Premiär

Idag blev det premiär i den nya sadeln och ridning för första gången på 3 veckor. Eller egentligen 4 veckor för jag provred bara sadeln en liten stund för 3 veckor sedan. Har har fått vila från ridningen i några veckor eftersom han fick lite ont i ryggen av den gamla sadeln och jag tyckte det var bättre att vänta lite så värken försvunnit ordentligt.
 
Dagen började dock med en dunkande huvudvärk och en halt Vindur. Lill plutten har nog halkat i sitt fartfyllda bus eller något liknande. Något av frambenen är det, men var väldigt svårt att se. Han har varken ont eller är svullen eller varm, sprang i hagen och var sitt glada jag som vanligt. Så det är nog inte farligt så vi hoppas han blir bättre helt enkelt.
 
Det blev en rätt lång ridtur med mycket skritt. Vi fick hålla oss mycket på vägarna och en lång bit på asfalt med tanke på älgjakten men det gick riktigt bra. Det blev en hel del miljöträning också. Först mötte vi 3 personer och en barnvagn med ett skrikande barn i. Den var himla läskig tyckte Guffi och vill inte gå förbi. Det körde förbi 8 bilar, i vanliga fall brukar man möta en eller två bara. Vi red förbi några får som var ännu farligare än barnvagnen, dom rörde ju på sig och var klädda i hö! Skällande hundar och 6 rådjur. Ja, det var alltså rörelse och ljud nästan överallt. Men hästarna skötte sig utmärkt.
 
Tog ett tag innan det kändes bekvämt i sadeln. I början var det ostabilt och konstigt, Guffi kände av att jag inte var helt balanserad och var lite spänd. Men skön är den och jag vänjer mig nog snart. Det blev en liten sträcka tölt som kändes riktigt bra. Han fick rulla på helt enkelt och det behövdes bara små lätta korrigeringar för att hålla kvar tölten och inte falla ner i trav. Tills vi såg fåren då, då kunde man inte tölta. Traven var helt okej, speciellt sträckan efter fåren kom han upp och kändes maffig. Blev en liten galopp över kalhyggen och den var mums. Långsam, nästan slowmotion kändes det, han kom upp och kändes maffig. Och jag satt riktigt bra i sadeln då. Avslutade med en fräsgalopp ute på åkern så klart. Men i skogen lyckades jag fastna med foten i ett träd så gummisnodden på stigbygeln flög åt fanders. Hittade bara läderbiten man sätter fast den med, så tog min hårsnodd istället. Det fungerade det också. Tror jag ska åka och köpa lila gummisnoddar på Hööks imorgon, så de syns när man tappar dom! Foten klarade sig utan skador och stigbyglarna fungerade precis som de ska.
 
Självklart skulle man rulla sig på den lerigaste fläcken i hagen och visa sin söta vita mage. Vi har stängt sommardelen av hagen nu, delvis så Vindur inte ska springa för mycket, men det lär nog inte stoppa honom. Och eksemtäcket åkte av igen, så nu hoppas jag han klarar sig.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Låter som att sadeln var ett lyckat köp! :) Och som att ni verkligen fick miljöträning under premiärturen, men vad bra att han skötte sig så fint ändå.

Svar: Ja, än så länge känns det bra så jag hoppas det fortsätter så :) Alltså, det var så extremt mycket ljud och rörelse haha, det brukar ju vara helt folktomt i vanliga fall :) Det var ju bra träning för dom och de tog det som sagt väldigt bra :)
guffiframidfelli.blogg.se

2013-11-02 @ 08:29:54 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0