Longering

Igår kväll blev det longering. Jag har oroat mig för bilen även i sömnen så jag har inte sovit så bra, och var en aningens trött. Guffi skötte sig jättebra och han kändes väldigt avslappnad. När man driver på ibland brukar han köra upp huvudet och rusa, men det gjorde han inte en enda gång igår fast jag satte lite press och ville att han skulle skritta på ordentligt. Lite högre tempo än vanligt alltså och han höll sig fortfarande lugnt. Enda gången han stressade upp sig var när han travade och helt plötsligt stod Serstök mitt i vägen och åt på en härlig fläck med klöver. Traven var också väldigt bra, han söker sig lång låg helt själv, jag kan ju inte göra så mycket åt det vid longering och det är härligt att se.
 
Frida släppte sedan Serstök lös i björkhagen så hon kunde springa på ordentligt och under tiden flyttade vi lite kroppsdelar. Upptäckte hur svårt han har för att flytta framdelen, han blir osäker på var han ska sätta fötterna och går istället framåt eller bakåt, men tillslut flyttade han lätt några gånger. Bakdelen behöver jag bara stirra ordentligt på så flyttar han den, men framdelen behöver mer träning. Jag är inte riktigt med på hur man gör en framdelsvänding faktiskt, ibland blir det en när vi försöker få till något annat så han kan ju.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Härligt att han var så lugn men ändå hade tempo på :) Rósa har väldigt dåligt tempo i longeringen, hon tycker inte alls det är roligt och vill inte gå fram alls, helst :p

Framdelsflyttningar kommer ni nog klara galant med mer träning, det är ju faktiskt rätt svårt och dessutom dominant, så inte konstigt att han har svårare för det än bakdelsflyttning :)

2013-09-18 @ 15:39:36 / URL: http://videungens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0