Min fantastiska häst!

Åh, vilken häst jag har! Tänk att det här fanns inom honom hela tiden. Jag fick verkligen en uppenbarelse idag.

Vi gick bort till paddocken där det stod nya hästar vid paddocken och en hel hög med hundar som var där på hunddagis skällde och höll på i sin hundgård. Det var ordentligt med ljud och rörelse runt oss, men det hela gick rätt bra. Paddocken var också nyharvad, torr så det dammade massor och rätt tung. Det som var farligast var så klart när Frida och Serstök red emot oss, tokhäst. Vi började på en stor volt och varierade mellan att böja, flytta bakdel och skänkelvikning för att sysselsätta Guffi hela tiden. Han är snabb på att lista ut precis vad han ska göra och göra det innan man hinner göra något. Provade sen att gå över i tölt men bytte sedan till trav för att få igenom honom där. Här var det bara att jobba hård för mig. Bitvis gav han med sig och gick fint, men han var rätt tjurig, flög iväg, stretade emot, tog bettet osv. Det mesta han kunde komma på för att komma undan helt enkelt. Sedan tog vi tölten igen och det kom några fina stunder, men inget vi kunde hålla mer än några få steg och jag fick inte riktigt igenom böjningen.

Frida hoppade upp sen för att få känna vad han gjorde. Han försökte först med alla sina knep för att komma undan och skrämma henne men det fungerar inte, så till slut gav han med sig. Åh, är det där verkligen min häst? Så jäkla häftig var han och han kan tölta lång låg! Inte bara ett steg här och där, utan varv på varv på varv! Jag hoppade sedan upp igen och fick känna på den där tölten. Han bara dansade fram under mig! Ingenting i handen och jag kunde nästan bara åka med förutom lite drivning och han bara töltade på lång låg. Jag satt där upp och skrattade och log, vilken känsla! Nu vet jag vad han kan, vi ska bara få till det själva också. Det kommer inte vara lätt kan jag säga. Det är synd att ingen kunde vara med och fota eller filma idag, men den där synen och känslan kommer jag aldrig glömma. Min fina häst! Han var riktigt trött efteråt och behöll sig lugn fast Frida och Serstök tränade galoppfattningar mot oss.

 

Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Åååh, vad roligt!! :D Hade varit så roligt att se också! :D Hoppas du har en "förevigare" med dig vid nästa tillfälle, haha ^^

Svar: Det var helt fantastiskt och roligt :) Du skulle sett, det var inte min häst! Det var en stor maffig brun tävlingshäst men klokrent tölt, åh jag vill också kunna rida så och få känna det där jämt :) Ska försöka fixa lite nya bilder snart, frågan är bara om jag får till det lika bra då, men försöka kan man ju alltid :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-12 @ 23:43:18 / URL: http://meistaraverk.blogg.se/
Postat av: Jenny

Nämen åh vilken härlig uppenbarelse! :) Stort grattis till er båda som jobbar så hårt och får kvitto på att träningen ger resultat! Sådana där toppenpass gör gott för själen och motivationen.

SV: Ja, det är sant, men slutet var inte så spännande så jag kan nog leva med det :p fast det är en helt okej serie, jag började titta på Game of Thrones först i våras så jag har inte följt den så länge, men när man väl börjar titta blir man ju så fast att man tittar ikapp sig rätt snabbt!

Ja, visst är det så, det är oändligt mycket som blivit hundra gånger bättre på fyrtio år också, men grundtänket är ju detsamma!

Ekonomisk menar du väl? ;) Jag förstår dig, jag brukar också passa på att köpa fler täcken om jag hittar något billigt! Eksemtäcken är ju inte direkt gratis i vanliga fall :S

Visst är det frustrerande? Innan man vet ordet av är sommaren förbi och jag vill inte se tillbaka på den här sommaren som en sommar när jag satt inne framför datorn hela dagarna :p

Nix, jag begriper ärligt talat inte vad folk utan häst gör med sin fritid :o

Svar: Det gör dom, behövde verkligen det här nu :) Hoppas han bara kommer ihåg det till nästa ridpass. Det såg verkligen inte ut som min häst när jag tittade på, en stor maffig brun tävlingshäst var det ju!
Nä, det var inte det. Fast det är jag glad för, för sambon blir så irriterad när det slutar jättespännande och han måste vänta så länge, så det tjatet slipper jag nu. Den är rätt tragisk ändå, det går åt helvete för alla man vill det ska gå bra för.

Det gjorde jag säkert vad jag nu än skrev :) Man får hålla ögonen öppna och söka på tradera ofta :) Undra om man kan hitta billiga från någon annat land i europa som jag gjorde med Bio-skin...

Det går så jäkla fort också, och min sambo är en riktigt datorråtta så det är svårt att få med honom att göra saker vilken inte direkt gör mig mer motiverad :p

Inte jag heller, dom måste ha så tråkigt haha :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-13 @ 12:48:26 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Mikaela

Vad roligt! Härligt när träning ger resultat:D

Svar: Ja, det är så roligt :) Jag hoppas bara han kommer ihåg det där så det kanske bli lite lättare framöver. Såg verkligen inte ut som min häst när jag tittade på, en snygg brun maffig tävlingshäst var det hon red haha :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-06-13 @ 18:47:40 / URL: http://svippostina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0