Inte våran dag idag

Nej, det var inte riktigt våran dag idag. Guffi stod längst nere, själv, i hagen och ville inte gå in. Han backade. Sedan skrek någon av de andra hästarna och då sprang han nästan iväg med mig. När vi kom fram till de andra ville han att dom skulle följa med oss, så de sprang om och efter skulle Guffi, rakt genom leran... Sedan ville han inte stå still vid bocken och slet av grimskaftet, suck. Funderade ett tag på att ge upp tanken om att rida ut, men bestämde mig för att göra det ändå. Han ska inte komma undan jobb när han håller på så där.

Han var ganska stressad i början, men gick ändå framåt. När vi kom fram till första bron backade han ner i diket, men gick sedan framåt. När vi kom in på grusvägen tog jag trav och när han gick lugnt tog jag galopp och det gick bra, tills han hoppade rakt ut på åkern. Men det var fler hästar som varit där så det var inte bara vi. Sedan fokuserade vi på att få en lugn skritt, samling och böjde en del. Tog lite tölt också, men den var inte så jättebra idag, han tog bettet några gånger. Hade det nya äppelbettet för första gången. Sedan tog vi trav igen, men då ville han galoppera så vi bråkade lite om vem som skulle få bestämma. Tillslut gick han i en lugn trav och då saktade jag av. Då gick han jättefint och lugnt i skritten hela vägen hem på vägen genom byn. Så om vi hade våra tvister så gick han väldigt fint också.

När vi kom tillbaka till stallet var han lite lugnare och fick sin mat. Sedan kom A hem med två hästar i transporten, Krafla och Rjúpa, de hade varit på spakliniken i Kvicksund tror jag. Då började Guffi hyperventilera, haha, han trodde väl han skulle ut och åka igen. Stackars kille. Sedan kom en lastbil med delar till stallet också så då var vi tillbaka i stresstadiet. Tillslut fick han gå ut och var nöjd.

Pratade lite med A och imorgon ska jag försöka rida ut med några andra så vi får lite sällskap. Emil är borta på jobb så då kan man lika gärna vara istallet på kvällen.

Nu ska jag ta tag i pluggandet så jag inte hamnar efter den här veckan med.

Kommentarer
Postat av: sofia, ryttartrion

Vad roligt! Han har avkommor lite överallt tycker jag. Tror ylva sa något om att han har över 500 avkommor, inte dåligt ;)

2011-09-20 @ 18:22:07 / URL: http://ryttartrion.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Ja men du ser! Dom är bredare än vad man tror! Haha vilken söt bild på Guffi!

2011-09-20 @ 21:49:41 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Erika

Hur kommer det sig att han blir så stressad ?

Har inte följt er, så har ingen aning om något därför jag frågar. :)



Hur gammal är pållen ?

2011-09-21 @ 10:32:40 / URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Erika

SV:

Aha okej, då förstår jag.

Är han renrasig islandshäst ?

2011-09-21 @ 16:55:58 / URL: http://eriikapettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0