Matte behöver kondition

Ja, ska jag kunna banta Guffi från marken får jag jobba på själv också och skaffa lite bättre kondition. Jisses alltså, det gick i rätt högt tempo idag så svetten rann och hade fullt upp med att tänka på var jag satte fötterna så Guffi bestämde vägen själv när han gick först. Frida red med på Serstök och vi var inte ute på någon lång tur egentligen, lite mer än 2km på 40minuter. Det har ju helt plötsligt blivit varmt igen också och vi blev attackerade av älgflugor, minst 15st hittade jag på både mig och Guffi, bläääää! När vi försökte ta oss igenom skogen där det inte är någon stig skulle vi över ett omkullfallet träd. Guffi snubbla lite och Serstök snubbla ännu mer så Frida skrek till lite och jag stålsatte mig för att hon skulle komma voltandes över mitt huvud. Då passade Guffi på att ta en alldeles utmärkt genväg mellan ännu mera snår och grenar, men han tjänade säkert några meter på det.
 
När vi nästan var tillbaka i stallet skulle vi trava lite ute på åkern. Men Guffi tyckte att vi kunde ta galopp för det brukar vi ju göra på åkern ibland. Jo men tjena! Har du glömt bort att din matte ska försöka springa efter? Frida fick sig ett gott skratt där bakom oss iallafall och när jag fick ner honom till trav efter kanske 5 steg visade han sin fina trav. I välvd form och höjde ryggen med maffiga steg. Min fina Puffe! Länge sen jag såg den nu, men det kanske betyder att vi är på rätt väg igen.
 
Bild från i somras, men han var så mycket finare idag.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja fy för dessa älgflugor, vi har alltid många på oss efter varje uteritt. De är värre i år :S

Tycker han ser fin ut på bilden så då måste han varit riktigt fin nu då!

Svar: Dom är så äckliga! När jag tömkörde efter vägen såg jag ju hur de kröp runt i svansen på honom, usch.
Ja, lite mer tjock bara är han nu men det är roligt att traven börjar komma tillbaka mer och mer, den fina traven alltså :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-11 @ 16:34:00 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Eleonor

Haha! Jag känner igen det där. När jag tömkör blir det typ fem meter trav, skritt tio meter, fem meter trav, skritt... Kondisen är inte den bästa helt klart!

Svar: Man är ju så van vid att inte behöva springa själv när man har häst :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-12 @ 11:30:09 / URL: http://denallsidigahasten.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0