Onsdag

Idag överraskade Guffi mig, blev riktigt stolt även honom. Hovslagaren skulle komma runt 1-2 så cyklade ut då och tänkte oatt om jag hinner så longerar jag honom över bommar i ridhuset. Får ju passa på nu när man kan. Fyllde badkaret med vatten också för där var det tomt, törstiga hästar idag.

Vi hann med longering, det blev till och med så att hovslagare kommer på fredag för hon hade ingen bra dag och var allmänt stressad. En annan islandshäst hade tydligen förstört hennes grejer igår också. Så jag la fram 4 bommar i mitten av ridhuset och började, hade spöt med idag hela tiden också. Först snubblade han mest bara, jag är inte så bra på det där med avstånd men till slut fick vi till det och och längde stegen fint och ordentligt. Han kan bli lite såsig och tar inte ut stegen ordentligt så tänkte det kunde vara en bra träning för honom. När det fungerade bra i båda varven fick han vara lös och först sprang han bara förbi bommarna, men när han insåg att han fick beröm om han så bara sprang över en, så blev det väldigt roligt att springa över dom. Så i höger varv sprang han glatt på och visade hur duktig han var. Jag fick styra lite grann, men när han väl fattade så behövdes det inte mycket. Jag blev riktigt förvånad och som sagt stolt över honom. Vänster varv gick inte lika bra men tillslut förstod han även där och då slutade vi för idag. Påminde också lite om det vi gjorde igår, men spöt är fortfarande lite läskigt.

När han ätit sin mat stod vi i solen en stund och han snosade mot min kind, om så bara för några sekunder, så var det himla mysigt. När jag sedan släppte ut honom gick stona iväg, men den nya killen kom och mötte och och vill prata lite med Guffi. Draumur heter honom och han gick fram och drack vatten, medans Guffi snällt stod bakom och väntade på sin tur, så nog kommer de överens iallafall. Draumur har ju tydligen inte fått komma fram till vindskyddet, vattnet och maten, men nu verkar det gå bra. Lite tråkigt att han fått en killkompis igen precis när det är flytt på gång.


Kommentarer
Postat av: Linda

Sv: Jasså är Guffi också svårlastad? Vad gör han dårå?

2012-03-07 @ 19:03:40 / URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Elin

Åh, det är så mysigt att bara gosa med hästarna i underbart väder, så varmt och gosigt!:) Hoppas ni hittar något bra ställe att flytta till, såg nu att jag svarat heltokigt på din fråga... såg inte att du menade i västerås trakterna;)

2012-03-07 @ 21:09:21 / URL: http://islandsteam.blogg.se/
Postat av: Jenny

Duktig Guffi! :)

2012-03-08 @ 17:32:40 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0