklinikernas hemsida om det. Fast idag hostade han mer än vanligt...Så vi töltade en bit och saktade av till skritt och gav han långa tyglar så han kunde andas ordentlig,t och sen började vi om igen. Och då hostade han inte lika mycket. Tog några små busgalopper också för att slappna av.

Tillbaka i stallet fick han mat och sedan kom mamma upp och hjälpte mig att duscha honom. Han står inte riktigt stilla, han tycker nog det är lite kallt. Så det är lättare om någon håller i honom. Han fick en ordentligt skrubbning av hela kroppen. Sedan fick han torka lite i solen innan jag började smörja in honom. Och då kom Lena upp! Hon och jag har jobbat på ridläger i två år och hon var även ridlägerledare när jag var liten och var med på ridläger. Så det var roligt att träffa henne igen.

Guffi blev nog glad när han fick gå ut i hagen igen, fast han verkade lite slö.

Blöt Guffi på tork! Skönt att han är så snäll att man bara kan släppa lös honom i gräset, då kan man göra massa annat under tiden.


Måndag

Kom hem för en stund sedan och har hunnit tvätta och diska en del. Just nu sitter jag och katten och gosar i soffan.

Det blev iallafall en ridtur i regnet, mysigt faktiskt. Han skötte sig jättebra och lyssnade verkligen på mig idag. Han vill ju gärna springa på vissa ställen där vi brukar springa men i dag tog han det lugnt när jag inte lät honom springa. Han väntade på min signaler att börja tölta, istället för att börja rusa iväg bara av att jag kortar upp tyglarna. I de små uppförbackarna galopperade han med hela kroppen och tog verkligen i. Så idag var jag stolt över min fina häst!

Bild från tidigare i sommar

Han fick stå inne sedan, eftersom det regnat hela dagen hade han fått sånna här vita mjuka ränder precis där hoven blir ben. Han har så torra hovar, men så fort det regnar blir det alldeles geggigt där uppe. Så nu står han inne och torkar och jag hoppas att dom försvinner. Mamma ska gå upp och kolla hur det ser ut sedan ikväll, så får han nog gå ut då. Han gillar ju inte att stå inne så han blir nog glad över att slippa. Han har iallafall sällskap av Fylkir och Oskadis i stallet.

Raindrops keep...

Ja, idag regnar det kan jag säga. Men jag ska ut och rida idag! Guffi har fått vila nu i helgen och vad jag fått veta av mamma har han haft luvan på sig, duktig häst. Blir nog ingen lång tur idag, men vill träna en del på tölten igen eftersom det gick så bra i fredags.

Bio-skin

Idag gjorde jag ett riktigt kap, tycker jag iallafall. Vi var på min systers utställning inne i stan precis bredvid en hästaffär som säljer saker från Leovet. Jag använder deras Bio-skin oil på Guffis exem och den är väldigt dyr. Min 2,5 liters dunk är nästan slut så för någon dag sedan var jag in där och frågade om de hade, men det var slut så de skulle ringa när de skulle beställa, men det har de inte gjort. Så därför passade jag på att gå in där idag, när vi ändå var där. Och nu hade de fått in 500ml flaskor. 299kr stod det på flaskan...suck kan man ju inte annat än säga. Men när vi kommer till kassan säger tjejen där att det blir 20% rabatt också, så den kostade bara 239kr! Ett riktigt kap alltså, och glad blev jag för det.

Så nu har jag mer Bio-skin att smörja på Gufflan, fast just nu verkar han bara behöva en ordentlig gång per vecka och det är ju skönt.

GAH! på pixbox

Alltså, jag har försökt få till det är med bildlänken till Pixbox i menyn till höger, men antingen ser jag den inte eller så nu är det någon annans bilder! Det är ju iaf en häst, men inte min Guffipuffi. Jag har mailat och klagat så jag kan få det som jag vill någon gång.

Jag har gjort två nya album med bilder på Guffi ikväll. Ett med samlade bilder från 2011, dock bara från april och framåt just nu, och ett med bilder från kursen med Anna Olovsdotter i april. Resten av bilderna från 2011 kommer när jag orkade koppla in hårddisken i datorn, den står ju så himla långt borta...


Ladda upp, spara och dela dina bilder gratis!

Fredag

Det var länge sen jag red en fredag nu känns det som, brukar ju jobba då. Åkte iallafall till stallet ganska tidigt för att hinna rida lite i paddocken innan ridlägerbarnen skulle träna kadrilj där inför uppvisningen på eftermiddagen. När jag kom till hagen hade dom öppnat till den övre delen av hagen också, så nu har de en jättejättejättehage! Den är i vanliga fall delad i två delar men nu kan de gå på båda sidorna. Hela flocken stod i en hög vid det lilla ensamma trädet som står mitt i hagen, ser lite roligt när alla försöker stå i skuggan men inte får plats. Guffi hade huvan på sig så jag blev glad att jag slapp leta i hela hagen efter den.

På väg in tränade jag lite på att leda honom och ändra taktik. Jag gick lite längre bak och drev på mer och använda ena handen för att peta på honom. Jag vill inte använda spö innan han vant sig vid det eftersom han är ganska rädd för spön. Det gick stundvis väldigt bra och han gick riktigt fort ibland, men sen blev han helt plötsligt frustrerad och ställde sig på tvären mot mig och förstod inte riktigt. Men jag tänker träna på detta sätt och se om han blir bättre på det.

Efter lite snabb borstning gick vi ner till paddocken och i dag tränade vi mycket på tölten. Hade även grinden öppen eftersom jag känner att han inte känner sig lika instängd då och kanske inte får så mycket panik om han känner att han måste fly. Vet inte om det bara är jag men han känns lugnare då. Tränade som sagt mycket på tölten och korta skritten. Efter sin lilla vila har han börjat ta bettet och bara springa iväg med mig igen, så jag ville påminna honom lite att det inte är rätt och det blev riktigt bra tölt både på spåret och volt. Han är fortfarande stel i tölten så vi måste fortsätta träna på. Han drar bara ut nosen åt höger när jag försöker böja åt vänster. Sedan gjorde vi gångartsbyten mellan trav och galopp på långtygel utan att använda tyglarna vid nersaktning. När han fått upp farten samlade jag ihop honom och red honom lite i form i galoppen och han sprang på riktigt bra. Han var riktigt duktig idag!

Ni får ursäkta att det blev lite långt och mycket text, nu behöver inte läsa om ni inte orkar, men det är skönt att skriva av sig och kunna gå tillbaka senare.

Veckans film v.28

Det blev en liten oväntad paus i detta med en film per vecka, men nu kommer det en ny för denna vecka. Filmade igår när jag gick ut i hagen för att hämta Guffi, väldigt skakigt blev det.


Torsdagen

Igår torsdag tog jag en lite uteritt igen. Guffi var ett liten nervrak och reagerade på allt, även på stallbacken när jag gjorde iordning honom. Så jag ångrade lite att jag inte hade något sällskap med mig. Red iaf ner mot BSK och fick koncentrera mig ganska mycket på att bara få honom att gå framåt. Men så länge jag var bestämt och verkligen visade att jag verkligen ville ditåt så gick det bra. Blir jag lite velig och inte riktigt bestämmer så blir han osäker på om jag verkligen menar allvar.

Det stod en man och klippte gräs med en sån där sak (vad det nu heter) som lät ganska mycket. Dessutom lät det ganska mycket från industriområdet på andra sidan om träden så han blir lite oroligt där nere vid BSK, men vi kom förbi och jag tyckte han var riktigt duktig fast han var så nervig. När jag hade kommit ungefär halvvägs mötte jag Linn och Våfflis och övertalade dom att rida med mig åt mitt håll åt det håll dom kommit från. Dom hade varit ner i Ljustorspån, mysigt. Vi skrittade ganska mycket på långa tyglar och pratade. Guffi blev lugn på en gång så fort han fick gå med Våfflan, så då kunde jag äntligen slappna av. Det är ganska bra att han kan blir så lugn med en sån lätt lösning, och han är ju inte så där nervig hela tiden iaf. Vi tog iallafall en lång galopp och lite tölt en bit också.

Väl tillbaka i stallet när han hade ätit tvättade jag honom i ansiktet med vatten och asolsprit. Han har fått ganska många sår efter att gått utan huvan i en vecka och han stod lugnt och lät mig tvätta, så jag tror nog att han tyckte det var skönt. Sedan fick han gå ut och busa med de andra pojkarna igen.

Leda hästen

Jag har funderat länge på detta. När jag ska ta in Guffi från tex hagen så går han väldigt sakta och går jag på bestämt framåt så hamnar han bara bakom och stannar efter en stund. När jag ska börja gå med honom så står jag vid halsen, precis bakom huvudet och visar vägen med grimskaftet, och precis när han tar ett steg framåt så börjar jag också gå. Men det går ju så himla sakta! Okej, det finns en annan häst som heter Hetja som går ännu långsammare men hon förstår inte vad man egentligen vill, och det tror jag faktiskt Guffi gör. Om jag går framför vill han inte alls gå och om jag går för långt bak blir han bara "rädd" och flyttar åt sidan. På väg ner till hagen går det hela mycket bättre, men då ska han ju ut igen och inte in för att jobba/smörjas osv.

Så är det någon som har något tips på hur jag kan få honom att följa med lättare och kanske gå lite snabbare? Det blir liksom söndagspromenadtempo på det hela just nu.

Onsdag

Som ni kanske förstod åkte jag aldrig till stallet igår, det blev översvämning i Sundsvall! Fast det gick över efter ett tag. När det väl hade slutat ville jag inte åka ut och stressa igenom allt. Så jag åkte ut idag istället och tog det lugnt.

När jag kom upp till stallet skulle Julia precis rida ut så då frågade jag henne om hon ville vänta så vi kunde rida tillsammans, så vi red bort till Ridstadion och sprang runt där. Blev mycket trav och galopp, tölta ville han inte riktigt idag så jag strunta i den. Vi funderade också på att hitta någon stig där inte så många rider där vi kan bygga några små hinder, typ bara små träd över stigen. Vi har ju inga hopphästar direkt, men Guffi gillar att hoppa i skogen så det vore roligt med en ganska lång stig man kan hoppa på. De hinder som de från Ridstadion bygger är så stora, tunnor och grejer så dom vill vi inte hoppa över. På de flesta ställen går det också upp och ner hela tiden, och jag vill då inte hoppa i nerförsbacke. Vi hittade en ganska bra stig som kanske skulle fungera.

Guffi var iallafall väldigt duktig idag tyckte jag, kunde reglera tempot i gångarterna fast Julia och Geisli sprang iväg framför oss. Annars är han ju bra på att ta tag i bettet och springa iväg bara.

Imorgon ska jag åka ut igen och hitta på något roligt, kanske en stund i paddocken...

Bilder från hagen

Idag fick jag äntligen åka ut och rida, fast det har ju varit jag själv som låtit bli tidigare så jag har inte direkt någon att skylla på. Hade med mig kameran och fotade Guffi lite i hagen när jag hämtade honom.Han var förvånandsvärt inte alls så torr i manen som jag trodde att han skulle vara och det såg inte ut som att han kliat sig. Men han var inte så fin i ansiktet eftersom har inte haft någon huva på en vecka, men nu har han fått en ny så jag hoppas att han inte gömmer den någonstans så jag inte hittar den heller!

Tisdag

Vi får se hur det blir med ridningen idag med. Det åskar lite då och då, och jag är livrädd för åska. Guffi bryr sig inte så mycket så länge han inte är inne i stallet, men jag blir ju så nervös att han säkert också blir det. Lätt påverkad häst till tusen. Jag ska iallafall till tandläkaren först klockan ett, sedan hoppas jag på att det inte åskar mer så jag kan få rida.

Hur gör ni när det åskar? Är ni eller era hästar rädda för den?

Trött som en mört

Jag tänkte att jag skulle åka till min söta häst idag, men jag orkade verkligen inte. Kom hem kvart över 11 i går och stupade i sängen direkt. Har jobbat hela helgen i för många timmar, men det har också varit roligt. Så trött var man. Missade tandläkartiden imorsen, men fick en ny tid imorgon.

Varken mamma eller någon annan har hittat Guffis flugmask i helgen, så jag orkade iaf bli upphämtad av mamma och åka på Hööks för att köpa en ny, suck. Tur den är billig. Funderar på om jag ska färga den i typ knallrosa så den syns när han tappar den. Haha! Tror ni han blir glad då? Det tror inte jag. Måste dessutom fixa mer Bio-skin snart, dyrt och lång tid innan man får hem det.

Nej, nu ska jag sluta klaga och ta mig ur soffan och gå ner i källaren och tvätta. Katten verkar lika trött som jag, men hon har kört ett hårt lekpass hela förmiddagen när jag sov så.

Löshoppning 4 juli

Jag bara älskar den här bilden! Min fina häst. Speciellt öronen som spretar åt varsit håll, roligt att se att han koncentrerar sig på mig.


Torsdag

Har precis kommit hem nu och har haft en väldigt avslappnad dag i stallet. Orkade egentligen inte göra något, så vi tog bara en tur på 35min i skogen. Red där vi brukar rida när vi rider hans favoritstig, men aldrig ut på grusvägen. Det blev mer mentalträning än fysiskt. Vi gick på några stigar vi inte gått på tidigare, vända och gick tillbaka på ställen man kan fortsätta på för att komma tillbaka till stallet osv, han är väldigt bra på att envisas med att inte vända. När vi kom tillbaka till stallet smörjde jag in honom medans han åt och han stod och njöt. Det har nog kliat lite så han tyckte det var väldigt skönt när jag smörjde in ordentligt.

När jag släppte ut honom i hagen gick jag och letade huvan som han så klart tagit av sig, men jag hittade den inte. Jag hittade bara Geislis som är likadan fast blå, så jag hoppas någon annan hittar den i helgen. Jag ska jobba så jag hinner inte alls åka till stallet. Guffi får helt enkelt lite mer sommarvila, han är ganska trött nu så det mår han bara bra av.

Strax kommer det fler bilder från löshoppningen och lite annat.

Vi lever

Jag har gjort så mycket annat roligt i helgen att jag inte ens suttit vid en dator, därför jag inte skrivit något i bloggen. Jag och Tess (min bror) hade iallafall en trevlig dag i stallet i torsdags. Och jag red barbacka på Botski i hagen! Åh, hon är så mysig! Vi red i sväng i Per-Olaskogen eftersom det var väldigt varmt. Han tyckte det inte var så svårt som han trodde, så nu är han red för sin resa till Island.

I fredags fick Guffi nya skor, bakskorna behövdes inte bytas så det var ju bra att han inte sliter på dom så mycket. Mamma fick ta hand om honom eftersom jag på personalmöte. Åskan gick och Guffi tyckte det var bättre att vara ute då så han smet ut från boxen. Han tycker inte om att vara instängd när det åskar eller på nyårsafton.

I helgen fick han sedan vila och igår tog jag med mig Tess till stallet igen och tog hjälp av Lena och löshoppade Guffi. Jag vet inte riktigt om han tycker det är jätteroligt, jag tror han vill ha sällskap. Men han var riktigt duktig och hoppade högt vissa gånger. Min kamera dog mitt i allt, så har inte så många bilder, men Julia var med och fotograferade också så när jag får hennes bilder kommer det fler bilder. Tills dess får ni njuta av dessa bilder:

Gokillen är så fin på bilden längst ner till höger!

Vad tycker ni om hans hoppteknik? Vi hann inte komma upp så högt innan kameran dog, men bilderna ni får se vid ett senare tillfälle hoppar han högre på.


RSS 2.0