Denna vecka

Nej, den här vecka har inte varit rolig. Jobbat 6 dagar i rad, usch, jag är verkligen inte van vid det. Detta gjorde att jag blev otroligt trött och knappt varit i stallet. Blev lite halvt lull longering över bommar i måndags och i torsdag var jag bara ut och gav hö. I fredags tog jag och Frida en snöpulsnigspromenad iallafall, kanske 10 minuter men bättre än inget iallafall. Guffi var så go den kvällen och gjorde mig på bättre humör. Gick helt själv och bara jag började springa så hängde han med. Jag har stupat i säng varje kväll, men idag var jag äntligen ledig. En lång sovmorgon!
 
På eftermiddagen åkte vi till stallet och red. Guffi var inte på något arbetarhumör, han var emot redan från början. Försökte komma unden vid varje liten chans och bara gick emot mig. Några små bra saker fick vi väl till. Skritten på volten ut på åkern blev riktigt fin tillslut och jag kunde böja igenom honom ordentligt i båda varven utan något bråk. Tog sedan tölten men nja, ingen bra känsla idag. Han var som sagt mest emot och hård i munnen, fast samtidigt väldigt mjuk, så det kan man väl vara glad för iallafall. Fick igenom lite böjning och han sänkte sig någon enstaka gång bara. Vänster varv var dock bättre, han var lite mer medgörlig. Trav blev det ute på vägen sedan några vändor. Här var det full fart framåt och upp på huvudet, inte skulle man lyssna heller. När vi red tillbaka mot stora vägen gick det lite bättre, fick igenom lite böjning och lugnare tempo och de sista metrarna var det ordentliga kliv och jag studsade ordentligt i sadeln. Så det är jag också nöjd med. Men allt som allt gick det rätt dåligt och känslan var inte bra, men man får nöja sig med de små bra stunderna ibland. Och det är väldigt skönt att få komma ut till stallet, ta det lugnt och vara med honom fast det inte alltid går bra. Han gör mig ändå alltid på bra humör!
 
Sedan åkte vi till våran equiterapeut som bara bor någon kilometer bort för att köpa hö. Vårat eget kommer nog inte räcka hela våren. Så det blev en stor bal på den lilla släpvägnen, men den fick plats. Hon hade en gigantiskt ladugård, har nog aldrig varit i en sån stor förut. Ena sidan hade hon stall, i mitten ett gammalt kostall med förvaring och allt hö och längst bort vinterförvarade de båtar och husvagnar. Jag köpte även mer hestamix och zink. Så nu ska vi prova hur det fungerar med zink. Det är ju verkligen ingen quickfix men vi får se i sommar eller kanske nästa sommar om det har hjälp. Jag hoppas på det och tror verkligen att det kan göra skillnad, men man vet ju aldrig.
 
Det kändes ungefär som att Guffi sprang runt så här idag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0