Hungriga!

Vilka muppiga hungriga hästar vi försökte löshoppa idag! Alltså, dom vägrade, Guffi tog en skutt och Serstök några fler men annars dök som bara på det lilla gräset som växte på planen och bara vägrade. Jag orkade inte springa runt och jaga på Guffi, flåsade som jag vet inte vad och snörvlade på. Så vi gav upp rätt fort. Tog och hårade av Guffi ordentligt sen i gången medans han åt lite hö. Då var han rätt nöjd. Tycker pälsen lossnar lättare när han är blöt, krullig blir han iallafall. Det kom en riktigt störtskur precis när vi kom ut till stallet. Sen fick han sin fina krigsmålning i ansiktet och kladd i öronen som kliade något otroligt idag, några digestivakex som mutor så gick det bra.
 
Sen släppte vi ut dom och gick ut i delen av hagen som är sommarhage och fixade till staketet och tog bort det på mitten så det blir en stor del bara. Alla tre stod och hängde vi öppningen och Vindur funderade nog på om han skulle lyckas krypa under. När de väl fick komma ut var det tre glada hästar och jag filmade dom. VI trodde inte alls dom skulle springa något men VIndur som den busungen han är fick igång dom lite. Guffi gav dock upp efter en liten stund och hittade väl det godaste gräset, men dom andra två sprang fram och tillbaka. Vindur halkade och gick omkull också, Serstök lyckades stanna precis bakom honom där han låg, men lika snabbt var han uppe igen. Ni kan stänga ljudet om ni vill, jag snörvlar en del och vi skrattar och pratar, men så mycket intressant hörs inte. Kvalitéen är inte den bästa heller eftersom jag fick zooma in lite, men i ser dom iallafall.
 
 
Nu är dom nog inte så hungriga längre, även om det är rätt lite bete. Vi mätte dom med viktband idag, så får vi se någon annan dag om det hänt något, dom kan ju svälla en del. Guffi låg på 413kg.

Smörjismörj

De två senaste dagarna har mest bestått av insmörjning av Guffi. Min hals pinar mig så jag tar det lite lugnt. Igår var jag och Frida en sväng på Hööks. Köpte en ny flughuva och vi stod länge och pratade med hon som jobbar där om vilken storlek jag skulle ta. Den såg alltså gigantisk ut i S. Men när vi provade den på Guffi var den för liten... Han är visst större än jag tror. Så jag ska byta den mot en större. Sen avmaskade vi dom och lagade lite hage. Guffi stod och sov som vanligt i boxen.
 
Idag åkte jag på Granngården först och köpte nya ridvantar och Renons Flugkräm. Ska prova att ha den på Guffis öron och i ansiktet eftersom det inte går att spraya där och dessutom var det rabatt på den så jag provar iallafall. Kladdade in benen på honom också eftersom den ska skydda mot fästingar. Det blev eksemsmörjning idag också, men fy vad jobbigt allt smörjande var i dag sa Guffi. Han stod knappt stilla och försökte bara komma undan från mig. Öronen fick lite flugkräm snabbt för något mer hade inte gått idag, men resten fick han stå ut med, för det måste smörjas. Sen fick alla tre gå i björkhagen några timmar, hungriga var dom. Det gräs som har kommit upp i vanliga hagen har de nästan ätit upp och de får fortfarande hö, men vi ska öppna till den stora delen vilken dag som helst.
 
 

Müsli


Långritt - trav, galopp och trav

Idag mådde jag bättre, men min hals har gjort ont, men rida ville jag ändå. På vägen till stallet köpte jag halstabletter och sedan hämtade jag Frida. Guffi var full i bus idag, iallafall för att vara honom. Han fick gå själv från hagen, men stannade och åt gräs och när jag och Frida försökte få in honom i stallet skuttade han till och for iväg in i björkhagen med bus i blicken. Sedan sov han i stallet medans vi gjorde iordning dom, underläppen hängde lös.
 
Blev nervös vid uppsittningen idag, ville verkligen rida så det var antagligen därför, men det gick bra. Sedan red vi över vägen, men lite tålamod får man vänta på att det inte kommer några bilar. Det blåste rätt mycket men var samtidigt varmt så det var riktigt skönt ute. Guffi vaknade till så fort vi kom över vägen och sen var det full fart nästan hela turen, han blev så glad! Det fanns dock ingen tölt i honom idag, försökte få några steg bakom Frida när han skrittade, men nä, 3 steg och sen slängde han sig i trav. Så vi höll oss till de andra gångarterna istället. Traven börjar komma tillbaka! Han slängde upp huvudet några få gånger, men gick annars helt okej eller sökte sig neråt. Den sista traven var så åh! Ville att han skulle bära sig själv så han fick rätt långa tyglar och jobbade på riktigt fint, kändes så maffigt.
 
Serstök och Frida lyckades dessutom galoppera först för första gången, långt och i högt tempo dessutom. Sista galoppen på hemvägen kändes också stor och luftig, men sen kom busfröt fram igen. På ett ställe finns det en stig, Bruksleden, som viker av från skogvägen i en kurva och vi red in där förra gången. Vi kom i full galopp och Guff tyckte att vi skulle svänga in på just den stigen fast jag tänkte fortsätta på skogsvägen. Precis där det delar sig står det ett stort träd med utstickade grenar så jag hann tänka "Aj aj ett träd!" Jag lyckades inte hålla kvar Guffi på skogsvägen utan han vek av och vi lyckades unvika trädet som tur var och sen kom gapskrattet. Frida undrade vad tusan vi höll på med och tyckte jag gjorde det bra som satt kvar, men balans det har jag visst. När vi kom ut på grusvägen fick vi även sällskap av ett annat ekipage från stallet där vi lånar paddocken och alla hästar skötte sig. Serstök verkar bli kär i alla hästar hon ser och skulle bestämt gå sist.
 
De fick en avsvampning, mat och lite vila innan vi hade tårtkalas utanför stallet och hästarna fick gå i bjärkhagen. Guffi fick vara utan täcke en stund för att lufta sig och rullade sig och var lycklig. Men när han började klia sig på björkarna åkte täcket på. Det blev en riktigt trevlig dag.
 

Kaputt!

Efter ca 8000 korvar på 24 timmar under 2 dagar gav min kropp upp och jag har spenderat den största delen av dagen i sängen. Jag drömde om korvar i natt och letade korvbröd i sängen så sambon undrade vad tusan jag höll på med. Guffi har jag inte sett på 4 dagar men Müsli var glad att jag var hemma hela dagen. Imorgon hoppas jag att min kropp fungerar som vanligt igen så jag kan åka till stallet.

Innan skyfallet

Idag hade vi riktigt tur och slapp bli dränkta av regnet. Jag hämtade Frida efter jobbet och hästarna gick glatt in. Många nya sår på Guffis mule och öronen kliade idag. Vi började med att tvätta Vindurs svans. Han har börjat klia den i boxen så vi tänkte det var lika bra, förhoppningvis är det inte eksem. Han stod snällt och åt gräs under tiden och brydde sig knappt om vattnet på rumpan. Sen fick Serstök prova sitt nya träns, ett sånt där nosgrimman sitter ihop med nackstycket. Alltså, smart idé, men nog fan var det krångligt att få på. Vi fick hjälpas åt och efter ett skrattanfall fick vi äntligen på det.
 
Sen gjorde vi en liten "rundkorall" i björkhagen, ja eller en liten ruta av den så hästarna fick springa lösa. Frida fick hålla i ett spö, Guffi måste inse att hon inte tänker slå honom med det. Serstök var full i fan och gjorde lite utfall med sina bakben, tuggade lite på Guffi och visade upp sig. Eftersom Guffi inte riktigt slappnade av när Frida jagade på dom och bara höll i spöt så var det inte något superfin trav, korta steg och spänt, men det blev bättre med tiden. Fick upp honom i galopp några gånger och den såg finare ut, lite energifattig bara. På slutade gick jag själv med honom och då tog han trav själv och slappnade av och längde sig.
 
När vi var klara började det droppa lite och precis när vi kom in i stallet öppnade sig himmlen och ett riktigt monsunregn kom. Smörjde in Guffis öron och alla sår i ansiktet till det värsta regnet tog slut. Tror inte han kan ha remontnosgrimman nu på ett tag, såren är precis där den ligger tror jag. Får köra utan eller med den andra helt enkelt.
 
De närmaste tre dagarna blir det mycket jobb för mig så Guffi får klara sig utan mig. Om Frida känner för det kanske hon låter dom springa av sig igen någon av dagarna och Guffi får träna lite på att Frida håller i ett spö.

En bra dag

Härligt med lite ledighet och det tog jag tillvara på med en lång sovmorgon. Det var riktigt varmt och jag lyckades åka till stallet när det var som varmast. Jag red i linne, då är det varmt kan man säga. Tre hästar ville gärna gå in i det svala stallet och sova, men Guffi fick ta sig ut på en ridtur först. Han stod och sov när jag hårade av honom och sen ville han inte gå ut ur stallet.

Det gick bra idag, han var sitt vanliga jag! Riktigt trött men försökte iallafall och var inte spänd någon gång. Han stretade emot lite för att slippa undan, men gav med sig rätt fort ändå. Först red vi lite i björkhagen där det var lite skugga. Böjde honom lite innan vi gick ut på åkern där det var skugga längs skogskanten. Där tog jag tölt och först sprang han mest på men när vi vände och töltade tillbaka, åh, där kom det småfantastiska glimtar! Han sänkte sig gång på gång och jag kände hur ryggen kom upp. Jag behövde heller inte jobba ihjäl mig för att få till det! När han sänkte sig tappade vi till trav ibland men vi lyckades hålla oss där några steg innan. Tog en riktigt härlig galopp och han jobbade på så bra, bar sig själv och jag bara log och njöt! Sen tog vi en liten sväng i skogen, tog lite trav eftersom den blir lite finare där och jag fick känna på den där traven idag, det känns rätt maffigt! Duktig kille idag, blev bara 15-20 minuter. Jag hade gärna ridit längre när det gick så bra men det var så varmt så vi avslutade efter ett varv i björkhagen.

Sen fick han äntligen sova en stund medans jag smörjde in manen ordentligt. Han stod väldigt lågt med huvudet, helt lugn, andades tungt och hade det antagligen väldigt bra just då. Sen fick han huvan på sig. Han har fått sår i ansiktet och öronen, så det skyddar inte halsbandet mot. Men han känns ändå lugnare med viftandet på huvudet, så det tror jag det fungerar mot iallafall. Man sätter ihop halsbandet med som en plastskruv och mutter, den ena muttern hade lossnat idag men det satt fast ändå. Om jag köper ett nytt och de här finns kvar ska jag spara dom så man har i reserv, för några sånna fick man inte med.
 
 
Min otroligt snygga färgmatchning för dagen. Jag får nog börja tänka på vad jag har på överkroppen när jag ska ha dom där ridbyxorna, men det kan bli svårt när de flesta av mina tjöjor och linnen också är lila. Guffi matchade även han med lila nosgrimma och tyglar.

Brinnande fötter efter skogstömkörning

Äntligen är denna långa jobbveckan slut! Imorgon är jag ledig sen fortsätter jag med fyra jobbdagar innan jag är ledig i helgen. Som jag längtar tills dess! Så fort jag slutade idag åkte jag till stallet, men med vanlig otur började det så klart regna... Vinterfodrade gummistövlar, en alert Guffi och varmt och kvavt begav jag oss ut i skogen för tömkörning igen. Men vi tog den andra skogen den här gången. Mina fötter brann nästan när vi kom tillbaka kan jag säga. Guffis tyckte att vi skulle gå fort idag.

Guffi var riktigt pigg och stegade på ordentligt. Han fick mest bara gå på, så länge han följde stigen. Hade det bettlösa tränset men han lyssnade för det mesta bra. Vände vid ett dike så jag fick leda honom över och sen tyckte han vi kunde gå tillbaka tidigare än vad jag tänkte men det löste vi. Vi mötte ett rådjur även idag, men han höll sig lugn. Antingen såg han att det var just ett rådjur eller så hörde han det inte ens. Han gick duktigt in i stallet och in i sin box med mig efter sen. Tror verkligen han trivs i sin box, vilket är skönt. Det är skönt med en häst som inte gör en racerbana i boxen längre.

Racersydde lite hål på täcket och kladdade in honom med tjärsalva. Han hade fått några småsår runt mulen sen igår, men nu har det spöregnat någon timme så allt är väl borta typiskt nog. Dom hade förresten knappt ätit någon hö sen igår så snart slipper vi nog höpackandet.

Sommareksem.se

Nu är äntligen eksemprojektet igång så ni också kan gå in och läsa och titta. Det ska blir riktigt roligt att verkligen dokumentera så man ser hur han förändras i eksemen under sommaren.
 
Till sommareksem.se
 

Insmord och halsband

Nu har Guffi snart haft täcket på i en månad och jag kände att det börjar bli dags att börja smörja in honom. Det tyckte han med för så fort han kom in i boxen efter en lite promenad började han klia svansen, så det var bara att kladda in honom. Använda Leovet No Rub för första gången, väldigt lätt att använda tyckte jag. Fast med sår på fingrarna sved det utav satan kan jag säga. Någon som förresten har något finurligt och smart tips på hur man lättast smörjer in i svansen? I manen är det enkelt att göra bena för bena men det går inte riktigt i svansen, inte på Guffi iallafall.

En annan premiär för dagen blev ett halsband mot insekter. Det luktade rätt starkt men gott och Guffi verkade inte störa sig på att det satt något runt halsen. Förra sommaren stod han och viftade, och viftade, och viftade på huvudet hela tiden så jag hoppas det här ska hålla lite insekter borta från honom. Ni ska få en rapport om några veckor om det fungerar. Här har ni en bild på den glada herrn med sitt nya halsband.  Fast han var glad övrig tid jag spenderade i stallet. Han fick också umgås lite med Frida och utan spö är hon iallafall inte farlig.


Och hit och dit

Idag får Guffi vila. Jag skulle egentligen varit ledig onsdag och torsdag men har fått jobba ändå. Men igår efter jobbet var jag och Frida ut och red en stund. Guffi kändes lugn och när jag gick runt med honom och hoppade upp var han lugn. Vi red ut på åkern och in i skogen och han var lite spänd, inte helt avslappnad men ändå okej. I skogen gick det bra, där tycker han om at lufsa omkring. När vi sedan kom ut på åkern och skulle springa lite blev det lite tok. Provade först tölten, nä det blev inga bra så vi övergick till trav istället. Efter en stund slår han istället över i galopp och grannens hästar som står på andra sidan bäcken började gnägga och springa emot oss. Helt plötsligt hör jag Frida skrick "Serstök!" och Guffi hoppas till och fortsätter i trav. Det blir några meter till innan vi kan sakta ner till skritt och vända om för att se vad som hände. När han är på sånt här humör kan man inte vara tvärstanna för då springer han fortare istället. Då står Frida på marken. Tydligen hade Serstök hoppat åt sidan när de andra hästarna kom och Frida hängde kvar i luften så att säga. Allt gick bra med dom och Frida hoppade upp igen. Ute på grusvägen sen fick vi till en rätt bra tölt, kravlös men helt okej tölt.
 
Jag kan inte riktigt rida när Guffi är på sånt här humör. Han blir så känslig för allt och vill springa iväg. Han sticker ju inte, men försöker liksom småspringa när han vill om han kan så jag får bromsa in honom hela tiden. Och sån brukar inte min häst vara och det blir bara tok av det hela. Han är känslig men inte så här. Jag får väl vara glad för att det blev en liten ridtur och vi fick till den där tölten på slutet. Och han var för det mesta rätt avslappnad.

Upp och ner

Igår kväll "red" jag från marken, tänkte se hur han betedde sig då. Konorna fick vara med även denna gång som i en åtta. Visst gick det bättre än från ryggen, men han var spänd och stirrig nästan hela tiden. Slappnade av bara korta stunder innan han spände sig igen. Jag märkte att han reagerade som mest när Frida och Serstök red emot oss med spö, då tvärade han helst åt andra håller. När Helen sen red Serstök en stund, lånade jag spöt av Frida och drog över Guffi med det, mjuk och lugnt och han reagerade inte alls. När jag viftade med det i luften bakade han några steg först men stod sen stilla lugnt. När Frida sen höll i spöt istället och drog över honom var det en stel pinne igen. Det är ju bra att han inte är rädd för det när jag håller i det, men Fridas tänker ju inte heller göra något ont med det. Han var iallafall duktig på att flytta runt konorna utan att spänna sig mer. Jag använde bara höftbenet som lite tryck och han flyttade på en gång. Vad jag kände gjorde han det ordentligt, men han slarva säkert några gånger också.
 
Idag var jag ut själv på dagen och tömkörde. Vi gick ut på åkern och en sväng i skogen. Coolugn Guffi lufsade på, han följde stigen utan att jag behövde göra så mycket. Gick mest och filosoferade efter honom. Även ute på åkern sedan var han lugn, tittade lite mot de andra i hagen och så där, men fortfarande en avslappnad häst. Böjde honom åt båda hållen med lätthet och han gick lugnt kvar där jag ville ha honom. Vi avslutade med lite trav på volt bakom stallet och då sökte han sig neråt helt själv, han sparkade sig nästan på hakan. Så det kändes bra idag, han var riktigt duktig hela tiden, nästan, men de där småsakerna kan jag bortse ifrån. Han hade övertramp hela tiden i skritten också, så inget trippande. Lugn var han själv i stallet också.
 
 

Skogspromenad

Guffi har fått vila lite mer över helgen eftersom vi haft besök. Han har nog njutit i solen och mått bra. Idag på eftermiddagen var jag, Frida och Helen ute. Vi tog en promenad i skogen, skulle försöka gå över kalhygget på sidan eftersom vi inte får gå rakt över som vi gjort tidigare, men det gick inte. Sen såg alla andra utom Guffi ett rådjur, han trodde det var en älg, och sen var den promenaden förstörd. Hade han fått välja hade han sprungit hela vägen hem. Han försökte nästan kasta sig över ett dike före mig men jag fick stopp på honom i sista sekund. Sista biten lugnade han ner sig lite så han kunde gå bakom som vanligt, men då var jag redan svettig av att hålla i honom. Han som annars är så lätt att gå med, blir en stort monster. Sen blev det fika i solen. Såret på bakbenet har börjat läka iallafall, sitter så dumt precis vid benbanden på eksemtäcket som säkert är där och irriterar.
 
Jag är väldigt ridsugen nu, vill träna träna träna, men jag vet inte om Guffi känner för det. Jag får se vad han är på för humör den här veckan och ta det som det kommer. Även om jag verkligen vill är det bara dumt att tvinga fram något, då väntar jag hellre lite till.

10 steg bakåt

I måndags hade jag och Guffi bara lite mys, gick en kort promenad och lite longering i trav. Han har ett sår på bakbenet och jag ville se så det inte störde honom eller ärdjupare än det ser ut, men jag märkte inget. I går blev det löshoppning med Serstök och Frida igen. Guffi var inte alls lika på som sist, men han hoppade iallafall. Serstök var väldigt glad och skulle busa med honom, nafsa och höll på, så han blev lite irriterad. Antingen sprang han långt före eller efter så han slapp hennes nafsade. Så det blev några hopp en och en och det fungerade också för båda. En sväng hoppade de över hindret nästan samtidigt också.
 
Idag då, otroligt varmt ute och jag tog en lång sovmorgon efter många dagars jobb. Hämtade Frida och vi åkte ut till stallet. Guffi kändes spänd redan i hagen men vi gjorde iordning dom för ridning ändå. Vi satte upp konor för att göra åttvoltsövningen vi gjorde på lektionen senaste, men det blev inte så mycket av den för vår del. Guffi var spänd och hoppade till för minsta lilla, en pustning från Serstök eller bara hon gick emot oss blev han stressad. Jag tror det var något med konerna, han förstod vad vi skulle göra och det var jobbigt senast och han ville inte alls jobba, då tar man till stressen och spändheten. Dessutom blev han spänd  under lektionen för att de andra jagade på Serstök och jag tror han kom ihåg den stressen.
 
Så vi började om, jag var fortfarande på marken, och vi bara stod still en stund. Sedan gick vi på en volt brevid konerna och han började lugna ner sig lite och frustade. Även om han spände sig ibland ändå fortfarande. Efter en stund provade jag att hänga på honom och sitta upp och det gick riktigt bra. Skrittade på en stor volt runt konerna och gick sedan in på åttvolten men helt utan krav, bara lugn lugn lugn. Han flög upp i luften 4-5 gånger, när jag skulle rätta till stigbygeln eller sa "jobba", haha, men emellen det skrittade han rätt avslappnat för dagen.
 
Vi red ut en sväng på åkern också och han flög i luften någon gång där också. Vi sprang lite och han fick bestämma den gångart som kändes bäst för dagen och det blev lite trav men mest galopp. Sista galoppen gick det jäkligt fort, men han behövde nog springa av sig, och jag brukar ju få stopp så han fick springa så fort han ville men stoppsträckan blev rätt lång idag. Så idag backade vi 10 steg, men jag vet ju vad jag har för häst. Det har ju bara gått framåt hela tiden i vinter så någon gång måste väl bakslagen komma. Jag är iallafall nöjd med att det blev en ridtur och att han inte bockade av mig, så det är ju ändå ett litet framsteg. Det är på ett sätt träning för oss, att hitta lugnet. Och han var nog nöjd över att slippa jobba och få galoppera så fort han ville. Det blir iallafall mer vila och andra saker ett tag nu, kanske provar rida om en vecka igen, vi får se hur det känns. Sånt är livet med Guffi.

Vila

Jag har jobbat och sambon fyller år så Guffi har vilat hela helgen. Tror han bara mår bra av det hela. Jag hittade den här bilden från början av april och föll för den direkt. Heltokig komposition enligt "reglerna" eftersom det ska aldrig se ut som att något växer ut motivet, men här är det just träden som gör hela bilden.
 

Tömkörning, dusch och puts

Idag blev det en lång lugn dag i stallet. Tog in Guffi och gjorde iordning honom för lite tömkörning, med det bettlösa tränet och bootsen. Vi höll på i ca 20 minuter. Har bestämt att han ska få ta det lite lugnare nu ett tag, jag jobbar mycket och sen får vi besök nästa helg och det känns som att Guffi behöver lite tid att smälta saker just nu, så därför tar vi det lugnt med korta träningspass eller bara roliga aktiviteter. I början kändes han väldigt okoncentrerad och inte riktigt lyssnade, flöt i från mig och tittade på annat. Så jag tog in honom närmare på kortare tömmar, böjde honom inåt mot mig och flyttade bakdelen. Han skulle slappna av, lyssna och flytta ordentligt, inte fuska som han lätt gör när han stressar och försöker komma undan. Men det gick riktigt bra och han slappnade av och släppte efter. Sedan kom vi överens mycket bättre, han lyssnade och vi fick till det riktigt bra. Övertramp i skritten, ibland riktigt mycket. Tog traven sen och han tog trav på en gång, och höll sig lång låg, varje gång i höger varv och oftast i vänster. Där spände han sig lite mer helt enkelt. Sedan släppte jag honom lös och tänkte vi kunde springa lite tillsammans, men han sprang mot gräset istället så det gick så där. Var nöjd med honom iallafall.
 
Sedan gjorde jag iordning för en dusch. Hade kånkat med mig 14liter varmvatten hemifrån bara för hans skulle. Och lite min eftersom vattnet i stallet är så satans kallt att jag också hade förfrusit mig annats. Tvättade bara manen och svansen med det nya schampoot från Hilton Herbs. Jag hoppas att det hjälper eksemen bli bättre, men än så länge kunde jag inte se eller känna något torrt eller skorvigt. Det var riktigt lätt att jobba med och det kändes som att det gick fort att skölja ur men foderskopan. Har man ingen vattenslang får man ta det man har. Guffi gick in i björkhagen två gången men annars skötte han sig och stod stilla och jag fick till och med tvätta manen bakom öronen utan allt för mycket protest. Han fick ha sitt gigantiska 145cm fleecetäcke på sen medans han torkade och alla tre hästarna fick gå i björkhagen. Fast det är kanske inte så stort egentligen om man tittar på bilden, lite långt bara...
 
Under tiden han torkade gjorde jag rent och smörjde in mina träns. Det behövdes verkligen, var nog senaste i somras jag gjorde det ordentligt. Några avtorkningar med servetter har det blivit sen dess iallafall. Satt ute vid hagen på Guffis regntäcke, njöt av solen och lyssnade på hästarnas mumsande på det lilla gräset som kommit upp. Det är rätt roligt att studera dom. Vindur går iväg och äter lite grann, går tillbaka och tar en slurk vatten och skvätter lite innan han börjar äta igen. De andra två går mest bara och äter, letar efter det godaste gräset och om det går till vattnet dricker de ordentligt på en gång. Men dom är ju inga blötdjur som Vindur.
 

Ridstrumpor till lila byxor

Idag upptäckte jag ett litet problem. Jag köpte ett par lila ridbyxor i vintras, vanliga "stövelridbyxor". De senaste kanske 10 åren har jag bara använt skoridbyxor/islandsridbyxor eller vad man nu vill kalla dom. Idag var första gången jag använde dessa byxor utan mina vinterstövlar, utan med mina vanliga låga ridskor. Där stod jag och kände mig som Pippi Långstrump. Inget ont mot henne, jag är ett fan av Pippi, men jag vill inte riktigt känna mig så. Smala ben och långa fötter, ni förstår kanske. Det blir ju inte samma sak med skoridbyxor så jag har inte tänkt på det på många år.
 
Vad ska jag då göra åt detta? Jag vill inte ha chaps, usch nej, och heller inte rida i stövlar. Så det enda alternativet jag har kvar är att köpa ridstrumpor. Mitt stora problem med detta när jag var liten var att jag hade ett par strumpor innan för byxorna för att inte kardborren skulle nypa och ett till par utanpå, ridstrumpor, för "snyggheten", mitt i hetaste sommaren. Det blev lite varmt, men för att svetten ska komma fram på mig krävs det rätt mycket. Jag får väl ta och växa upp och strunta i dom där strumporna under, så obekvämt är det väl egentligen inte?
 
Men då uppstår nästa problem. Var hittar jag ett par ridstrumpor som passar till mina riktigt lila byxor? Det är ju antingen rutor, ränder eller märken på alla jag sett och nej, jag vill ha ett par helsvarta. Rakt upp och ner punkt. Så nu vill jag ha tips, vad kan jag hitta helt svarta knästrumpor som inte är allt för tjocka? Det måste inte vara just ridstrumpor, jag tar emot alla tips jag kan få.
 
Det här blev visst ett otroligt onödigt långt inlägg om mitt lilla oväsentliga strumpproblem, jag hoppas att någon orkade läsa ändå. Det är byxorna på den här bilden jag pratar om.
 

Uteritt

En perfekt dag för en trevlig uteritt! Guffi var lite spänd när jag skulle sitta upp så gick rätt länge med honom så han skulle slappna av och hängde på honom en gång, innan jag gick lite till och sedan hängde och satte upp. Sedan var det lugnt. Vi red igenom grinden och första biten var riktigt blöt. Eftersom alla snö är borta visste vi inte riktigt var vi skulle gå eftersom det inte finns någon stig men vi hittade stigen tillslut. Men som sagt, det var mycket vatten först. Guffi gick lugnt igenom men Serstök fick lite panik enligt Frida, hon som varit så rädd för vattenpölar, men hon överlevde och kom över, hon behöver lite terapi. Vi mötte en barnvagn och två hundar med det var inga problem.
 
Traven idag kändes bra, han tog trav på en gång några gånger. Fast han tog tag i bettet och drog tyglarna ur handen på mig några gånger också. Han jobbade fint vissa stunden och sänkte sig fint, utan att ta betten, för att nästa stund köra upp huvudet och spänna sig. Men det känns ändå som att det går bättre med den nu, han travar iallafall. Ute på travbanan fick vi till en riktigt härlig tölt, han kändes så maffigt och det kändes som att alla muskler arbetade under mig och ryggen kom upp. Men det var lite för högt tempo så han slog över i galopp, men den där korta biten kan jag leva länge på. De andra töltsträckorna var väl så där, han gick högt med huvudet och ville inte sänka sig, rollade lite eller slog över i galopp när det blev jobbigt. Tog några galopper också, när det skulle vara galopp alltså. Han fick mest sträcka ut och springa av sig. Sista biten ute på grusvägen var han riktigt lång och avslappnad.
 
Tillbaka i stallet fick vi kladdkaka och njöt i solen en stund innan vi tvättade sadlarna lite snabbt, tog av Serstök broddarna fram och bar ut hö och vatten.
 


RSS 2.0