Skröltträning

Idag tog vi en liten tidtur på kvällen. Det är så skönt att det är ljust så länge nu. Fick hjälpa Frida upp först för hon reed barbacka. Guffi stod snällt lös och väntade på mig. Vi började med en varv runt åkern, båda hästarna var riktigt pigga. Böjde honom nästan hela varvet runt, bytte håll när det kändes bra. Han var lite tung i handen. Han smög upp i tölt, helt avslappnad en gång också. Skönt att han hittat lugnet även där, var rätt mycket stress förknippat med tölten förut.
 
Ute på vägen sen försökte jag hjälpa Frida att hitta lite skrölt medans jag själv försökte hålla Guffi där, inte det lättaste. Han gick riktigt fint till stor del, men han blev lite less och tyckte det var jäkligt jobbigt när det blev väldigt mycket samling i skritten för att Frida och Serstök skulle få till det. Han fick en liten vända med lite mer tempo annars var det riktig kort tölt. Första gången på rakt spår vi fått till det så där jäkla bra med kort tölt. Riktigt långsamt gick det ibland och hela hästen jobbade under mig och var riktigt kompakt. Duktigt kille! Vi skulle ta en sista vända på vägen i trav, men då tog han galopp istället så jag lät honom rulla på. Lite belöning måste man ju få. Tog lite trav igångsättningar/nedtagningar på baksidan där den mesta snön smält bort. Rätt blött men bra för att träna traven iallafall och den fungerade också rätt bra.

Kommentarer
Postat av: Carro

Härligt!
Bingó gick aldrig så bra som när man red jämte någon och jag skulle instruera (men samtidigt hålla det tempot som hästen bredivd höll), Matte vart ju fokuserad på annat och liksom red/åkte lite mer harmoniskt och enkelt ;)
Nu vill vi se film på er igen ju :D

Svar: Jag tror det är bra för oss att hålla ett bestämt tempo, det blir lätt väldigt mycket olika, men det där var bra träning för oss :) Brukar tänka när jag rider bakom att det måste vara tex 1,5m mellan nos och hästen framför, väldigt nyttigt! Ja, jag ska se om mamma kan filma lite på söndag nu när hon är här och hälsar på :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-04-12 @ 19:06:29 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Carro

Ja, man blir lite med fokuserad och konsekvent! :) Kul! :D

Svar: Ja, precis. Vi rider ju heller inte så ofta i paddocken och har inga direkta punkter att gå efter så det blir ju lätt lite hit och dit, så man får hitta sina knep :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-04-12 @ 20:39:41 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Rebecca

Skrölt-träning är braaaaa :D

Svar: Ja, väldigt nyttigt :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-04-12 @ 22:30:28 / URL: http://rebmj.blogg.se
Postat av: Jenny

Vad kul att tölten var stressbefriad nu, det där med att "smyga" upp i en gångart verkar vara en väldigt bra metod :)

SV: Ja, jag vågar inte hoppas allt för mycket, men håller ändå tummarna. Får vänta på att säljaren ger sin dom snart bara.

Svar: Ja, nu vill han nästan tölta hela tiden, men man får väl vara glad över att han äntligen tycker det är roligt :) Ja, det är väldigt nyttigt tror jag.
Jag skulle nog också gett henne en till chans, man vill ju inte gå runt och tänka "tänk om" sen när man tagit ett beslut.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-04-13 @ 18:29:18 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Hehe hon är redo att gå i högre tempon, hon inte är jättestark där, men det är som att säga att man inte är redo att simma för att man inte KAN simma. Hon går så jävla fint samlad i kort till mellan tempo tölt nu så hua, men folk har alltid åsikter om saker o ting ;)

Hehe det där är inte lång och låg tölt :)

Kul med film ska bli roigt att se :)

Svar: Precis, jag håller med dig :)
Men du ser, titta på min film så kommer du förstå varför jag tycker det, haha! :D Har lagt upp den nu.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-04-14 @ 19:34:05 / URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0