11 frågor

Jenny utmanade mig att svara på 11 frågor hon ställt, så här kommer svaren på dom.


1. Vilket är ditt första hästminne?
Första gången jag red en häst var när jag var 2 år och en ridskola hade invigning och jag skulle promt rida den största hästen, men det kommer jag själv inte ihåg. Min första är nog när jag blev trampad av min favorithäst på samma ridskola. Pascal hette han och var en snäll skimmel.


2. När fick du din första häst (medryttarhäst, foderhäst)?
Min första medryttarhäst fick jag 2005. Lagsur hette han, var knappt inriden fast han var 15 år, men roligt hade vi tillsammans. Det enda han kunde var skritt och grisepass och mamma fick gå före om vi inte hade ridsällskap med. När jag skulle göra skänkelvikningar under en lektion fick min ridlärare locka honom med havre samtidigt för att han inte skulle hitta på något annat. Jag har aldrig haft så ont i svanskotan av att rida barbacka och göra balanssits på en häst igen.



3. Vad föredrar du, sto eller valack? Varför?
Jag föredrar nog valacker, inget jag direkt tänkt på men alla mina favorithästar har varit valacker nästan. Varför vet jag inte, det har bara blivit så.


4. Vilken är din favoritbok?
Mina favoritböcker måste nog vara Konsten att vara Ela (Johanna Nilsson), Tillsammans är man mindre ensam (Anna Gavalda) och de flesta som Marian Keyes har skrivit.


5. Vad har du för hobbyer utöver hästar och ridning?
Foto är ju min stora dröm, men än så länge är det bara ett litet företag på deltid. Annars gillar jag att läsa, peta på mina växter och se på tv-serier och film.

6. Nämn tio saker du vill göra innan du dör!
Nej, vad svårt....

  1. Ha ett någolunda framgångsrikt företag som fotograf
  2. Åka till Island
  3. Fotografera hästar på Island
  4. Se en säsong 3 av Jericho (som inte ens verkar finnas på någon annans hjärna)
  5. Rida barbacka på Guffi utan problem
  6. nu
  7. kommer
  8. jag
  9. inte
  10. på något mera...


7. Vilken är den värsta avramling du varit med om?
När jag var kanske runt 7år och nere i Danmark hos min pappa fick jag och min syster rida på en jättestor brun häst, men jag hade ingen hjälm. Jag ramlade av och vaknade igen på flaket på en traktor, inget minne av vad som hände.
Och när jag red min medryttarhäst Bothildur och vi skulle över en snövall till en väg som det bara var is på. Botta fastnade på något sätt och vi gick omkull, jag med benet fast mellan henne och den stenhårda isen. Blev bara en muskel skada som tur var men mitt vänstra knä är fortfarande mycket svagare än det högre.



8. Vilket är/var ditt bästa ämne i skolan?
Svenska tror jag, eller Hantverksteknik (foto) som vi hade på gymnasiet.


9. Och vilket är/var det sämsta?
Har alltid varit idrott och kemi.


10. Finaste hästfärgen?
Oj...Jag gillar faktiskt Guffis färg på sommaren, han blir så röd då. Men isabell har jag också alltid gillat och skäckar med häftig teckning.


11. Vilka språk behärskar du?
Svenska, engelska och danska som jag lärt mig genom att lyssna på min pappa, bror och hans mamma och moster med familj sedan jag var 6 år.


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Sv: Cykla kan man ju göra också:)

2012-06-06 @ 15:51:20 / URL: http://svippostina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0