Galopp i töm!

Igår blev det tömkörning igen men vi höll oss i närheten av stallet. Ett varv ute på åkern, ett i skogen och sen lite volter med spring på åkern innan vi gick tillbaka. Guffi försökte antingen leta nya stiger i skogen eller planerade bra ställen att vända på, för han följde då inte stigen alla gånger. Eftersom han i tisdags var så pigg på att galoppera ute på åkern tänkte jag att vi skulle prova, fast på volt så jag inte behövde springa allt vad jag kan efter. Volt var ingen rolig idé tyckte Guffi så det blev några dragkramper. Men! Jag behövde bara smacka på litegrann så tog han galopp, bara så där! Han som att alltid bara stressat upp sig och toktravat när vi försökt annars, men tydligen är det roligt att galoppera ute på åkern. Vi kunde ta en halvt volt, sakta av där han kunde dra hemåt och sen fatta galopp igen, hur enkelt som helst! Ett helt varv i höger klarade han av också utan att sticka iväg med mig hängandes som en vante i tömmarna. Men det var inte lätt ändå, svetten rann som aldrig förr, jag var alldeles blöt när vi gick hemåt. Men jag var stolt över min duktiga häst, när han överraskar mig gång på gång med att helt plötsligt ha lärt sig en ny sak!
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Så härligt när polletten trillar ner :)

Svar: Ja, han som har så lätt för galopp när jag rider men från marken har han inte fattat alls, men nu så :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-13 @ 21:53:34 / URL: http://meistaraverk.blogg.se
Postat av: Jenny

Tjoho, vad kul att han börjat galoppera i tömkörningen! Bra jobbat av er bågge två (kanske mest av dig, låter som att du fick jobba mycket mer än honom) ;)
Jag försökte faktiskt få Rósa att galoppera i töm häromdagen, men det slutade med att jag tappade henne och hon passade över hela ridbanan :p

Svar: Äntligen! Fast jag tyckte inte jag jobbade så mycket, men jag hade nog lite för mycket kläder på mig i värmen och fick hålla hårt i tömmarna. Haha :) Det var några gånger jag trodde jag skulle slå näsan men det gick bra :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-14 @ 09:21:56 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0