Små saker man gillar

Vi har ju alla små personliga drag eller egenskaper som gör oss till de vi är, och det har även våra djur. Så nu undrar jag, vilka små saker hos era hästar gillar ni så där speciellt mycket?

Jag gillar verkligen att Guffi är så stabil och har bra balans även om han har långa ben och är väldigt okoncentrerad ibland, han snubblar nästan aldrig.

När man sitter där uppe på honom och tittar ner så ser man väldigt gulligaste lilla man som lockar sig längst ner, man vill bara gosa in sig i den där locken! Och när han är blöt och hela pälsen blir lockig.

Jag gillar de dagarna man kan ha honom lös och han vill följa med mig överallt, även in i den lilla sadelkammaren med väldigt lågt i tak.

Hans stora svarta snälla ögonen som aldrig vill något ont.

Topparna på hans hovskägg och svansen som blir alldeles röda på sommaren.

Och att han är så snäll och vill alla så väl, fast det kanske inte alltid blir helt rätt.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är de där små sakerna som gör hästen tycker jag :)



Spontant är det jag gillar extra mycket med Rósa att hon kommer fram och hälsar i hagen och går efter mig när jag går och hälsar på någon annan häst, det är så mysigt! Dessutom älskar jag hennes hängande, lite för stora underläpp, nosbläsen och att hon är så stabil i psyket.



Eyja gillar jag mest för att hon har mycket, fin man och för att hon påminner om en liten chokladpralin. Och kanske lite för att hon för det mesta är lättövertalad och inte rymmer som somliga skäckar gör...



Det lät ju lite ytligt, men det är ju som du säger de där små sakerna som gör det ;)



SV: Det tror jag allt att du kan, jag är faktiskt inte alls begåvad men med några enkla knep i Photoshop blir det bra!

2011-12-19 @ 14:21:00 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Adina & islandshästen Funi

Åh vilken mysig beskrivning! Jag tror det jag älskar med Funi, är just sakerna jag önskar egentligen var annorlunda. All tid jag behövt lägga ner för att han ens ska se på mig i hagen. Jag har alltid önskat att han var en glad häst som kom fram till alla, men samtidigt. När han är som han är - det är inte vem som helst som han vill vara med. Sedan gör han inte uppror genom att vägra komma in osv, men han visar inte sin uppskattning till vem som helst. Det är nog någonting som jag gillar idag - därför att då mår man extra bra när han visar den.

2011-12-19 @ 15:41:44 / URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Jag har inte testat den nya maten än, bara av den anledningen att jag itne jgort något med Rósa de senaste veckorna, hon har bara gått och skrotat i hagen :/ Men jag ska testa det nästa gång jag pysslar med henne och se vad hon tycker :)

2011-12-19 @ 18:26:58 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Hanna

Usch, vad läskigt! Vilken tur att det gick så bra som det gjorde ändå.

Egentligen skulle man behöva skyddsplast runt hela kroppen när man håller på med hästar. HAHA!

2011-12-19 @ 21:38:32 / URL: http://ryttartrion.blogg.se/
Postat av: Evelina

Glói gillar jag för han är lite knäpp. Vilja av stål men ändå så medgörlig och gör sitt bästa! Jag gillar hans näsborrar när han ska få mat, de fladdrar så roligt då. :-) Eller hur han följer mig som en skugga när vi är i paddocken och jobbar. Jag behöver inte ha någon fysisk kontakt med honom för att han ska följa mig :-) Han små plirande ögon är så söta!

2011-12-19 @ 21:48:41 / URL: http://saintinhell.blogg.se/
Postat av: Hanna

Sv: Jo det har jag också lärt mig. Tyvärr är man för lat/slarvig med att göra det varje gång. Haha ja det verkade ju funka för dig iaf! :)

2011-12-19 @ 22:23:55 / URL: http://ryttartrion.blogg.se/
Postat av: Sofie

Fina mysiga Guffi och Frida :D

2011-12-19 @ 22:48:02 / URL: http://toltaren.blogg.se/
Postat av: Sofie

SV: Hade varit roligt :D

Vart i vårt avlånga land håller ni hus?

2011-12-20 @ 09:56:34 / URL: http://toltaren.blogg.se/
Postat av: Jenny

SV: Ja, det var ett tungt beslut att fatta, men vad gör man liksom? Jag hoppas bara att det dyker upp en vettig köpare snart.

2011-12-20 @ 13:38:14 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Hua gommen, tänk dig en spruta där, nej fy, det är faktiskt bara bedövningen jag gruvar mig för inte borrningen o andra sidan kanske jag ska rotfylla efter jul så det gruvar jag mig för.



Något speciellt med Fifa: När hon är glad? Haha, när hon är så himla nyfiken och ska vara uppi, det gillar jag verkligen.

2011-12-20 @ 15:53:00 / URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0