Igår och idag

Igår var det väldigt varmt här och jag åkte smart nog till stallet mitt på dagen, hm. Tur som var så blåste det en del så man svettades inte ihjäl helt. Vi tog våran favoritsväng, förut upp i skogen och vid elljusspåret, ut på grusvägen och sedan in i skogen igen tillbaka. På grusvägen blev det mcyket tölt träning korta sträckor så han skulle stärka ryggen lite. Red också förbi där vi brukar svänga in för att han inte ska tro att man bara kan gå samma väg hela tiden, men när han var lugn igen vände vi och svängde in där ändå. I skogen blev det lite spring och ett hopp över trädet som ligger över stigen. Jag vill göra fler hinder där, ska kolla om någon vill hjälpa mig nästa vecka kanske.

Idag har det varit grått och tråkigt hela dagen. Tänkte först rida i paddocken en stund, men två som sommarjobbar i stallet skulle ut med unghästarna Pricken och Majsan och ville att jag skulle visa dom den korta svängen i Per-Olaskogen, så jag följde med dom. Mycket roligare med sällskap ändå när det regnar. Guffi gick på bra idag även i skritten, han brukar vara lite seg på bortvägen, men eftersom Majsan är väldigt väldigt framåt så hängde han på henne. Travade på några ställen i skogen men eftersom stigen gått sönder på galoppstället blev det ingen galopp där, men vi tog några små när vi kommit ur skogen igen. Tog lite tölt en bit också, men han var lite trött då och det var tungt underlag så släppte ner honom till trav efter en kort bit bara.

Några tjejer som var i stallet frågade också om han var en "vanlig" häst, de tyckte han såg så smäcker ut. Ska man ta det som en komplimang eller inte?

Kommentarer
Postat av: Agnetha

Hihi, en vanlig häst? ;-) Vaddå vanlig liksom? :-) Men han har ju fin "ridhästmodell" tycker jag, men nog ser man att det är en islänning! :-)

2011-06-24 @ 19:01:16 / URL: http://sillviken.blogg.se/
Postat av: Jenny

Ta det som en komplimang, de flesta islandshästar brukar vara så jäkla trinda om magen :p



SV: Bra att vara ekonomisk, så mycket saker behöver hästarna ändå inte ;)



HIttills har hon behållt flughuvan på, ho verkar inte ha något alls emot den faktiskt :) Hur har det gått med Guffis huva? "Lever" den? ;)

2011-06-25 @ 10:12:16 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Nej vi har ingen paddock, men det mesta man kan göra på plan tcker jag man kan göra på grusvägar, så serpentiner gör jag ju nu med, men hon drar så mycket i ena svängen och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att få henne att göra dem ordentligt, hon är ju stel som en kratta.



Tack för tipset, jag ska testa att snurra henne runt träd och så i skogen, det tror jag hon skulle tycka var kul!

2011-06-25 @ 10:21:36 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0