Dagens lektion

Fina fantastiska häst! Han var så duktig och gick så fint idag!

Vi började med att koncentrera oss på sittbenen. Det inre eller det åt de håll vi böjde skulle vi sänka knät och sitta mer på det sittbenet. Riktigt svårt, speciellt när vi böjde utåt, men det gav verkligen resultat. Jag märkte en tydlig skillnad på Guffi och han reagerade väldigt tydligt på en sån liten sak. Även i vårat svåra varv ställde han sig lite inåt bara jag ändrade på sittbenet.

Sedan gick vi över till tölten. Först ville han inte riktigt släppa efter, huvudet högt och ville bara springa ifrån. TränarFrida ville då rida så det fick hon. Guffi var mycket lugnare även med henne, om man jämför med förra gången. Här blev det verkligen skillnad och han gick så fint! Han bråkade lite precis som han gör med mig för att slippa undan, men han gav med sig. Jag filmade en liten snutt så ni får se, inte den bästa stunden för då ville jag titta och lyssna.

Sen hoppade jag upp igen, bra uppsittningsträning. Det var verkligen skillnad, men mycket handlade om hur jag satt och red. Mjuk i handen men hålla emot när han vill öka eller höja huvudet och driva bort problemen. Stundvis alltså, när ryggen kom då kändes det som att jag höjdes högt högt upp i luften! Vilken känsla! Jag satt där och log som ett fån och skrattade högt. Min fantastiska häst som kan!

Frida tycker han är en väldigt trevlig häst att rida, han har blivit mycket mjukare och lugnare nu. Han har stora luftiga steg och blir aldrig tung i handen. Att få höra sånna fina ord om sin häst som var den fula ankungen förut gör en så glad. Nu är han snart en vacker svan! Nu ska här tränas, speciellt på vad jag sysslar med.


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Ååååh, så roligt att han kan tölta så fint nu!
Så glad att det går framåt för er. :)

Svar: Ja, det var så härligt att få sitta på när han gjorde det också :) Vilken känsla! Tror nog aldrig jag suttit på en häst som höjt ryggen så mycket.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-17 @ 16:47:17 / URL: http://barefootangel.blogg.se
Postat av: Jenny

Oj vad fint han går! Jätteframsteg tycker jag :) Hade så klart velat se en ridfilm med dig på ryggen också från passet, men hur som helst låter det ju verkligen som att det börjar hända grejer!

Tack för kommentaren förresten! Visst ska det vara roligt att rida, men känner jag mig själv rätt så kommer det där ridsuget inte infinna sig av att jag bara struntar i att rida när jag inte egentligen har lust, snarare behöver jag fortsätta och truga lite för att det ska "lossa". Sedan behöver Rósa verkligen ridas regelbundet, promenader räcker inte för henne och hon blir rastlös av att bara stå. Jag har inte lyckats hitta någon medryttare heller sedan den förra slutade förra månaden :/

Svar: Tack så jättemycket! :) Det har hänt väldigt mycket det senaste halvåret sen vi började träna för Frida. Trodde inte han kunde bli så här fin när jag började rida honom, nu tror andra på honom också :)
Man är ju olika så du vet vilket sätt som passar dig bäst :) Skulle du inte köra in henne? Hoppas du hittar någon snart.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-18 @ 10:00:40 / URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se
Postat av: Julia

Nu är det längesen vi red ut i skogen tillsammans :(

Svar: Det är det! Men roligt var det :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-18 @ 17:25:34 / URL: http://Www.spjulia.blogg.se
Postat av: Anita

Himla trevlig blogg, kul med en till hästblogg att följa! :)

Svar: Tack så mycket, roligt att du gillar den :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-19 @ 10:47:07 / URL: http://siliiins.blogg.se/
Postat av: rebecca

Vad kul att det gick bra och vad fint han går!!:D

Men måste fråga, är det en ridbana ni rider på? Det såg så trångt ut haha!

Svar: Tack så mycket! Det har hänt mycket den senaste tiden. Jag trodde inte han kunde bli så fin när jag köpte honom :)
Nej det är stallbacken :p Stor som en stor volt typ. Paddocken vi lånar ibland är isbana och den lilla plan på baksidan där vi också brukar hålla till är också rätt isigt så det kändes bäst att hålla till där :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-19 @ 13:29:01 / URL: http://rebmj.blogg.se
Postat av: Carro

Kul att han börjar bjuda fram mot bärighet och form! :D

Svar: Ja! Äntligen börjar det hända massor och man nöjer sig inte med bara tölt som det var förut, nu vill man ha mer och han kan! :D Jag trodde inte han kunde bli så här fin för ingen annan har trott på oss, men det gör Frida :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-19 @ 20:41:05 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Carro

Va roligt att du hittat en bra tränare! :D
och ja, förstå sen vad han kan leverera när han satt mer rätt muskler också :D

Svar: Ja, vi hade tur som hittade henne på en gång och hon är precis vad vi behöver :) Hon jag red för i Sundsvall trodde aldrig riktigt på Guffi så då blev det inte så lätt att utvecklas har jag insett nu i efterhand när den nya tränare verkligen tror på honom. Synd att jag inte vill tävla så han kan få visa hur fin han blivit :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-19 @ 21:27:26 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Carro

Ja, men de har ju så stor betydelse! Alla tränare ska ju gå in med inställningen att just den där hästen kan bli bra. Sen behöver de såklart inte betyda att den ska kvala till SM, men en bra häst har bra ridbarhet och rids med hållbarhet i åtanke!.

Vem vet vad som tänds till liv i dig nu, när Guffi börjar visa vad han går för :D

Svar: Precis, dom ska alltid kunna hjälpa en vilken nivå det än är på :)
Jag vet inte, dessutom blir han nervös på nya platsen och blir jag nervös blir det kaos och dessutom måste han in i en transport vilket inte är så lätt :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-19 @ 21:44:11 / URL: http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Åh, vad han ser trevlig ut på filmen! :D Ja, och som sagt.. de små grejerna.. :) Och bara du o han fått in knixen med sittbenet, oh så enkelt det kommer vara då :) Under bra dagar (när jag har kropp o huvud på plats ;)) så om jag "dippar" innersittben så flyttar han ut bakdelen/trampar mer in under sig, det lilla liksom. Härligt när det bara är de små sakerna som behövs, och bara man vet om dem till att börja med, låter som att du hittade en supertränare åt dig som lägger fokus på sådana saker också :) Finns ju de som inte riktigt lägger fokuset på det, trots att det är så viktigt..!

Svar: Tack! Precis, tror det är dom sakerna vi måste lära oss och träna på, eller jag iallafall. Guffi verkar ju redan kunna det eftersom han fattar på en gång :) Idag när jag red och koncentrerade mig på mig och vad jag gjorde hände det så mycket och han gick väldigt fint. Jag behövde ett uppvaknande och inse vad jag gjort för fel så jag kan lära mig och göra rätt :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-02-20 @ 19:46:13 / URL: http://meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0