Måndag

Det blev som jag skrev tidigare en ridtur med Frida och Serstök i dag på eftermiddagen. De är så snälla och både hämtar och skjutsar hem mig så mitt busskort har jag bara använt än gång och det var när jag skulle jobba. Jag köpte med fika, stora bullar och festis fick det blir, och bjöd på efter ridturen.

När vi hämtade hästarna stod Guffi längre bort och spanade mot skogen, så Serstök gick in i stallet före honom och då var det inga problem att gå in. Han fick en morot så han kanske ska tänka att det är gott att gå in i stallet. Vi red som sagt ut i skogen först, den vanliga lilla rundan där vi träffade på älg. Han var väldigt lugn och pigg, tills vi kom fram till där vi såg älgarna första gången. Då blev han lite småstressad och spänd. Serstök ville inte gå igenom ett blött parti så då fick han gå först. Inga problem med vattnet, men han blev stressad av att gå först. Helen gick efter oss men hängde inte riktigt med, så hon prasslade runt i skogen på avstånd och det var nog bra, så Guffi vänjer sig vid att det kan låta i skogen, även om det inte kommer älgar. Sedan red vi ut till stora vägen och runt på en stor åker de äger. Vid åkern finns lite skog som vi imorgon ska utforska och se om det går att rida där, men idag höll vi oss på åkern. Så det blev en ordentlig skrittur idag.

Efter ridturen fick Guffi gå in först, det gick inte först men när Helen gick bakom och puttade på lite så gick han lugnt in. Så farligt är det ju inte, han vill nog bara ha sällskap och Serstök kom ju efter. Hästarna fick äta och vi satte oss i det lilla fikarummet och åt jättebullarna. Vi pratade på och katten Tova ville helst hänga som en liten bebis över Helenes axel, riktig gosekatt. Vi kom in på det här med maten och efter vi var klara letade jag rätt på mitt måttband som anger hur mycket hästen väger. Guffi väger 412kg och är 168cm runt om, Serstök vägde bara 375, men det roliga var att jämföra hur rund hon var precis innan hon fölade för snart ett år. Då var hon 224cm och det är tydligen långt över 600kg enligt måttbandet. Det måste ha varit mage men huvud och svans nästan.


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Du fick tag på ett sånt måttband tillslut?

2012-04-03 @ 20:33:37 / URL: http://svippostina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0