Måndag

Åkte till stallet på eftermiddagen, har varit lite disigt ch tråkigt väder idag. Kände inte för att rida så vi gick till ridhuset och löshoppade, själva för första gången. Började med att bygga upp två hinder och satte ut koner så han inte skulle springa förbi hindrena. Sedan gick jag och hämta honom, de stod längst ner i hagen så när jag väl skulle börja löshoppa honom var jag redan svettig. Jag glömde telefonen i bilen så det blev inga filmer den här gången.

Han var iallafall jätteduktig, och jag tror han tycker det är roligt. Vissa gånger behöver man inte driva på honom utan han springer och hoppar själv. Han tyckte det blå hindret var lite läskigt i början, men det släppte och han ville inte hoppa det röda i vänster varv, men tillslut slutade han med fasonerna och hoppade på så fint. Skulle nog kunna ha högre hinder, men så måste jag släpa fram de riktiga hinderstöden istället för sockerbitarna i plast, och det får nog bli ett projekt när jag har någon med mig. Eller så får jag styrketräna lite först, haha.

När jag kände att vi hoppat klart ville jag att han skulle skritta av och han gick gärna på en volt runt mig, tog några travsteg här och där och såg riktigt fin ut. Tänkte mest på rumpmusklerna han byggt. Den är riktigt mysig att luta sig mot nu. För två år sedan var den benig och omusklad, men nu är den rund och fin. Man såg verkligen att han gick igenom hela kroppen och använde sina muskler. Vilken fin här jag har!

Sedan blev det lerskrubbning innan han fick gå ut till kompisarna igen.

I fredags förresten blev det en mysig ridtur på min födelsedag. Simlirs ägare skulle precis rida ut när jag kom så vi följde med dom. En riktigt trevlig tur i det fina höstvädret och Guffi travade väldigt fint och i en bra form, precis som jag ville ha den. Rullade över i några galopper och det var bara allmänt trevligt. Går lite för fort när man rider med sällskap så töltmusklerna fick vila, men de hade nog lite träningsvärk sedan dagen innan när han bara ville tölta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0