Onsdag

Idag blev det en riktigt varm dag, men skönt var det. Småduggade lite en stund och var molningt, men då satt jag inne i puben i stallet och myste med ridlägerledarna.

Igår släppte vi ut hästarna i vinterhagen. Det var ganska dåligt bete i sommarhagarna men i vinterhagen finns det mycket, så dom ska få stå där några dagar så det hinner växa på sig på andra sidan vägen. Hästarna stod inne i vindskygget när jag kom och Guffi låg ner, men Tyvar vakandes över sig. Dom två hänger jämt tillsammans nu för sidan. Ena spännet runt bakbenet hade lossnat, det är lite trasigt, men jag lagade det med lite silvertejp efteråt. Men huvan satt på! Har han äntligen gett upp?

Det var en del folk runt omkring när jag gjorde iordning honom, men när jag väl skulle hoppa upp på stallbacken var de flesta inte kvar. Han stod lugnt och fint, men för säkerthetsskull tittade jag hela tiden på Vafi i hagen istället för att tänka på var Guffi kunde hitta på. När vi väl skrittade iväg de första stegen var han ganska spänd, men efter bara några steg var han lugn igen. Vi tog en sväng ut på Lögdövägen, mycket skritt och en del tölt som det gick jätte bra med. Han sänkte huvudet några gånger och fick en fin form, men han går mest med nosen rakt fram och är stel, men vi jobbar på det. Travade också en del med långa tyglar. Vi red ner en bit längre än vanligt och när han äntligen lugnat sig så vände vi och galopperade tillbaka. Det var mys. Han fick jobba på ganska bra och hade en fin form. Han brukar sakta av lite efter ett tag, men så fort jag drev på och höll om honom så sprang han på igen. Sedan red vi in i skogen på favoritstigen och busgalopperade och hoppade över trädet som ligger över stigen.

Tillbaka i stallet var vi båda svettiga och han fick mat och blev insmord. Han stod nästan och sov där ett tag och vill knappt gå ut i hagen igen, det var nog skönt.

Sedan stannade jag som sagt kvar en stund och åt lunch och pratade med ridlägerledarna. Andrea dödade 40 flugor inne i puben under tiden, inte undra på att man blir irriterad på dom om de är så många.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hurra för huvan! Hoppas han gett upp planerna på att göra sig kvitt den nu ;)



Flugorna är jättejobbiga här med, de är ju så många precis överallt! Det enda positiva med vintern är att man slipper alla kryp.



SV: Haha, sicken buse! Har din sambo ridit mycket? Det här var bara andra gången för min, så jag hoppas han inte blev avskräckt nu :p



Vad kul att du märker skillnad med linfröoljan! Tycker det är kanon :) Eyja är jättefin i pälsen och hennes hovar ser också lite bättre ut än när hon kom så jag tror att den gör lite skillnad där med :)

2011-07-27 @ 20:06:43 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Åh jag vill också rida!!!



Sv: Haha jag kan förstå det. Hon hade ju en lite märklig sak för sig här hemma och det var att hänga på altandörren och kika ut ^^

2011-07-28 @ 19:14:50 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Natalie

uuusch, det finns inget värre än flugor =(

2011-07-29 @ 08:08:53 / URL: http://n-rongvall.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Pälsätare är sådana jävlar, båda mina hade det i vintras :S Men de verkar inte lida lika mycket av dem som av knotten och flugorna i alla fall.



Det är väl rätt förståeligt egentligen, får se hur sugen min sambo är på att rida igen efter den lilla skenturen :p



Det kanske är både och? Både smörjande och oljan som gör det :)

2011-07-30 @ 10:42:27 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Sv: Jasså? Stackars folk :S Nja skrapade bara axeln lite inget farligt alls :)



Ja det måste jag göra, just nu har jag så lite tid över för annat med flytt, jobb o allt.. men har ja tid över och vägarna förbi ska ja helt klart kika in!

2011-08-01 @ 13:47:18 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

usch då :( Det lät inte roligt, lite glädjeskutt med andra ord?

2011-08-01 @ 14:12:49 / URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0