Guffis mankhöjd!

Jag glömde visst bort det här med Guffis mankhöjd, även om jag mätte honom ganska snart efter att jag skrev inlägget och ville att ni skulle gissa. Ni gissade på det mesta mellan 138 och 147 cm och en av er hade rätt! Mätningen kanske inte blev helt exakt, två pinnar, en penna och ett måttband är väl inte det ultimata, men man tager vad man haver. Och resultatet blev:
 
143cm

Den som gissade rätt var Fia!
 
Han är ju ganska kraftig, har lång kropp och stor huvud vilket jag tror hjälper till att göra så han ser större ut. Dessutom har han ofta huvudet ganska högt, han står inte och hänger direkt och det bidrar nog också.

Kommentarer
Postat av: Julia

Herkules är två och ett halvt nu :)
Appropå det här inlägget så mätte vi honom också när vi var på strömsholm, just nu ligger han på 140 cm. Han beräknas dock bli maxad D när han är färdigväxt. Time will tell!

2012-11-10 @ 21:32:39 / URL: http://scenicworld.blogg.se
Postat av: Mikaela

Då är han som Glaesir ungefär:)

Sv:Vad kul att länken fungerade. Tänkte jag skulle dela klippet med mobilen men det gick inte eftersom det inte är jag som lagt upp det.

Skritt, trav och galopp är hon jätteduktig på. Fast hon springer gärna med sänkt rygg, så det vi jobbar på är att forma henne. Tölten är kämpig men går framåt hela tiden, det var väl inte väldens roligaste film för hon biter sig verkligen fast i vänster sidan;)

Jag gillar det första stallet mer och det fina läget på paddocken. Fast den andra gården ser ju mycket mysigare ut:) Nu blev jag jättesugen på hus och gård, hehe men inte när man bor själv:/ och det är rätt gött att bo istan med..

2012-11-11 @ 09:38:24 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Mikaela

SV... Jag vet inte vad hög hon är men min känsla är att hon är rätt liten kanske 138. Men alla som ser henne live tycker hon ser jättestor ut:S Alla Oddis grejer har ju varit för stora och han är ju ingen bjäse, bara höga ben liksom.

2012-11-11 @ 09:41:44 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Fan vad jag vet, haha ;)

sv; Åh, underbara bilder! Har bara sett några av hans tidigare.

Lukka blev inriden på norra Island, sen varifrån hon kommer ursprungligen vet jag inte, men borde ju inte vara alltför långt ifrån. Låter lite konstigt om det skulle vara så olika mellan södra o. norra?

2012-11-11 @ 10:17:58 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Julia

Ja precis, men det är kul det där för vissa perioder har jag varit säker att han typ växt färdigt, men så blir han plötsligt bakhög igen och kommer in i en ny växtperiod.. Blir spännande att se vad han landar på :P

2012-11-11 @ 16:47:32 / URL: http://scenicworld.blogg.se
Postat av: Filippa

Vi ska skapa en topplista för islandshästbloggar baserat på statisitk mm. ALLA med islandshästblogg går in och skriver sin mailadress i detta inlägg. Hade hjälpt oss i jakten på att samla ALLA islandshästbloggar oerhört mycket! http://tennisryttarna.blogg.se/2012/november/sveriges-storsta-islandshastblogg.html#comment

2012-11-14 @ 08:50:35 / URL: http://tennisryttarna.blogg.se
Postat av: Alexandra

oh stor kille! Så svårt att gissa på bild. :P

2012-11-14 @ 22:01:01 / URL: http://alexaka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0