Onsdag

Blev en lite sväng till stallet idag. Tänkte först ha lite barbackaträning men det var andra i ridhuset så det blev rakning och mys istället. Först skulle han inte gå in i någon av spiltorna, så han fick stå i stallgången istället, men där var det svårt att stå stilla. Rakmaskinen kan ju komma! Han fick en ordentlig rengörning av benen, där hade massor med lera torkat så jag fick gnugga bort stora klumpar. Sedan tog jag fram den hemska rakmaskinen och gjorde klart hans rakning. Han backade lite först men sedan stod han stilla, duktig kille. Blev helt klart bättre, förutom vi huvudet, vet inte riktigt hur man ska göra där för han ser tur ut som ett lejon med krage.

Sedan fick han mumsig mat och blev glad igen. Sedan tog vi en liten promenad bort till stallbygget. Han tyckte spikpistolen lät läskigt på håll så tänkte vi kunde miljöträna när det ändå lät dr borta. Han skötte sig riktigt bra. När snickaren drog i väg en sladd tyckte han det var lite läskigt, men annars tittade han bara på vad de gjorde. Spikpistolen var inte så farlig som man först kunde tro.

Sedan fick han gå ut, utan eksemtäcke! Han dök rakt på en hög med gammalt hö samtidigt som jag försökte fotografera klippningen. Blev inte så lyckat resultat, men ni får se bilderna ändå. Så nu kommer han väl vara jätteskitig nästa gång jag kommer dit, fast eksemtäcket har inte varit så smutsigt förutom under magen så jag tror inte han gillar lerinpacking lika mycket som andra hästar gör. Om jag har tur iaf.

Så, vad tycker ni om min första rakning? Som sagt, blev inge bra vid huvudet eftersom jag försökte göra en snygg övergång, rakat-lejonman, men det blev bara sämre...


Kommentarer
Postat av: sofia, ryttartrion

det var jättehäftigt och kul! :) ja det tycker jag att du ska göra!



kram

2011-10-26 @ 21:50:37 / URL: http://ryttartrion.blogg.se/
Postat av: Jenny

Han tyckte nog det var skönt att slippa sommarsäcken ;) Klippningen ser bra ut :)

2011-10-27 @ 00:10:40 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0