Uppsittning i nya tränset

Idag på vägen till stallet åkte jag till en liten hästbutik här i Västerås. De säljer både nytt och begagnat, i våras lämnade jag även in eksemtäckena på tvätt där. Jag tänkte titta efter ett träns och se vilken tur jag hade för där hängde det! Ett svart nackstycke i fint skick med ett pannband med fläta på, precis vad jag var ute efter. Jag tror det fanns sist jag var där också och hade haft det lite i bakhuvudet sen dess. Dessutom var det 25% rabatt på alla islandssaker. Var lite osäker om det skulle vara för litet, men tur nog blev det faktiskt flera hål över till och med.
 
Guffi fick sen testa det under lite uppsittningsträning och sen en kort ridtur. Grodhopp, hopp och skutt, vifta med armarna, hoppa och hålla i sadeln och sen hänga innan jag sitter upp. Tre gånger om helt perfekt, inga spänningar alls. Skrittade något varv mellan varje gång och idag kunde jag verkligen inte rida i höger varv, min kropp var inte alls följsam. Men vi skulle ändå inte rida där på plan utan gav oss ut på åkern. På andra sidan stora vägen kom det en traktor med två hövagnar som skramlade ordentligt och var lite läskiga tyckte Guffi. Han var inte helt avslappnad men det blev bättre och bättre. Travade bort till skogen och sen lufsade vi runt där. Klämde in en lite galopp i den korta lilla uppförsbacken. När vi kom ut på åkern igen visste Guffi precis vad han skulle göra och efter svängen runt skogen fick han det också, galoppera. Vad han tar i de första stegen, man känner verkligen hur hela hästen lyfter, skjuter ifrån med bakbenen och njuter. Ja, att galoppera det gillar han!
 

Kommentarer
Postat av: Bettinas islandshäst

Fantastiskt kul blogg att läsa. Intressant att ta del av ditt jobb med din islandshäst. :-)

Svar: Tack så mycket, vad roligt att höra att du gillar den :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-08-28 @ 20:58:38 / URL: http://bettinasislandshast.blogspot.se/
Postat av: Jenny

Snyggt! Vilket bra köp :)

Duktigt av dig att jobba vidare med uppsittningen. Visst förstår jag att han blev lite spänd av traktorn, det hade nog Rósa också blivit.

Det är en härlig känsla att flyga fram i galopp, kul att Guffi också tycker det!

Svar: Tack! Det blev väldigt bra :)
Även om det går bra just nu så behöver vi ju träna på det :) Han brukar inte bry som om traktorer för dom är han vana vid, så jag tror det var dom där skramliga vagnarna som var det farliga :)

Det är det :) Hur fort det än går så saktar han alltid ner när man vill också, det är skönt :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-08-29 @ 11:00:26 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0