Mjukisbyxor, mörker och uppsittning

Idag har det varit riktigt höstruskigt ute och det kändes inte så inspirerande att åka till stallet först. När jag väl motiverat mig till det startade inte bilhelvetet, men efter 40 minuter med motorvärmare så vaknade den till liv. Det var väl fukten som vanligt.
 
När jag väl kom till stallet hade vädret och humöret blivit lite bättre, men då hade istället mörket kommit. Äsch va tusen, jag tände alla lampor som gick, vilket inte gav särskilt mycket men bättre än ingen, gjorde iorning Guffi och gick ut. Tog det bettlösa tränset och i mjukisbyxor. Senast jag tänkte rida i mjukisbyxor bockade han av mig, så jag har hållit mig ifrån dom sen dess. Självklart har inte mina kläder med att göra om han bockar av mig eller inte, men ni vet hur det kan vara ibland. Målet idag var bara att träna uppsittning, kanske känna på lite tölt. Uppsittningen gick utmärkt, han var lite tittig i början men så kan det vara när man är ute själv i mörkret. Vi hade lite delade meningar om åt vilket håll vi skulle svänga dock, men så länge jag ansträngde mig med att svänga med kroppen också gick det mycket bättre. Upp och ner tre gånger, sen töltade vi bort på vägen. Vad lätt det kändes! Han bara flöt iväg, krävdes bara små korrigeringar för att han skulle hålla den. Fint kanske det inte var men vem kunde se det i mörkret liksom? Det kändes väldigt bra iallafall. Travade en kort bit tillbaka och sen avslutade vi med galopp.
 
Sen skulle jag och Frida byta förband på Vindurs hov. Jäkla häst till att försöka lägga sig ner alltså. Fast det är väl bättre än om han skulle kasta sig eller så. Svettigt som tusan blev det och aldrig har jag lindat något så många varv så fort. Vi fick iallafall till det tillslut. Då övergick jag till att smörja in Guffi. Alltså, det är sista oktober och igår åkte eksemtäcket på igen. Det var så jäkla mycket knott så Guffi stod och kliade svansen som en tok. Han har knappt kliat svansen något den här säsongen. Att det aldrig ger med sig. Så idag tog jag och smörjde inte honom ordentligt och sen fick han vara utan täcket eftersom det blåste mera. De stod inne några timmar med Vindur på förmiddagen och några till nu på kvällen, så mockade innan vi åkte hem. Guffi fick gå lös i stallet under tiden. Frida tycker jag ger honom lite för mycket frihet, men vad då? Han hjälpte ju henne. Hon sopade och han åt upp höt hon sopat ihop. Sen skulle ni sett honom när jag spånade och han kom fram till boxen och jag säger "jag är inte riktigt klar än" och tittar på mig innan han går förbi och hittar något annat att pilla med så länge. Haha, underbara häst!
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Haha, duktiga städhjälpen Guffi! Han kanske borde börja jobba på någon städfirma för att tjäna sitt uppehälle? ;)

Svar: Det ska jag föreslå för honom, haha :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-11-02 @ 19:58:25 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0