Lugnet före stormen?

Nu är det riktigt isigt och slaskig ute, känns som vår. Men den får gärna vänta några månader till tack. Guffi var förvånansvärt lugn faktiskt. Han var inte coollugn, men inte så hispig som jag trodde han skulle vara. De andra två var också lite oroliga och alla kändes rastlösa så det var inte direkt en lugn stund i stallet fast vi hade mysigt.
 
Vi tog och tränade lite kommunikation från marken på plan på baksidan. Flytta för tryck åt alla håll, inte bli rädd för spö med plastpåse på eller när man hoppar och flaxar med armarna. Plastpåsen fick jag tillslut dra över ryggen på honom och att baka var han verkligen med på idag. Men inte ville man följa efter alla gången och vid några tillfällen gick han dessutom ifrån mig längst bort på planen. Men han skötte sig ändå bra och lyssnade och konsentrerade sig för det mesta på mig. Avslutade med lite stretching, han är verkligen duktig på det nu och gör det lite själv annars också, typ när jag trycker på baken för att han ska flytta den kollar han först om det finns något gott att äta, sedan kan han flytta sig.
 
Vi får väl se om han fortsätter vara lugn eller om det bara är lugnet innan stormen...

Kommentarer
Postat av: Julia

Sv: Jo, jag kan tänka mig att de kan vara lite lika ;)
Okej, jag själv har inte testat den här gjorden på min häst men har haft liknande på andra hästar jag ridit och sett andra rida med liknande och det har fungerat bra. Och du har ju inte problem med att sadeln gilder eller så, så den här kanske kan fungera http://www.hooks.se/product.aspx?productid=330167&deptid=103&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC . Har som sagt inte testat den själv på Stelpa men har sett väldigt lika gjordar fungera bra och så finns den i en mindre storlek :)

2013-01-01 @ 22:28:55 / URL: http://semtegensis.blogg.se
Postat av: Julia

Sv: Jo det fungerar ju bra :) Okej, gör så ;)

2013-01-02 @ 20:58:26 / URL: http://semtegensis.blogg.se
Postat av: Mikaela

Här är snön borta helt nu:(

2013-01-03 @ 19:58:44 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Mikaela

Ja skogen är perfekt, lite isig men dom verkar ha bra grepp. Hehe jag tyckte stallplan såg så bar och fin ut härom dan när jag svängde in där. Det jag inte såg var det mycket tunna och fina islagret som var jättehalt, så det blev en bredsladd in;)

2013-01-04 @ 20:35:20 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0