Måndag

Idag blev det en ritur tillsammans med E och en av unghästarna. De berättade att Guffi hade varit riktigt elak igår när de släppt ut den nya inackorderingen som kommit, Simlir tror jag han hette. Han hade jagat runt honom och varit allmänt elak fast de andra hästarna inte gjorde något. Fått en knäpp eller? Så där håller inte min häst på ju! Kan han inte uppföra sig som sig själv!?

Vi red iallafall bort mot unghästarna som stor i "skogen", blir en ganska lång tur på säkert över en timme. Vi pratade på om allt möjligt. Blev mycket trav och ibland fick Guffi för sig att ta bettet och springa bara, så fick jobba på att han skulle lyssna på mig. När vi kom fram till hästarna såg vi två älgar och övertråden hängde väldigt mycket. Upptäckte en bit ner att den gått av så E lagade den. Sedan red vi hem igen. Blev några härliga galopper och många övergångar galopp-trav. Tog tölt några gånger också och det gick i en väldans fart så den höll inte länge, men fin kändes den. Lyckades till och med böja honom åt vänster i galoppen, vilket brukar vara svårt eftersom han är ganska stel diråt, men det gick riktigt bra och han höll galoppen under tiden. I allmänt en riktigt trevlig tur där det mesta flöt på bra.

Väl tillbaka i stallet ville inte Guffi stå still och var allmänt jobbig, allt är så mycket enklara när han bara står still. Träffade hon som äger Simlir också och pratade med henne. Jag berättade att Guffi faktiskt är en snäll häst och jag inte vet vad som farit i honom. Tur är väl att han inte har skadat någon fler! Jag hoppas att Nidur snart blir frisk så ha kan flytta ut i flocken och få ordning på min lilla bråkmakare.

Det var iallafall en trevlig kväll i stallet.


Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Jo men visst! Surast är det om de dyra sakerna går sönder, men ett par boots för 99 kr säger väl kanske en hel del, meeen man kan ha tur!

2011-10-04 @ 13:06:28 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Samanta

Så fin han är! Islandshästar är bara för härliga.

2011-10-04 @ 13:45:29 / URL: http://samatas.blogg.se/
Postat av: Jenny

Han behöver säkert bara lite tid att acklimatisera sig i nya stallet och är nog snart sitt gamla jag igen!

2011-10-04 @ 13:54:09 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Lina Jonsson

Fin fin boogg ! :D

2011-10-04 @ 20:04:18 / URL: http://ryttareochhast.blogg.se/
Postat av: Lina Jonsson

SV: Varsågod ! :D

2011-10-05 @ 20:48:41 / URL: http://ryttareochhast.blogg.se/
Postat av: Linda

Trivs du i nya stallet då? Hur går det med Musli?? :)

2011-10-05 @ 20:55:07 / URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0