Ny sadel

Idag var det alltså sadelprovning på schemat efter jobbet och jag blev så där lagom stressad, men jag hann ta några djupa andetag och inte påverka Guffi innan det var dags för provridning. Det blev faktiskt ett köp, vi tyckte den låg så pass bra och han kändes bra vid ridningen. Den kanske är en aningens lite lite smal just nu, men går han ner 1-2 centimeter i omfång kommer den nog passa perfekt. För ner i vikt ska han helt klart. En Globus Gloi är det iallafall, bomvidd 36. Provade en del små volter för att se hur han reagerade. Kändes som att han förberedde sig på att det skulle göra ont men att det inte gjorde det och han slappnade av lite mer för varje volt. Men man förstår ju att det kan sitta kvar psykiskt för honom. Det enda jag kände var att det kändes som att mina skänklar åkte bak i traven, men de som tittade från marken såg inte att dom gjorde det så det var nog bara inbillning. Jag tror att min gamla sadel fått mig lite i stolsits, så jag måste helt enkelt vänja om mig vid att sitta som man ska. Väldigt skön var den också och passade till mina schabrak och sadelgjorden.
 
Ibland går det fort! Jag tror att Guffi har en rätt bra kroppsform och är inte så svår att hitta sadel till egentligen. Han har definitvt ingen kort rygg, han har en lagom manke och visar tydligt när något blir obekvämt. När vi töltade ute på vägen kändes han faktiskt mycket mjukare och smidigare än vad han gjort på länge, antagligen för att han spänt sig. Så jag hoppas det här blir bra, annars verkar det vara en sadel många vill ha.
 
Guffi ska iallafall få vila några veckor från ridning. Det känns bäst att göra så, så att all eventuell värk i ryggen försvinner innan vi ger oss på det igen. Istället blir det mycket tömkörning och annat roligt från marken.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Skönt med ny sadel. :) Vem provade ut? :D

Svar: Vi provade själva, det var en privatperson som sålde sadeln så det blev så :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-07 @ 13:57:31 / URL: http://alexaka.blogg.se
Postat av: Alexandra

Jaha, förstår. :D

Svar: Ville inte du bli sadelutprovare? Isåfall kan du få komma och träna på Guffi :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-07 @ 14:41:29 / URL: http://alexaka.blogg.se
Postat av: Alexandra

Jo hoppas hitta nån bra utbildning. :D Oh, ska lägga det på minnet. ;)

2013-10-07 @ 15:10:23 / URL: http://alexaka.blogg.se
Postat av: Jenny

Kul att det blev ett köp :) hans rygg låter precis som Rósas, men hon är ju bredare eftersom inte ens 38 funkar på henne :o

Svar: Jag hoppas jag gjorde rätt, men den såg ut att passa och det kändes bra :) Det kan ju inte vara lätt att hitta en sadel då, det verkar inte vara så många sadelmärken som har så breda sadlar.
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-07 @ 16:00:25 / URL: http://videungens.wordpress.com/
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Härligt du hittade en bra sadel! :) Och låter som en bra plan med vilan också :)

Svar: Det känns bra, så jag hoppas det blev rätt :) Tror han kan behöva det så blir vi av med de onda förhoppningsvis :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-10-08 @ 01:25:08 / URL: http://meistaraverk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0