Kväll i stallet

Åh, vilken dag på jobbet! Den ena kunden mer irriterande än den andra, så man bara vill skrika rakt ut. Det var riktigt skönt att få åka till stallet sen och andas ut lite. Longerade Guffi en liten stund bara, 10 minuter kanske. Han fick flytta lite bakdel och trava på. Frida var ut en liten stund med Vindur och när de gick ifrån oss, fick Guffi något ryck, pep till och skuttade, sen var allt som vanligt igen. Han genomförde dessutom sin obligatoriska skakning innan dom gick, Vindur hoppade till men det är lika bra han vänjer sig.
 
Guffi har haft som lite skrufs i karlederna, svårt at förklara, men små små klumpar som sitter fast i huden. Idag kändes det som att det blivit mera så jag pillade bort dom idag och smörjde in med aloe verasalva. Kan det vara mugg eller något liknande på gång? Jag har bara sett mugg när det redan är ordentliga utvecklat, så jag har ingen aning om hur det kan se ut i början.
 
Vi förstorade även hagen några meter så de får lite mer gräs, sen kom det regn och åska, innan himlan blev rödorange så det såg ut som att den brann. Mobilen kunde ju inte riktigt fånga det hela på bild, så ni får använda fantasin lite också.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Häftig himmel!

Kanske är början till mugg? Eller något liknande? Fast upptäcker man det i tid som du gjort så behöver det ju inte utvecklas till något mer än lite småskrot.

Svar: Det var verkligen oranget överallt :)
Funderar på om det är något i hagen, fast det började innan vi bytte hage iofs. De andra två hade litegrann också.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-08-14 @ 15:47:10 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Jenny

SV: Ska jag vara krass tror jag hon är avlad på för dåligt lynne, helt enkelt. Tror hon är resultatet av en tjuvbetäckning (verkar det som) och antagligen var det en dålig kombination. Är rädd att hon, även om hon blir bättre med mer träning, inte kommer klara av transporten hit :/

Skönt för oss är det i alla fall att ha en tjatig katt mindre. Fyra är rätt lagom ;) men jag är orolig för att han ska känna sig ensam nu när han inte har någon kattkompis, det är ju rätt stor skillnad mot vad han är van vid.

Svar: Guffi är ju inavel, antagligen tjuvbetäckning det med, så det blir väl kanske inte alltid det bästa resultat. Inte för att det är något fel på Guffi, eller jo känslig är han ju, men inte så farligt som det låter med henne. Hoppas det löser sig iaf.
Fast han kan nog tycka det är skönt med all uppmärksamhet också :) Mammas katt Blixten är ju själv nu efter vi tog bort Åskar och syrran flyttade med sin katt. Han är väldigt pratglad och vill vara med överallt, vilket han inte varit förut, då skötte Åskar pratat. Så nog saknar han honom.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-08-14 @ 16:17:25 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Mikaela

Dimma hade likadant förra veckan. Blev också fundersam då jag precis som dig bara sett utvecklad mugg..

Svar: Kände lite på dom andra hästarna och dom hade bara litegrann, kanske är något i hagen? Hur brukar du göra med mugg?
guffiframidfelli.blogg.se

2013-08-14 @ 18:18:51 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0