Onsdag

Idag kunde jag inte hålla mig längre och åkte till stallet och red! Det blåste en del ute så Guffi var på sitt stirriga humör. Fast han skötte sig ändå ganska bra för att vara honom ute i blåst. Dom stod i vindskyddet så jag behövde inte gå så långt, och Guffi stod bredvid Kná. Jag tror hon gillar honom, för hon följde efter oss hela vägen till grinden. Hon är så söt, ser ut lite som Pricken på ansiktsformen och helt svart och lurvig.

När vi var ute så blev vi omkörda av en lastbil, inga som helst ploblem. En stund sedare blåste en postlåda igen med en ordentlig smäll och då flög vi 2 meter upp i luften kändes det som. Men han lugnade ner sig lika snabbt igen. Det blev mycket skritta idag, försökte få honom lugn, lång och låg vilket inte är enkelt när han vill trippa och titta på stjärnorna och allt annat runt omkring som låter av blåsten. Travade en bit där vi såg älg för ett tag sedan, och där vågar han inte ens trava förbi. Han är riktigt rädd för älgar där där lilla fegisen. Efter ett tag fick vi till en riktigt fin skritt där han trampade igenom ordentligt med bakdelen och kom upp med ryggen och hade en mjuk och fin form. Vi provade då lite trav igen och den blev mycket bättre denna gång, men när vi kom fram till energiskogen tappade han all koncentration, så vi vände och gick förbi den en gång till och då lugnade han ner sig igen. Avslutade sedan med en galopp innan vi kom fram till asfalten och de hämska höbalarna med fladdrande plats. På slutet fick vi till en fin skritt igen och han var lång och låg, men när vi svängde upp på gården igen, låg det en skottkärra vid Dynur och Bualfurs hage och den var ju så klart himla farligt. Det blev ändå en ganska bra ridtur med tankt på Guffis beteende när det blåser.

Hur blir era hästar när det blåser?


Sedan mockade jag lite i vindskyddet och pratade med Frostros ägare. Det är så synd om både henne och hästen. Hon ville ha en trygg familjehäst, men fick en galning som hon inte kan rida. Så om någon känner en modig person som kan ta sig ann och rida en häst som kan hitta på allt möjligt, stegra, bocka och behöver en bestämt ryttare, och vara supersnäll andra gånger, så säg till! Sedan kom Es dotter och hennes kompis och ville att jag skulle följa med till ridhuset och tända lamporna, de vågade inte gå dit själva. Och jag tycker jag gjorde det ganska bra som i mörkret gick in och hittade lysknapparna fast jag knappt visste var jag stod.


Tisdag

Det blev ingen ridning i dag heller. Vaknade med en dunkande huvudvärk, snor upp till öronen och sandpapper i halsen, så jag låg kvar i sängen och skrev på min uppgift som ska lämnas in i kväll. När jag väl klev upp kom jag inte långt, till soffan och kurerade mig lite till. Men det är inte riktigt så synd om mig som det låter, jag är bara mest helt slut i kroppen och ingen ork till något. Men jag kom faktiskt nyss hem efter att ha varit till stallet och handlat lite. Åkte först och tittade så Guffi har skorna kvar, och det hade honom. Dom stod i lösdriften och mobbade Kná. Just ja, det kanske jag inte har berättat. Simlir har flytat i helgen och unghästen Kná har flyttat in till Guffi och damerna. Så nu går han själv med 4 tjejer. Det måste nog vara varje hästpojkes dröm, 4 tjejer för sig själv.

Sedan åkte jag vidare och letade utan någon som helst energi en ljusstake till sovrummet, men det blev bara mat handlat tillslut. Nu har jag parkerat i soffan och väntar på att sambon ska komma hem så vi kan äta pannkaka. Jag blir alltid sugen på pannkaka när smaklökarna försvinner i samband med förkylning... kanske för att det inte smakar så mycket egentligen.


Nu har han fyra skor igen

Kom för en stund sedan hem igen från stallet och Guffi har nu fyra skor igen. Det var inte mycket hov kvar att sätta skon i, det blev en baksko dessutom. Det blev också ännu mer plast denna gång. Hon hade anat att just den skon skulle lossna faktiskt. Och nästa gång han ska skos skulle hon göra en hel inplastning så plasten blir lika hård som riktig hov, det kan bli spännande! Köpte Thrust Buster på förmiddagen som hon sagt åt mig, så nu när Guffi hade stått i den lila grushagen och var ganska torr hedde jag på det. Luktade som aceton fast mycket starkare, men det var lila så fint blev det ju, haha! Han stod mitt i stallet men 8 småtjejer och deras föräldrar omkring sig helt lugn, duktig kille.

Imorgon ska jag bane mig rida!

Sthlm Hose Show - islandshästarna

Nu kommer filmen! Det är lite skakigt ibland, ljudet lite lågt bitvis och ibland blir det suddigt. Men jag filmade iaf hästarna och inte ryttarna som de verkade göra på tv. De sista klippen är lite hit och dit eftersom de var finalen och blev så hackigt med ljudet om jag skulle klippa bort de små bitarna när jag rör kameran eller det blir suddigt.

Enjoy!

Måndag

Jaha, det gick ju bra att rida idag. När jag tagit in Guffi upptäckte jag att ena framskon fattades. Den hade han tydligen tagit av sig. Så jag ringde till hovslagaren som kunde komma senare i eftermiddagen, så då får jag åka tillbaka till stallet igen.

Jag tog och longerade Guffi i paddocken iallafall. Han skötte sig riktigt bra. Flyttade också lite bakdel och framdel. Sedan fick han äta lite mat medans jag gick runt i hela hagen och letade efter skon, men den var försvunnen. Så nu står han i en liten grushage med sin saltsten och väntar på hovslagaren. Han undrar väl mest vad han gjort för fel, jo, tagit av sig skon! Det var sånt fint väder idag fast lite blåsigt. Hade varit så skönt att få rida ut men så blev det alltså inte.


Nya ridbyxor!

Jag letade ju som en idiot efter ridbyxor i fredags och hittade inga. Så jag har suttit och letat lite smått på internet sedan dess, och igår kväll hittade jag dom!

Precis likadana som mina gamla, för 500kr! De har slutat tillverkas och ersatts av en ny modell, men jag tror inte dom är lika bra. Dessutom verkar de svåra att få tag på i rätt storlek och den gamla modellen är dessutom billigare. Så jag beställde dom igår så nu har jag snart hela ridbyxor igen som man kan stänga ordentligt.

Stockholm Horse Show Fredag

Nu tänkte jag äntligen berätta lite om i fredags, har varit upptagen med att umgås med min mamma i helgen så har inte haft tid.

Vi spenderade den mesta tiden i Annexet och Natalie shoppade mest, så vi fick bära hennes påsar annars hade hon nog inte kommit framåt. Jag letade överallt efter nya ridbyxor med de hade bara islandsbyxor på ett ställe och där fanns det inte ens rätt storlek. Riktigt dåligt tycker jag ändå. Så istället köpte jag en reflexbrösta och nya Roecklvintervantar. Kommer inte frysa om fingrarna i vinter iaf. Fick även ny ridhjälm av min mamma och syster. Tur vi köpte den på en gång, för efter själva showen var de helt slut.

Showen vi såg var Agriahoppning, någon till hoppning, barbackamästerskapet och Islandshästarnas T1 tävling. Roligast var så klart islandshästarna, men barbackahoppningen var otrolig spännande det med. Har lite bilder därifrån som ni ska få se. Men jag störde mig otroligt mycket på att de hoppade ifrån alla publik, vem vill se rumpan på hästen? Där hade inte tänkt alls. Robert Whitaker slog världsrekordet, men det har nog de flesta redan listat ut. Och vilken liten häst och man det var, otroligt att de faktiskt kom över.

När Islandshästarna skulle börja gick vi från B-läktarn till A-läktarn och satt oss med Natalies häst Gantis uppfödare. Där blev ljuset otroligt dåligt så jag filmade det hela istället, så ni ska få se det på min fina film senare. Ska klippa ihop det hela bara. Jag blev besviken på att Hjalti inte hade Reynir med sig, var ju honom jag ville se! Den fina svarta hästen...Men han hade en annan svart häst med sig, men inte lika bra som Reynir. Den unga tjejen från Norge tror jag var riktigt duktig och hade en väldigt fin häst. Reynir Adalsteinsson och Blaya som vann det hela var riktigt underhållande att titta på, och fina häst och ritt så de var värda att vinna. Men Reynir och Hjalti hade säkert vunnit om dom varit med! Morr.

Så här kommer bilder från höjdhoppningen och senare idag hoppas jag att filmen kommer.

Här ser man verkligen vilken ihop samlad energi de verkligen behövde för att komma över.

Whitaker slår världsrekordet och hoppar 2,21m.

Torsdag

Det blev några timmar i stallet idag. Men nu är jag hemma i soffan (som vanligt) och har en kurrande katt i örat.

När jag kom ut i hagen låg Guffi, Urga och Unnurbra ner och solade, för det var faktiskt sol en stund idag! Så jag gosade lite med Guffi innan han fick kliva upp. Sen fick han gå in i stallet och stå i en av spiltorna, alltså det gamla lilla stallet. Jag hämtade lite hö åt honom så han hade något att göra medans vi väntade på hovslagaren och jag försökte skrubba bort att torr och blöt lera som han pyntat sig själv med. Efter en stund kom Frostros ägare och hon skulle också få nya skor efter Guffi. Hovslagaren var lite sen men väldigt trevlig. Guffi verkade inte ha något emot henne, stod snällt och inte allt för spänt. Hon tyckte han var en snäll och trevlig häst, det är roligt att höra. Vi kom också fram till att vi hade en gemensam bekant från Sundsvall. Hon hade tydligen bott där i några år, världen är allt bra liten jämt.

Han fick fina nya skor och snösulor. Hon satte också på någon sorts plastlera för att jämna till där hans hovar är trasiga. Jag fick också stoppa bomull i broddhålen, så kan man ju också göra egna blindbrodd, smart. När hon sedan var klar stod E och Frostros ägare utanför och E berättade att det hade början brinna i deras säng i natt, men alla barnen i! Det var tydligen en lampa som hamnat under ett täcke. Usch, kan inte ens tänka vad hemskt det måste ha varit. Men alla klarade sig bra och huset står fortfarande där det ska, så det hade tur i oturen iaf.

Guffi och jag tog sedan och fikade lite. Inte får man ha ostmackan ifred heller! Sedan gjorde vi oss redo för ett liten uteritt med reflexer och annat. Red iväg bort mot skogen, han var lite trög så jag tror han var lite öm i fossingarna. Vi tog en lång lugn trav när vi kom in på grusvägen och sedan en lite galopp. Sen vek vi in i skogen, men Guffi kändes inte så taggad på det idag och när jag såg ett halvt älgben precis framför oss så vände vi och gick hem igen. Tog lite tölt, han bröt av till trav många gånger, men när det väl var tölt gick det riktigt bra. Sedan fick han sträcka ut sig i en lång galopp och avslutade med lite trav innan vi kom fram till asfalten igen. När vi kom tillbaka till stallet fick jag ta bort en bit plast som hade lossnat, men jag tror han klarar sig utan ändå.

Nu ska jag fortsätta kriget mot dammsugan och sedan skriva ut tågbiljetter och laga middag. I morgon bär det av till Stockholm!


Dammsugarjävel!

Jag hatar våran dammsugare! Den fastnar över allt, välter och hamnar upp och ner och rören lossnat hela tiden! Det värsta är att nu den senaste tiden har den börjat dö helt plötsligt och det gjorde den nu! Jag tror det blir för varm eller nåt och tror den överhettas. Så jag tog en paus och satte mig och morrade lite i soffan, då startar den helt plötsligt igen! Av sig själv! Både jag och katten hoppa till. Så nu vet ni vad jag vill ha i julklapp: EN RIKTIG DAMMSUGARE!

Onsdag

Idag blev det knappt en halvtimme i stallet. Guffi och hans kompisar stod vid lösdriften så han fick komma in och äta lite medans jag undersökte hovarna och borstade bort det värsta på honom. Hovarna såg riktigt bra ut så det är skönt, så det är nog inga problem imorgon. Sen fick han gå ut igen och såg ut lite som jaha, var det allt? Fast jag tror han tycker om alla sina slappdagar, latmasken. Vi myste lite i hagen innan de andra hästarna kom fram.

Nu ska jag ta fram dammsugan och städa lite, men egentligen vill jag nog bara gå och lägger mig. Inte mycket energi idag, men lika bra att dammsuga idag för imorgon blir det mycket annat att göra. Ska vara i stallet 12 om det är så här grått och dimmigt så Guffi kan torka lite innan hovslagaren kommer kl 13. Sedan tänkte jag att vi skulle ta en uteritt och traska runt i skogen igen. Dessutom ska jag hinna läsa ett kapitel ur min marknadsföringsbibel på engelska, men det går fortare och fortare för varje dag, så något lär jag mig väl av det.

Tisdag

Kom precis hem från stallet och parkerat i soffan. Det var riktigt roligt och lärorikt idag. På vägen ut till stallet åkte jag in och hämta ut biljetterna tills på fredag, då blir det Stockholm horseshow!

Hämtade in Guffi som var lite mer lerig idag, men han slår inte Simlir. Det gör ingen! Har inte sett en lerigare häst och dessutom har han täcke så jag vet inte hur han lyckas. Ena bakskon satt inte alls idag kunde jag konstatera men vi tog ändå och busade lite i ridhuset. Byggde ett litet hinder, en slalombana och la en av de stora bollarna på ena kortsidan. Hade inga som helst krav på form idag, bara framåtdrivning och att han skulle svänga och böja och gå rakt fram när jag ville det. Skrittade runt några varv lite kors och tvärs och han hängde med riktigt bra. Sedan tog vi trav och sprang på ganska länge. Jisses vad han satsade innan hindret kan jag säga! Sist vi hoppade, med mig på ryggen, vägrade han att ens skritta över hindret så vi var mest ovänner den gången. Men idag försökte han så fort vi ens gick mot hindret att öka och flyga över det. Eller hinder och hinder, 30cm var det, men han hoppar över det iaf. Vi tog det även i galopp några gånger och galopperade ett varv runt emellan hoppet. Jag blev riktigt glad över hur roligt han verkade tycka att det var, han vek inte av en enda gång eller stannade innan hindret, utan verkligen ökade. Sedan skrittade vi av, även det i sicksack hit och dit.

Han fick mumsa på sin mat medans jag pratade med E sedan. Eftersom skon satt så löst frågade jag om hon tyckte det vora smartast att dra av skon nu och låta han gå utan skor bak tills på torsdag. Det tyckte hon var bättre än att han ska dra av den själv och kanske förstöra hovarna som senast. Hon kunde dock inte hjälpa mig så jag väntade på J som har barnlektioner några gånger i veckan. Så under tiden jag väntade på henne mockade jag efter Guffi i ridhuset och ringde några samtal. Sedan kom hon och ville gärna hjälpa mig. Så jag hjälpte henne att ta in hästar så drog hon av Guffi skorna och raspade lite runt kanterna. Under tiden stod Guffi så snällt fast tusen barn och vuxna var överallt runt honom. Fin tyckte dom också att han var. En tjej var lite smårädd för att flytta Flúga och kratsa hennes hovar så jag hjälpte henne. Dom är så söta små hästtjejer. Sedan fick Guffi äntligen gå ut igen till kompisarna som stod och häckade vid grinden. Varför gör dom aldrig det när man ska hämta hästen?

Imorgon blir det bara att åka ut och kolla så hovarna mår bra och mysa lite. Ridningen får vi ta tag i mer när alla skor sitter som dom ska igen.

Bild från i somras när han löshoppades första gången.

Rösta på Guffi!

På Ifokus genomförs varje år en tävling, Årets iFokushäst. Guffi är med i två forum, Ridsport och Islandshäst. Både jag och Guffi skulle bli jätteglada om ni ville rösta på honom.

Länk till Ridsport. Guffi är häst nr 18.

Länk till Islandshäst. Guffi är häst nr 7.


Måndag

Idag blev det bara en snabb visit i stallet men mys och borstning på schemat. Vill inte ut och rida på asfalten nu när han skor sitter så löst och ridhuset kände jag inte heller för idag. Så vi myste och jag borsta bort massa lera. Guffi stod mest och slickade på sin saltsten men fick också lite Hestamix, ett äpple och annat mumsigt. I morgon tror jag vi ska rida i ridhuset, jag tror jag ska bygga en lite bana med något litet hinder, slalom osv så han kan få tänka lite och träna på att lyssna på mig.


Jag har fått en till favoritbild på oss.

ARGH!

Vet ni vem som är arg på idioten i mitt huvud just nu? Jo, jag! Jag åkte in till en däckfirma idag, förklarade mitt problem och dom skulle hjälpa mig att flytta däcken från mammas fälgar till min fälgar som redan satt på bilen. Fri och fröjd tyckte jag. Sedan kommer killen ut och ber mig följa med och titta. Då har han upptäckt att däcken som redan sitter på är VINTERDÄCK! Utan dubbar, men ändå! Så han tyckte det var onödigt att byta eftersom mammas gamla däck var sämre än min som jag redan hade.

Så nu missade jag att kunna titta på kursen helt i onödan förra veckan!

Hovslagare och nya stallet

Jag har nu fått tag på en hovslagare som förhoppningsvis kan komma redan på torsdag! Jag har letar överallt, men den här tjejen verkar bra och har skott Frostros en gång så det tror jag ska bli bra. Bara hon och Guffi kommer överens. Han är ju så himla blyg och osäker på nya människor och speciellt dom där som håller på med ens hovar. Så han står där och vågar knappt andas och när han borde hoppa till för att kunna hålla balansen står han kvar för att nästan precis välta innan han hoppar till. Men efter några skoningar med samma hovslagare brukar han mjukna upp lite. Den gamla stod han nästan och sov under tiden han blev skodd, så de gillade varandra.

Dessutom såg jag nyss en uppdatering på Facebook om nya stallet. De har satt upp 7 nya boxar i helgen! Dom är väldigt effektiva och snart blir det sadelkammare med toalett. Jippi! Då slipper man utedass i vinter och frysa rumpan av sig. Jag tror det kommer bli ett himla fint och mysigt stall när det är klart. Och jag måste bara säga igen, dom är himla effektiva när de väl bygger på det.

Små ändringar

Ni är några som påpekat att man inte riktigt ser vad man skriver när man skriver kommentarer här i bloggen, så nu har jag ändrat på det och lite annat. Bara småsaker som textfärg, men har också fixat så det finns en länk tillbaka till startsidan övenför menyn. Jag har inte tänkt på att det inte funnits förut och jag tycker det är väldigt bra om det finns i bloggar jag läser. Så nu har jag gjort det enklare för er också hoppas jag.


Fredag

Igår tog vi det lugnt och lekte lite i ridhuset. Började först med lite löshoppning, men han var med på bus humöret och skulle helst springa bredvid hindret och jag orkar inte springa med så länge så tillslut gjorde vi lite annat. Mest basic som att backa och stanna när jag stannar och det fungerar bättre och bättre. Han fick också äta sin mat i ridhuset innan han fick gå ut till kompisarna igen.

Efteråt undrade E om det var jag eller hästen som sprang mest. Vad tror ni?

Lägger in filmen från löshoppningen för ett tag sedan.


Torsdag

Idag fick jag äntligen åka till stallet, dock med vinterdäcken fortfarande i bilen. Dom jäkla däcken passade inte. Tog mammas gamla däck för hon köpte nya och det borde passa, men det gjorde dom inte. Så nu är jag utan vinterdäck. Morr.

Så när jag väl kom till stallet var jag inte på så där jättebra humör. Men det var så fint väder så jag ville ändå rida ut en lång tur och bara mysa. Guffi var ganska ren så borstningen gick fort och sedan red vi iväg. Har börjat använda täckbyxor nu eftersom mina ridbyxor har gett upp totalt. Tog även på mig pannband under hjälmen och det var faktiskt riktigt skönt under alla kläder. Vi red på asfalten bort mot "skogen" och hagen där unghästarna/ston har stått hela sommaren. Det gick inte alls så bra på vägen dit, jag red som en kratta och hade tankarna på andra ställen. Men när vi väl kom fram tänkte jag att vi skulle prova att rida upp i skogen där vi bara varit en gång tidigare. Stigen är igenvuxen så inte så lätt att veta var man ska gå när man bara ridit där en gång, men Guffi visste precis var han skulle! Han blev så glad av att få traska runt i skogen och lyfta på fossingarna. Så då blev jag också på bättre humör och resten av turen gick lite bättre. Vi kom ut på grusvägen där vi skulle och det var Guffi som styrde hela vägen, duktig kille. Sedan red vi runt en annan hage som och finns där innan vi red hemåt igen. Det blev mycket skritt idag, lite tölt, lite trav och en del galopp. Han var ganska ofokuserad, men det var jag med så jag känner mig ändå ganska nöjd med den mysiga turen.

Renovering

Jag tog och gjorde om lite i bloggen så här på kvällskvisten. Vad tycker ni?

Gamla headern så ni kan jämföra.

Headern slängde jag bara ihop så att jag skulle bli klar, så den kommer nog att ändras snart igen.

Oplanerad vila

Igår fick både Guffi och jag lite oplanerad vila. Hade ingen inspiration att åka till stallet och göra något så därför stannade jag hemma. I natt har det varit minusgrader, det är fortfarande knappt någon plusgrad och frost på marken och jag har sommardäck fortfarande. Tror ni jag kommer lyckas ta mig till stallet idag? Just nu ser det mörkt ut. Det är dessutom kurs i stallet idag, jag hade gärna åkt och tittat men vi får väl se hur det blir med det. Jag kanske ska gå till stallet istället? Solen lyser och himlen är helt blå, typiskt. Imorgon har jag tid till att byta till vinterdäck. Hade kunnat försöka göra det själv om det funnit några verktyg, men med hammar och skruvmejsel kommer man inte så långt.


Måndag - rådjurssammanträde i Viby?

Idag såg jag 8 rådjur på 40 minuter!

Åkte till stallet på eftermiddagen och red ut en sväng fullt utrustad med reflexer. Simlirs ägare var där med sina två söner och undrade varför min häst var så ren. Simlir älskar verkligen lera och lerinpackningar så han får ha täcke så hans ägare ska hinna rida istället för att borsta i två timmar. Men Guffi han har bara lite små lerfläckar här och där och nu när leran är borta i hagen är han väldigt ren i jämförelse.

Jag red den vanliga vägen på ca 3km. Försökte fokusera på att han skulle tänka framåt och när han fått göra sina behov längs vägen så tänkte han verkligen framåt och gick på ordentligt men inte stressat. Vi tog lite tölt på grusvägen och efter en stund såg vi de första rådjuren, tre stycken stod ute på en åker. När vi sedan tänkte framåt igen, skuttade de tre till över vägen 50meter framför oss! Vi fortsatte över ån där bävrarna byggt en ganska stor damm nu, det har blivit ett litet vattenfall på en halvmeter kanske. När vi sedan svängt åt höger och tagit en lång galopp och saktat av, frustade Guffi helt plötsligt till. På vänster sida ute på åkern springer två till rådjur! Tog lite trav sedan men han var mer intresserad av alla djur än mig så det blev ingen bra trav. Tog en till lång galopp sedan och avslutade med trav och då sänkte han sig fint tillslut. Skrittade sedan hem hela vägen längs med asfalten.

När vi kom tillbaka lekte barnen på stallplanen och Guffi blev lite misstänksam. Dök ner i hinken och tog en tugga, fort upp igen för att kolla vad barnen gjorde. "Tänk om dom kommer och äter upp mig?" Men det är väldigt bra miljöträning för honom så där fick han stå och inse att de inte är så farliga.


Är med och tävlar

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Fredag

Eftersom Guffi fått vila och sedan arbetat ganska mycket i två dagar så tog vi det lugnt och busade lite i paddocken. Det är så himla skönt att gå ut i hagen utan gummistövlar utan att bli dränkt av lera! Började med att longera honom i skritt och lät han gå på ganska ordentligt. Gjorde även lite halter så han skulle lyssna på mig. Sedan tog vi några varv i trav så han fick springa av sig, och det ville han gärna. Skönt med en pigg häst igen! Sedan gick jag lite mer bakom och försökte få ut honom på spåret, så fort jag hamnade fel så vände han sig mot mig, så det gällde att vara på rätt ställe hela tiden. Provade också att ta en lite galopp med honom och det gick riktigt bra och han ville gärna fortsätta springa efter att jag ville sakta av. Vi avslutade där och gick tillbaka till stallbacken och pratade lite med Merlins ägare. Han var riktigt mysig idag min lilla fluffboll så han fick goda morötter och äpplen att mumsa på. Släppte ut honom och hjälpte sedan E med att hålla i Dynur som fick ett fotbad. Han är så söt den lilla killen, och snäll och lugn fast han bara är en 4årig hingst.


Torsdag

Det blev en tur till stallet på eftermiddagen idag. Tänkte ändå rida i ridhuset så då kan man åka dit även om det är mörkt. Fast det var fortfarande ljust ute när vi gick in i ridhuset. Det var väldigt skönt att gå ut i hagen idag. Det var bara grus och torrt! Inga gummistövlar behövdes och Guffi var torr om fossingarna. A var riktigt slut igår efter att grusgrävande, men hon gjorde ett bra jobb!

Jag red som sagt i ridhuset och det gick riktigt bra. I början hoppade han till några gånger eftersom det stor tre hästar inne och levde om, men sen lugnade han ner sig. Jobbade igenom honom i skritten först, böjde och ställde och svängde hit och dit. Längre och kortade stegen. Sedan tog vi lite slängtrav i några varv för att komma igång. Sedan blev det lite galoppövningar men han ville bara springa ifrån mig så jag fick verkligen rida ordentligt om det skulle bli rätt. Så efter galoppen var jag ganska trött redan. Dessutom ville han bara springa fort fort fort så det var lite svårt att få något bra utav det. Men pigg är han iaf. Sedan tog vi tölten, töltade på långsidorna och skrittade på kortsidorna så blev lite igångsättningsträning. Gick riktigt bra för det mesta. Sedan gick vi in på en volt och töltade även där. Vänster varv är mycket bättre på volt än höger, där drar han bara inåt och blir bara stel. Så det varvet måste vi träna mer på. Vi avslutade med lite galopp och avsaktning utan tygelkontakt och det fungerade som vanligt. Han var riktigt svettig efteråt och åt upp all maten i ett nafs. Jag städade lite i mitt skåp så länge, har inte riktigt fått till någon bra ordning men nu hoppas jag att det blev bra.

Nu ska jag ta mig en dusch och laga plättar till middag, mums!


Bilder skritt och galopp och annat

Här kommer ännu mer bilder från förra veckan. Några bilder innan blev det också, sedan är det skritt och galopp på resten. Tidigare bilder och filmer kan ni se här, här och här. Jag ser verkligen skillnad i galoppen. Han använder rumpan och bakbenen mycker mer nu än då.
Onsdag

I natt var det minusgrader här! Så jag fick vänta tills mitt på dagen innan jag kunde ge mig ut på vägarna med sommardäck. På väg till stallet idag åkte jag in på Granngården för att se om det fanns någon bra hovslagare på deras tavla, fanns bara en men jag vet inte hur jag ska göra. Sedan åkte jag vidare och hämtade ut mitt paket, med lila boots, viktmåttband och håltång. Nu ska jag bara hitta något att göra hål i...

När jag sedan kom till stallet hade de börjat gräsa i geggpölen i hagen. De tar bort all lera och lägger på nytt grus så det blir tort, väldigt skönt. Så fick gå runt allt och gå bakvägen med Guffi, men vi slapp leran iaf. Men Guffi var redan riktigt skitig, men tillslut blev han någonlunda ren om benen så han kunde prova bootsen. Åh, så snygg han blev! Eller vad säger ni?

Vi tog en tur på grusvägarna med massa spring. Det mesta fungerade någonlunda idag, inga aha-upplevelser men det fungerade iaf. Han blev riktigt pigg när han fick galoppera på. Försökte böja igenom honom i både skritt, trav och tölt men han är inte riktigt med. Jag insåg också att jag viker mig i vänster sidan av någon anledning, precis vid midjan. Undra om jag gjort så tidigare... Någon som har något förslag på vad man kan göra åt det? Svettig var han när vi kom tillbaka, solen värmde skönt fast det var kallt i luften.

Tävling hos Islandstokan


Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Bilder tölt

Här kommer bilder på tölten. Hur det såg ut i våras och i början av sommaren kan ni se här, här och här. Är det någon skillnad på tölten? Jag tycker han har sänkt formen ganska mycket, men den är inte bra än. Jag måste förbättre hur jag håller armarna och kanske försöka se lite gladare ut.
Bilder trav

Det blev en del bilder så jag delar upp dom lite. Så först kommer det bilder på traven. Om ni vill se hur det såg ut i våras och i början av sommaren kan ni titta här, här och här. Har vi utvecklats något tycker ni?


Tisdag

Jag råkade sova bort några timmar när jag egentligen tänkt åka till stallet, så jag åkte dit lite senare och bara myste och borstade Guffi. Det hade samlats väldigt mycket lera runt fötterna under helgen men eftersom det redan börjat mörkna fick jag göra så gott jag kunde med piggborste och svettskrapa. Tar nog fram vattenslangen imorgon igen. Jäkla lera, nu kan det väl ändå frysa snart! När jag skulle gå ut i hagen och hämta honom jagade J in alla ridskolehästar så även Guffis lilla flock kom springandes emot mig. Solen höll precis på att gå ner så allt var helt rosa, och där står jag med mobilen i bilen så jag kunde inte filma. Attans också!

Jag ska försöka komma igång nu igen efter vilan men jag ligger efter lite med skolarbete så jag får se hur mycket jag hinner. Det är inte lätt att läsa en tjock bok om marknadsföring på engelska ska jag säga.

Imorgon ska jag också hämta ut min lila boots som äntligen har kommit!


En lång helg

Det blev en lång helg med mitt jobb under stalltjänsten. Det var många stora turer så det var många skitiga hästar som skulle borstas. Men nu är det över så nu slipper jag stalltjänst! Känns väldigt skönt. Jag har också fått gosa med Åskar och Blixten.

Min bil fick vara på spa hela helgen, men nu är allt bra med den. Åkte hem igår och kom hem på kvällen. Katten blev väldigt glad av att se mig och skulle gärna ligga så nära mig som möjligt. Det var väldigt skönt att komma hem.

I torsdags när min sambos syster var här fotograferade hon mig och Guffi så när jag har fått tillbaka lite mer energi så ska ni få se bilder på oss. Gick inte jättebra, han var lite stressad och okoncentrerad, men några bra bilder tror jag det blev på söthästen.

30. Mitt mål med ridning

Mitt allmänna mål med ridningen är nog att utvecklas och lära mig så mycket det går.

Mina mål med Guffi är att kunna rida barbacka, få en jämn och bra tölt i en låg form, en rörlig och mjuk häst och en stark relation emellan oss.

29. Någon jag skulle riskera livet för

Jag vet inte om jag skulle riskera livet för någon, det vet man nog inte förän just den stunden kommer, men jag skulle göra allt jag kunde för att rädda dessa personer:

Emil
Guffi
och mamma

En fråga

Jag fick en fråga av Lina som undrade varför jag har stalltjänst i Sundsvall. Jag svarar i ett inlägg eftersom hon inte länkat till något blogg eller så. Svaret vet nog de flesta som följt oss ett tag, men jag svarar ändå.

Tidigare i höst flyttade jag och min sambo ner till Arboga från Sundsvall. Guffi fick flytta ner några veckor senare när jag hittat en stallplats åt honom. Men jag hade uppsägningstid på 3 månader i förra stallet och där ingick det stalltjänst var 9e vecka ungefär. Och därför måste jag åka upp den här helgen och ha den.

28. Någon som älskar dig

Min underbara sambo!

Och förhoppningsvis Guffi.

27. Så här vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Då är jag 41 och Guffi 34. Förhoppningsvis finns han fortfarande och är en frisk och kry gammal gubbe som lever livet i någon mysig hage någonstans. Jag hoppas att jag har ett eget företag som fotograf och att det går bra för mig. Kanske några barn? Jag skulle vilja bo i ett gammalt trähus på något fint ställe.

Tisdag

Det blev en lång dag i stallet idag. Kom ut vid 12 och hämtade Guffi. När vi kom tillbaka på stallplan började jag krubba bort all lera och sedan gjorde jag rent benen ordentligt från all lera som fastnat i tjocka klumpar. Men allt har säkert kommit tillbaka imorgon.

Sedan red vi ut en sväng, höjde kraven lite igen idag och han hade piggnat till ordentligt. Så mycket att han inte kunde koncentrera sig på någonting. Började med lite böjning och halter, åt vänster gick det bra men åt höger var han helt plötsligt väldigt motsträvig. Har varit tvärtom annars så jag vet inte vad som hänt. Fick igenom en ordentlig böjning några gånger åt det håller efter en del arbete. Vi tog lite tölt och han flöt på ganska bra, lite längre form än vanligt och bra energi av sig själv. Sedan tänkte jag att vi skulle jobba lång låg i traven, men så fort jag tog i tyglarna for huvudet upp och han började tölttrava. Fick ner honom några gånger, men det blev bara stressat så vi red in bland energiskogen och skrittade runt lite och sedan ut på vägen igen. Då var det ännu mer fart på honom men vi fick till en lång låg trav tillslut och sedan fick han sträcka ut sig i en kort galopp. Sedan kom vi ut på asfalten och han var lugn hela vägen hem. Inte en av våra bästa dagar, men har varit med om värre.Efter ridturen skulle Es dotter och hennes kompis rida på Eir och Rjúpa så jag följde med till ridhuset. Efter en stund gick E ut och började mocka i boxarna i ridhuset så jag fick ta hand om busungarna. Kompisen ville bara springa och Es dotter ville bara svänga. Tillslut var Rjúpa helt slutkörd efter allt springandes och Eir lite irriterad på allt dragande i hennes mun så jag fick övertyga dom om att hoppa av och gå runt med hästarna på den lilla hinderbanan E hade gjort. Fast Rjúpa behöver springa ordentligt, hon har några extra kilon runt magen som ska bort.

Sedan åkte jag hem och handlade på vägen. Skulle göra gelegodisar till mormor i födelsedagspresent, så köpte lite ingredienser till det. Jag vet inte vad godisarna heter, men det är sånna här av gelatin i olika färger med socker på. om någon vill ha recept på dom så säg till, fast jag vet ju ännu inte om det är goda. Det får mormor avgöra i helgen. Ikväll kommer min sambos lillasyster hit och ska vara med oss några dagar. Vi ska ut och rida en dag och sedan vet jag inte riktigt vad vi ska göra. På fredag åker vi sedan upp till Sundsvall, jag har stalltjänst igen, suck. Och då ska vi nog hälsa på mormor också så hon får sin present. Det kan bli lite tyst här dom närmaste dagarna, men nu vet ni varför. Och ni kommer nog få en lång uppdatering i början av nästa vecka.

26. Hur mina vänner beskriver mig

Ja, jag vet faktiskt inte riktigt. Trevlig? Kan man ju alltid hoppas iallafall. Det här var svårt, någon som känner mig på riktigt kan ju få beskriva mig i en kommentar så jag vet vad jag är för en person egentligen.Film från hagenRSS 2.0