Torsdag

Det går inte riktigt som det ska ju nu. Jag har inte kunnat lämna in sadeln ännu för jag och sadelmakaren ringer om varandra hela tiden. Ska försöka imorgon igen. Dessutom kan jag ju inte lämna in den utan hjälp av en bil och jag jobbar hela helgen så vi får väl se hur det ska gå ihop. Idag orkade jag inte cykla efter jobbet så jag åkte hem istället, men han överlever nog.

I tisdags var jag ute till Guffi. Tog bussen och sedan cykeln och möttes av ett ordentligt åsk- och blixtoväder. Jag som hatar åska! Varken Guffi eller Serstök ville välja med mig in i stallet och hålla mig sällskap så jag tog tag i att göra ren sadeln så jag slapp tänka på det där hemska mullrandet. Hästarna sprang runt i hagen och hade roligt under tiden. Sedan kunde Guffi följa med in, när solen kom fram igen.

Provade att lägga på sadeln när han stod i sin box och då var det inga problem. Provade också Serstöks barbacka sadel för att se om det var någon skillnad, men det var mest en underlig titt för den är ju alldeles lurvig. Så den kanske jag kan använda och träna gående med när sadeln är inlämnad. Jag tror inte han känner sig trygg att stå i gången när Serstök inte är med och man dessutom lägger på sadeln...hmmm....Jag vill inte sadla i boxen eftersom han är så bra på att fastna och jag tycker gången ut till den stora stallgången är så smal.

Eftersom sadeln var ren blev det tömkörning istället. Gick riktigt bra förutom att han tappade fokusen ibland, men det var bara att påminna om var jag var och ville. Traven var jättefin, han slösprang inte utan jobbade på riktigt bra. Tog också en sväng upp i skogen så han fick klättra lite och då kom ryggen upp ännu mer. Duktig kille!

När jag sedan skulle cykla tillbaka cyklade jag emot nästa regnväder, men som tur var kom sambon och hämta mig så jag slapp vänta på bussen i regnet.


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Konstigt att just stallgången ska vara läskig för många hästar. Ett tips är att se till att dom har hö eller något annat att tugga på. Hö kan man lätt surra fast i grimman, en inbyggd foderautomat;)

2012-06-14 @ 22:33:18 / URL: http://svippostina.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag har inte tänkt på att stallgången brukar kunna framkalla obehag, men nu när jag läste Mikaelas svar ovan insåg jag att det stämmer, Eyja var väldigt otrygg just i stallgången i början. Kanske är det avsaknaden av kompisar plus det faktum att de sitter fast som är det jobbiga. Hoppas du får sadeln inlämnad snart!

2012-06-18 @ 18:39:53 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0