En hel del diskussioner

Förkylningen var bara lite värre idag med jag åkte ut och tränade uppsittning och att svänga ändå. Det blev bettlöst idag och det är något vi verkligen behöver träna på, speciellt svänga. Jag är så van att rida med bett och det är väldigt annorlunda, iallafall för mig och det blir ofta missförstånd. Men det är väldigt bra träning, att rida mer med hela kroppen och det behöver jag, jag behöver få lite kontroll på den här ostyriga kroppen. Uppsittningen gick mycket bra iallafall, det känns väldigt bra just nu med den.
 
Det gick rätt bra i början, han lyssnade bra och svängde med små hjälper. I vänster varv ställde han sig faktiskt lite inåt, fast han flög också i luften när något brakade till bakom honom och sen försökte han svänga åt höger på volten. Då fick jag koncentrera mig på min kropp och vi fick till det. Övergick till trav och han kändes lite spänd och ville inte sänka sig trots långa tyglar. Så vi tog bara några varv och försökte hålla oss på spåret utan att gena. Tillslut längde han sig lite och kändes mer avslappnad och då tog vi galopp. Och det är mycket enklare att rida i galoppen än traven. Jag tror det beror på att när jag använder skänklarna för att flytta honom i traven så tror han att det är en galoppskänkel och istället använder jag inte mina ben. Det blir ju helt fel. Galoppen gick iallafall mycket bättre och han bjöd på en fin galopp. Sen red vi ut på vägen och töltade bortåt. Gick rätt bra faktiskt tills vi kom till korsningen där vi brukar gå höger runt "kvarteret" men jag tyckte vi skulle gå rakt fram. Så där hade vi en lång diskussion, Guffi ville vända och svänga vänster var helt omöjligt, så vi gick mest runt på en liten volt där. Fick ta några djupa andestag och tillslut kom vi framåt utan vändningsförsök och då vände vi. Då bjöd han på en riktigt bra tölt men ordentligt påskjut. Kände att ryggen var på väg upp men han hade lite för bråttom så den kom inte upp så mycket som den kan. Avslutade med en busgalopp.
 
Det gick alltså både bra och mycket dåligt idag, men så kan det vara. Hade en liten pratstund med Marielle och klappade på hennes hund medans Guffi stod och sov. Han såg lite tjurig ut när han inte fick mat på en gång. Nu hoppas jag inte förkylningen blir ännu värre tills imorgon för då ska jag fotografera och filma dom som rider kurs för Hjalti. Synd man inte är rik så man kunde vara med, men jag kanske lär mig något genom att lyssna ändå.
 
Tog förresten en uppställningsbild på Guffi idag, han stod liksom rätt så bra av sig själv så jag tänkte det var bra att passa på. Han ser inte så himla tjock ut ändå, tror han gått ner sen det tog slut på fri tillgång, men några kilo till kan han behöva gå ner. Vet inte hur mycket pälsen gör heller, vi får se när han bytt till sommarpäls. Han står i lite nerförsbacke.
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Uj, krya på dig! Hoppas det inte blir ännu värre.

Han ser ju rätt trevlig ut i kroppen, ungefär så där ser Rósa också ut just nu, vinterpälsen lägger ju verkligen på flera kilo :p hon ser dock ut att stå i nerförsbacke även när hon inte gör det ;p

Nyttigt att rida bettlöst, man får verkligen träna sitsen då. Hade nog jag också behövt, har tänkt skaffa lite olika bettlösa alternativ när ekonomin tillåter och testa vad som funkar best på Rósa.

Svar: Det är under kontroll än så länge :)Ja, det känns som att han kommer bli mycket smalare när han tappat all vinterpäls. Jag har tur som inte har en häst som är överbyggd bak, han är mer överbyggd fram haha :)
Jag har ett väldigt fint bettlöst träns, men om det är det bästa alternativet för oss vet jag inte. Har bara provat hackamore innan och det gick inte alls.
guffiframidfelli.blogg.se

2014-04-05 @ 15:35:57 / URL: http://videungens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0