Tömkörning

Onsdagskvällen spenderades i stallet med tömkörning. Jag vill inte rida när Guffi har ont, även om det inte är pga ridning, sadel osv. Tror det är eksem eller kanske täcket som gjort det, eller så har han blivit biten av något. Kommer ihåg för cirka två år sedan hade han en stor knöl där, typ tennisboll, men det var antagligen en broms och försvann efter någon vecka. Nu är det ingen knöl, han är bara väldigt öm men tar det försiktigt ändå. Man förstår ju att det gör ont när jag sitter upp, man håller ju händerna precis där och det är svårt att undvika.

Så det blev alltså tömkörning med halsförlängaren för första gången. Frida red samtidigt och hade satt ut koner så man kunde göra lite slalom osv. Så idag blev det mycket styrträning, kan behövas. Det var inte lätt alltid, men tillslut så gick det ganska bra. Så fort man kommit fram till nästa kon var det bara att svänga åt andra håller, var man lite för sen så gick han bara rakt fram med böjd hals. Sedan tog vi en sväng ute på åkern, Frida red först så det var mest bara att gå efter. Första gången vi är ute på riktigt när jag tömkör. Annars har det bara varit lite på vägen eller till stallet osv. I och för sig har vi ju ingen paddock eller annat att stänga in oss i så det var kanske inte så nytt egentligen. Fokuserade bitvis på att ställa honom och böja ibland, men det är då inte lätt. Fick till det fint några gånger så bättre blir det iallafall. Grannhästarnas hagtråd låg ner på ett ställe och den ena hästen såg ut som att den skulle komma på besök när som helst, men ingen besök så länge vi var i stallet iallafall. När vi kom ut på vägen ville Frida trava lite så jag tänkte gå tillbaka mot stallet, men det gick inte att vända. GUffi skulle inte alls gå tillbaka själv. Så vi tog också lite trav, jag springandes efter. Det klarade vi galant! En fin lugn trav så även jag hann med och han tyckte inte alls det var konstigt att jag sprang efter honom för första gången.

Det blev många nya saker idag, men det klarade vi finfint. Kanske blir lite tömkörning i skogen också framöver. Om en stund ska jag åka ut till stallet igen och hästarna ska få gå ut i sommarhagen. Kameran följer med och täcket åker av om han nu mot förmodan skulle springa lite...man kanske kan jaga dom annars. Sedan tänkte vi åka runt skogen och gå ifrån en som bor där och har hästar. Hon sa att det var lättare att förstå från henne håll var vi skulle gå för att komma igenom, så det hoppas jag på.



Film från 20 januari när vi tömkörde första gången med hjälp av Alexandra. Mamma kanske kan filma lite nästa helg när hon kommer så ni får se hur det ser ut nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0