Fredag

Tömkörde en stund idag bland konerna. Lite slalom och flytta bakdel runt dom i lite olika variationer.  Man måste variera sig hela tiden när hästar är så smart att han listar ut efter två varv precis vad han ska göra och liksom slarvar sig igenom övningen. Han var väldigt mjuk och följsam när jag böjde åt höger, åt vänster var som en flytta en betongsugga. La in några små små volter för att få igenom böjningen ordentligt och det började släppa tillslut. Trava på volt, samma sak där. Vänster varv fick jag lägga all fokus på att han inte skulle spänna sig. I höger fick vi till och med till en ordentlig böjning och samtidigt lång låg. Gick en sväng ut på vägen och då böjade jag han åt vänster med vägkanten som lite stöd och då kändes det som att det släppte. Kändes bra idag, förutom att han var lite skvätten och hoppade i luften några gånger. Det blåste en del, kom ordentliga pustar lite då och då. Och sen kan ju det här med älgbesök sätta sig i huvudet på honom några dagar innan han lugnar ner sig helt igen. Han var iallafall lugnare i boxen idag trots att han fick vara inne själv.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är en uytmaning med hästar som är så där smarta och lätt tappar fokus. Det verkar ändå som att du vet hur du ska göra och kan jobba utifrån det, något jag också skulle behöva lära mig...

Svar: Ibland är det riktigt jobbigt, men han är ändå inte så besvärlig egentligen. Han blir aldrig så uttråkad att han bara skiter i en som Serstök kan göra, man behöver liksom bara påminna honom att nu får han göra det två gånger till ordentligt så gör vi något annat sen. Han kan ju anstränga sig bara man ber om det. När jag tränar på att flytta bakdelen så där så försöker jag variera var jag flyttar varje gång för att det inte ska bli samma hela tiden och blanda in en annan övning emellan, tex som slalom. Det är väl mitt bästa tips :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-11-19 @ 19:58:33 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0