Lördagsmotion

När vi väl kom till stallet var vi riktigt hungriga, så det blev grillade hamburgare innan vi orkade hitta på något med hästarna. Vädret var helt fantastiskt i dag, varmt och skönt, det var bara att njuta. Frida skulle rida med barbackasadeln på Serstök och jag ville inviga tömkörninggjorden. Den är klädd i svart ludd så den blev väldigt varm att ha på sig idag tyckte Guffi men han skötte sig riktigt bra. Hade också det nya bettet och det var inga vassa kanter efteråt. All stretching och nyponen verkar äntligen ha gett resultat. Kanske dags att ta ut equiterapeuten igen och se vad hon säger. Klippte förresten också av käkremmen på det bruna tränset, jag gillar det inte och det är bara besvärligt att behöva komma ihåg att spänna så nu åkte den av.
 
Vi har nog kommit över en tröskel med tömkörningen kändes det som idag. Förut har det bara varit framåt och svänga vi lyckats genomföra, men idag kunde jag böja och ställa, och även flytta bakdelen några gånger med framgång. Han var riktigt lös och medgörlig den största delen av passet. Sänkte sig och formade sig fint samtidigt som han böjde och var mjuk. Mot slutet blev han dock lite emot och tog ta i bettet några gånger och drog ned huvudet, men han var nog trött då. Vi tog ett varv ute på åkern och tränade då på en lite tempoväxlingar i skritten, vilket gick riktigt bra. Han lyssnar på små hjälper, men blev som sagt lite less på slutet och gick emot. Avslutade med några meter trav på vägen sedan och först for vi iväg i en väldigt fart, men när han lugnade ner sig blev det slowmotiontrav som han kan bjuda på ibland. Den är riktigt häftig och går väldigt långsamt men med ordentliga kliv.
 
Stretchingen gick riktigt bra idag, han är äntligen börjat förstå att han ska sträcka ut halsen och höja huvudet själv. Jag slipper alltså lyfta hela huvudet. Sedan stod han och njöt när jag kliade honom i manen, åh vad det kliade! Efter att hästarna hade gått ut i hagen städa vi lite i boxarna. Skrubbade väggarna lite snabbt och det blev genast skillnad av det lilla. Sedan hade vi spenderat 7 timmar hemifrån, vad tar tiden vägen egentligen?

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Sv: Det stämmer:) Ska bi väldigt spännande för jag har ju inte sett hästen men åandra sidan så är ju faktiskt inte unghästar så mycket att se på förän dom är inridningsklara.

2012-09-16 @ 12:17:00 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Emelie

Superfin blogg :)

2012-09-16 @ 13:51:24 / URL: http://lindblad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0