Över vägen

Idag bestämde vi oss till slut för att rida över vägen och bort till paddocken vi får låna om vi vill. Jag ville hoppa upp vid stallet och rida över så vi började som vanligt. Gick runt med honom och han hade ganska bråttom, men tillslut blev han lite lugnare så jag hann med hans långa steg och då hängde jag lite och hoppade upp. Duktig kille idag!
 
Ute vid vägen blev Serstök stressad så Frida hoppade av och gick istället. Men jag red. Uppe från Guffi rygg såg jag lång bort i en kurva så vi kom över tillslut, var en del bilar hela tiden och de kör fort så man får skynda sig när det väl blir en lucka. Tur Guffi är van vid bilar och väldigt trafiksäker, om det kommer något som låter konstigt kan han reagera men inte på vanliga fordon som bara far förbi. Frida hoppade upp på andra sidan vägen och vi red iväg. Helen och Åke gick med oss. En husvagn i ett garage var lite läskigt annars gick det bra.
 
Paddocken var väldigt blöt men vi skrittade bara runt några varv. På ena kortändan stod några hästar i en hage och när vi kom fram dit tror jag en av dom typ andades så Guffi hoppade i luften, sen var det lugnt. Blev inte så stora krav på ridningen, bara att han skulle hålla sig lugn och gärna lång låg vilket gick bra. Red på en volt i båda varven och ställde honom en liten stund innan vi red hem igen.
 
Både hästarna verkade hellre vilja stanna kvar, man kände i hela Guffis kropp hur han försökte vända om igen men det fick han inte. Det blev lite trav på vägen, väldigt mysig väg med bra underlag. Hoppade av en bit innan vi kom fram till stora vägen igen och gick sista biten. Serstök ville då absolut inte gå framåt och Guffi ville hellre vänta på henne än gå hem. Tydligen är det väldigt roligt där borta. De kanske känner sig lite ensamma när det bara är dom två och grannhästarna i hagen brevid eller så är det bara roligt att komma ut och vara lite sociala.
 
Bild från i våras.

Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Haha, hästar är ju lite roliga ibland! :)

sv; Ja, jag tror inte heller det varierar i de olika delarna, är nog från gård till gård.

Naah... tror Berit kan bli utan sin hyresgäst då ;) haha

2012-11-11 @ 21:56:51 / URL: http://www.meistaraverk.blogg.se
Postat av: Mikaela

Haha vad roliga dom är:) Fast det är ju bra då är dom ju positiva till att jobba i paddocken:)

2012-11-11 @ 22:00:09 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0