Ridstrumpor till lila byxor

Idag upptäckte jag ett litet problem. Jag köpte ett par lila ridbyxor i vintras, vanliga "stövelridbyxor". De senaste kanske 10 åren har jag bara använt skoridbyxor/islandsridbyxor eller vad man nu vill kalla dom. Idag var första gången jag använde dessa byxor utan mina vinterstövlar, utan med mina vanliga låga ridskor. Där stod jag och kände mig som Pippi Långstrump. Inget ont mot henne, jag är ett fan av Pippi, men jag vill inte riktigt känna mig så. Smala ben och långa fötter, ni förstår kanske. Det blir ju inte samma sak med skoridbyxor så jag har inte tänkt på det på många år.
 
Vad ska jag då göra åt detta? Jag vill inte ha chaps, usch nej, och heller inte rida i stövlar. Så det enda alternativet jag har kvar är att köpa ridstrumpor. Mitt stora problem med detta när jag var liten var att jag hade ett par strumpor innan för byxorna för att inte kardborren skulle nypa och ett till par utanpå, ridstrumpor, för "snyggheten", mitt i hetaste sommaren. Det blev lite varmt, men för att svetten ska komma fram på mig krävs det rätt mycket. Jag får väl ta och växa upp och strunta i dom där strumporna under, så obekvämt är det väl egentligen inte?
 
Men då uppstår nästa problem. Var hittar jag ett par ridstrumpor som passar till mina riktigt lila byxor? Det är ju antingen rutor, ränder eller märken på alla jag sett och nej, jag vill ha ett par helsvarta. Rakt upp och ner punkt. Så nu vill jag ha tips, vad kan jag hitta helt svarta knästrumpor som inte är allt för tjocka? Det måste inte vara just ridstrumpor, jag tar emot alla tips jag kan få.
 
Det här blev visst ett otroligt onödigt långt inlägg om mitt lilla oväsentliga strumpproblem, jag hoppas att någon orkade läsa ändå. Det är byxorna på den här bilden jag pratar om.
 

Kommentarer
Postat av: Carro

Stövelstrumpor från bl.a. Hööks! Helt svarta! Som "vanliga" strumpor nere vid foten, och sen upp från vaden är dem tunnare! Supersköna :D

Svar: Vilka menar du? Hittar inga när jag söker på stövelstrumpor, men det här är väl det närmaste din beskrivning jag kan hitta http://www.hooks.se/product.aspx?productid=140179&deptid=82&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC :) Helst vill jag ha utan logga också, jag gillar inte att vara en levande reklamskylt även om den är liten :p
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-02 @ 08:40:13 / URL: http://Http://whyevenbother.blogg.se
Postat av: Mikaela

Jag har såna som Carro tipsar, din länk är rätt:)
Jag skulle säga att dom lär gå sönder snabbt om du inte har en stövel utanpå. Jag repad upp mina igår, andra användningen:(

Förstår verkligen ditt problem jag tycker dom där rutiga är så himla fula...

Svar: Då kanske dom inte är något att satsa på. Jag har ett par långa från Ullmax som fungerar nu, men dom blir ju alldeles för varma sen, men de har inga långa som inte är ull.
Dom fungerar när det är en neutral färg på byxorna, typ svarta eller mörkblåa, men inte till lila, det blir alldeles för mycket.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-02 @ 21:00:19 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Mikaela

Men typ fotbolstrumpor? fast det kanske inte finns svarta såna? men typ orienteringsstrumpor? kolla på letro.se

Svar: Det brukar ju vara ränder på fotbollstrumpor, men kan ju kolla. Hm, ja det fanns väl med tyckte det var lite dyrt dom som fanns. Tror jag hittat på horze.se faktiskt, men en lite logga, fast då var det fel storlek men det var en nyhet så det kanske kommer in sen.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-02 @ 22:47:13 / URL: http://svippostina.blogg.se
Postat av: Carro

Jag har aldrig upplevt att de är lätta att ha sönder, haft mina sen i somras :P Ett par har gått sönder lite vid tån men annars hela :) Och ändå röjer jag runt i skogarna och fastnar i grenar ;) haha
Börjes har annars precis likadana UTAN reklamtext ^^.

Svar: Jag har hittat ett par från Horze nu, fast det är en liten logga på dom med (morr) så bara dom finns i rätt storlek nu när det är gratis frakt får det bli dom, annars får jag åka på Hööks :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-05 @ 20:01:52 / URL: http://whyevenbother.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0