Löshoppning

Vi har planerat en uteritt idag på förmiddagen men eftersom det var riktigt skitväder blev det löshoppning istället. Lika blöta blev vi antagligen men det kändes roligare när det regnade på tvären. Guffi var duktig idag. De senaste gångerna har han inte velat ens gå över bommarna, så därför har jag longerat honom över bommar några gånger. Det har gett resultat för idag var det hälften av gångerna inga problem att ta sig över.
 
Började med att bommarna låg på marken och höjde eftersom. Ungefär hälften av gångerna tvärvände han innan hindret och sprang åt andra hållet med resten av gångerna hoppade han över. Lite lathoppande, men det var nog för att det var lite lågt egentligen och han behövde inte ta i särskilt mycket för att komma över. Då slår latsidan till, för varför ska man anstränga sig i onödan?
 
Han var förövrigt ännu värre med nerverna idag, men inte när vi var ute, utan inne i boxen. Runt runt i boxen, stirra ut genom fönstrena och bajsade 4 gånger. Så det kändes verkligen som att en älg hälsat på. Efter löshoppningen var han mycket lugnare, kunde äta hö och stod och vilade med huvudet hängande på boxdörren en stund. Så lite motion och tankeaktivitet gjorde nog honom och hans nerver gott.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Haha, hejda dig Guffi, du ser ju inte vad du hoppar om det ska gå så där fort ;) Skämt å sido, han är duktig som hoppar över de läskiga bommarna :) och för bråttom ska man inte ha!

Svar: Haha, ja det var nog Guffis plan, så han inte missade hindret i farten liksom :) Men det känns bra att han faktiskt kunde hoppa över igår och verkar ha kommit över den värsta "bomskräcken" för tillfället. Men det verkar komma och gå i omgången, om man ändå kunde lista ut varför han får för sig att dom är farliga helt plötsligt.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-11-12 @ 21:19:40 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Haha, åh, vad söt han är :D

Svar: Haha ja, det är tur han är det :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-11-15 @ 15:55:14 / URL: http://meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0