Löshoppning(jagning)

Idag har det varit grått och tråkigt väder, men ganska varm och framåt kvällen började det regna. Men jag och Frida tog oss ändå ut till stallet, i bil förstås. Men ingen av oss kände för att rida, någon granne smälde raketer så Guffi var uppjagad när vi kom in i stallet. Så vi bestämde att vi skulle försöka oss på löshoppning på något sätt. Problemet är ju saknaden av paddock eller liknande och bara blöta gräshagar där man kan stänga in sig. Så vi släpade fram lite fler gamla hinderstöd och satte tråd emellan så blev vi instängda bakom stallet på planen. Vi började med Guffi och han tog verkligen alla tillfällen attt äta gräs och sprang iväg, så vi fick stänga in oss lite mer. Men hoppa gjorde han några gånger, i båda varven. Förut har han varit väldigt svårt att få att hoppa i höger varv, men nu var det lika lätt, eller svårt i båda varven.

Sedan var det Serstöks tur. Hon har aldrig gjort det förut och heller antagligen inte blivit löslongerad. Hon förstod ganska snabbt att hon skulle över hindret, även om hon tog det i skritt några gånger eller travade över det. Gör vi det fler gånger så lär hon sig no väldigt snabbt. Kanske vi får bygga en gång åt dom nästa gång också så blir det lika lättare. Gräs var ju så klart mycket intressantare än att hoppa för båda två.

Guffi lyckades också förstöra stängningsanordningen till sin box på vägen in. Haken fastnade i täcket så han lyckades dra ut en skruv, den andra åkte igenom hålet och sen låg den på golvet. Men den skruvades fast igen, så nu går det att stänga in honom. Även om det egentligen inte behövs. Han fick stå i Serstöks box när hon hoppade, och det märks ganska väl att han blir mycket stressigare där än i sin box, så han gillar den nog.

Solen kom fram en stund fast det regnade samtidigt, och med den kom en stor regnbåge som hälften fastnade på bild.

På bilden ser ni också bostadshuset, i nedre kant lite av sommarhagarna, det lite gulare är åkrarna och skogen där vi gjort en ny stig. Stora vägen ligger framför den lilla stugan som syns där borta, utan den hade man kunnat rida ditåt också.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Haha, låter som att ni fick mer motion än hästarna ;) Guffi och Sterstök tyckte säkert de gjorde ett himla bra jobb med att motionera sina människor!

2012-04-27 @ 12:55:38 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

SV: Nej det är tydligt att hästarna tycker vi har för lite att göra :p

2012-04-27 @ 20:13:06 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Sofiehar uppdaterat lite om hur det gick på gårdagens tävling, med poäng och mina tankar om dem, kolla gärna :) - http://toltaren.blogg.se/

2012-04-27 @ 22:42:15 / URL: http://toltaren.blogg.se/
Postat av: Sofie

sv. jaa, så är det väl alltid... Men vi har ju liksom utgångspunkt 5,0 i alla gångarter typ. Till exempel Isak har ju säkert utgångspunkt 6,0 så allt som ligger däromkring är dåligt... Men jaja :S haha, vi har ju verkligen kämpat för det iallafall :)

2012-04-28 @ 10:51:46 / URL: http://toltaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0