Onsdag

Eftersom sambon är borta på jobb över natten igen så vänta jag tills kvällen med att rida, tänkte man kunde få lite sällskap. Men det hade Guffi satt stopp för. Ringde E och då berättade hon att de var hos veterinären med Nidur, valacken som är en av de som bestämmer i flocken. Någon hade gett honom en spark i huvudet så han kunde inte titta eller äta. Vems fel tror ni att det är? Men han mådde ändå bra med tanke på omständigheterna, lite nedsatt syn på ena ögat och svårt att äta, men det hade blivit bättre när de kom hem igen.

Så det fick bli en ridtur själva idag igen. Frågade A om det fanns någon annan väg man kunde rida än de två jag lärt mig, som inte är så lång. Så jag red ner vi deras hage och längs den hela vägen ner till ån som rinner där nere. Sedan red vi längst den, det var väldigt blött men väldigt fint där. Red i åkerkanten så det blev bara skritt. Blev lite vattenpölsträning som Guffi behöver. Sedan kom vi ut på den vanliga grusvägen precis efter en bro som man annars rider över. Tog lite tölt som flöt på bra, men fick avbryta efter en stund när han började hosta som vanligt. Tog tölt igen och satt bara och var glad över att det kändes så härligt. Tänkte sedan ta trav, men Guffi tyckte galopp så han fick rulla på i galopp en bit. Han galopperade rakt fram även vid ett hus, han har en förmåga att hoppa åt sidan när det är någon väg/stig/sak vid vägen, men det gjorde han inte idag. Tog ner till trav sedan och lät han trava på som han vill, bara det var trav. Sprang hela vägen fram till asfalten och sedan skrittade vi hem till stallet. Idag var det våran dag, han fick massa kramar när vi kom tillbaka. Det är så skönt när det fungerar en dag efter som igår.

Stannade kvar en stund när jag var klar, och då upptäckte dom att även Juní fått en spark, fast på benet...vem kan vara boven i dramat...Känner mig faktiskt lite skyldig. Det gick ju så bra i söndags och nu tror jag att han har skadat 3 av deras hästar. Tror säkert det var han som sparkat Rjúpa som var till veterinären igår. E trodde det var för att han inte hade täcket när vi släppte ut honom, men att han har det nu och de andra inte riktigt kan läsa hans signaler med både täcke och huva. Ska man låta honom vara utan huvan iallafall? Vill inte att han ska skada fler av deras hästar.

Började också prata med en tjej som också precis flyt tat till Arboga, från Skellefteå. Skönt med en till norrl änning! Hon hade inte med sig någon häst med, men skulle hjälpa till lite på gården så det blir nog trevligt.

Nu ska jag fika klart här i soffan, börjar få tillbaka v ärmen nu. Blev lite kallt i kväll faktiskt när vi stod och pratade.


Kommentarer
Postat av: Julia

Ta vara på hösten. Fota färgerna och gör en design ;) googla.

2011-09-21 @ 23:32:07 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: Julia

googla på idéer alltså ;)

2011-09-21 @ 23:32:27 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: Julia

fota honom bland färgerna. Samla ihop färggranna löv och sprid ut vid honom :) Fäst lite löv i grimman, täckena... Ja få honom att se höstig ut :D

2011-09-21 @ 23:49:45 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: sofie

har precis startat upp min islandshäst blogg! tyvärr inte så mycket hästiga inlägg de senaste dagarna men kika gärna in ändå :D



kram Sofie

2011-09-21 @ 23:52:50 / URL: http://toltaren.blogg.se/
Postat av: Julia

Det kommer nog bli bra :) Det är inte så mycket färger här uppe heller. Hade tur som hittade liiiiiite färger...

2011-09-22 @ 00:22:12 / URL: http://spjulia.blogg.se/
Postat av: Julia

Glöm inte bort vår käre vän photoshop som kan vara lösningen på det problemet ;)

2011-09-22 @ 10:06:01 / URL: http://spjulia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0