Uteritt

En perfekt dag för en trevlig uteritt! Guffi var lite spänd när jag skulle sitta upp så gick rätt länge med honom så han skulle slappna av och hängde på honom en gång, innan jag gick lite till och sedan hängde och satte upp. Sedan var det lugnt. Vi red igenom grinden och första biten var riktigt blöt. Eftersom alla snö är borta visste vi inte riktigt var vi skulle gå eftersom det inte finns någon stig men vi hittade stigen tillslut. Men som sagt, det var mycket vatten först. Guffi gick lugnt igenom men Serstök fick lite panik enligt Frida, hon som varit så rädd för vattenpölar, men hon överlevde och kom över, hon behöver lite terapi. Vi mötte en barnvagn och två hundar med det var inga problem.
 
Traven idag kändes bra, han tog trav på en gång några gånger. Fast han tog tag i bettet och drog tyglarna ur handen på mig några gånger också. Han jobbade fint vissa stunden och sänkte sig fint, utan att ta betten, för att nästa stund köra upp huvudet och spänna sig. Men det känns ändå som att det går bättre med den nu, han travar iallafall. Ute på travbanan fick vi till en riktigt härlig tölt, han kändes så maffigt och det kändes som att alla muskler arbetade under mig och ryggen kom upp. Men det var lite för högt tempo så han slog över i galopp, men den där korta biten kan jag leva länge på. De andra töltsträckorna var väl så där, han gick högt med huvudet och ville inte sänka sig, rollade lite eller slog över i galopp när det blev jobbigt. Tog några galopper också, när det skulle vara galopp alltså. Han fick mest sträcka ut och springa av sig. Sista biten ute på grusvägen var han riktigt lång och avslappnad.
 
Tillbaka i stallet fick vi kladdkaka och njöt i solen en stund innan vi tvättade sadlarna lite snabbt, tog av Serstök broddarna fram och bar ut hö och vatten.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det låter ju som en riktigt trevlig dag! Och visst är det så, att man lever länge på de där små glimtarna och stunderna där det går riktigt bra :)

SV: Om vi får plats... det är en definitionsfråga ;) det finns alltid plats för fler kattungar!

Svar: Det var det och nu är jag riktigt trött! Det gör man verkligen, fast dom kunde ju komma lite oftare :)
Tur att kattungar är små.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-05-01 @ 21:27:31 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0